enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

2022 Dünya Kupası’nda Favori Olması Beklenen Beş Takım

Dünya, en büyük futbol gösterisine 2022 FIFA Dünya Kupası’na hazırlanıyor.

2022 Dünya Kupası’nda Favori Olması Beklenen Beş Takım
3 Temmuz 2022 20:26 | Son Güncellenme: 3 Temmuz 2022 20:42
A+
A-

Dört yılda bir düzenlenen en prestijli turnuvayı kazanmak, her oyuncu ve koç için kariyer belirleyici bir andır. Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, kendi futbol miraslarını sağlamlaştırmak için göze çarpan bir başarı arıyorlar. Portekiz ve Arjantin, bir süredir ilk kez, başrol oyuncularının kariyer hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olabilecek kalite ve formla övünüyorlar.

Ancak rekabet her zamanki gibi çok çetin olacak. Son Dünya Kupası şampiyonu Fransa’dan, Brezilya’sına, altın jenerasyonun belki de son dünya kupası olacak olan Belçika’sına kadar, 32 ülke dünya üstünlüğü iddiasında bulunacak. Bu kış bu dev turnuvada en iyi performans gösterebilecek beş takıma bir göz atalım.

#5 Portekiz

Portekiz şu anda turnuva için en heyecan verici milli takımlardan biri, Ancak ilk UEFA Uluslar Ligi’ni kazanarak Euro 2016 zaferini pekiştirdikten sonra, Fernando Santos’un takımı form olarak eski günlerine göre geride oldukları kesin gibi. Şimdi bu yıldızlarla dolu ekibin formlarını yeniden keşfetmesi için daha iyi bir zaman olamazdı.

Ronaldo ve arkadaşları, yaklaşmakta olan turnuvaya katılmak için zorlu bir yoldan geçtiler. Kuzey Makedonya’ya karşı bir play-off zaferi ve İtalya’nın süpriz elenmesi ile birlikte kendilerini Dünya Kupası’nda buldular. Cristiano Ronaldo için ise bu büyük ihtimalle Dünya Kupası için son şans, 37 yaşında ki süper star bu turnuva da ülkesine bir dünya kupası zaferi getirmek için elinden geleni yapacaktır.

#4 Brezilya

Tite’nin öğrencileri olağanüstü bir 2022 Dünya Kupası eleme aşamasının keyfini çıkardılar ve 17 maçtan 14 galibiyet aldılar ve birinciliği garantilediler. Neymar ve arkadaşları, Eylül ayında Arjantin ile karşılaşacakları zaman yürek parçalayan Copa America 2021 çöküşünün intikamını almak isteyeceklerdir. Ancak bu yenilgi Brezilya’nın son uluslararası başarısızlığıydı ve Brezilya daha sonra art arda 13 maçta yenilmedi (10G,B3). Fabinho ve Casemiro orta sahayı tutmakla görevlendirilirken, Neymar, Richarlison ve Raphinha gol atmakla görevlendirilirken, Tite dünyanın en korkutucu takımlarından birine sahip. Gerçekten de, FIFA erkekler sıralamasında şans eseri Belçika’yı geçmediler. Bu yüzden bu Dünya Kupası’nın favori takımlarından biri olduğu yadsınamaz.

#3 Fransa

Fransa, Rusya 2018 Dünya Kupası finalinde Hırvatistan’ı 4-2 mağlup ettikten sonra son şampiyon olarak Katar’a gidiyor. Ancak, ezici 2022/23 UEFA Uluslar Ligi aşamasının tanık olduğu gibi, bugünlerde işler pek yolunda gitmiyor. En yeni uluslararası yarışmayı kazanmalarından bu yana bir yıldan kısa bir süre önce, Didier Deschamps’ın öğrencileri, ilk dört A/1 Grubu maçında (B2, L2) galibiyet alamadı. Özellikle Karim Benzema ve Kylian Mbappe zirvedeyken, hiç kimse anlık bir krizin üstesinden gelmek için Fransa’yı geçemeyebilir.

#2 Arjantin

44 yaşındaki Lionel Scaloni Arjantin’i Copa America 2021 zaferine taşıyarak 21. yüzyılda ilk uluslararası şampiyonluklarını kazanmalarına yardımcı oldu. Arjantin, Güney Amerika eleme grubunda ikinci olarak Dünya Kupası’ndaki yerini ayırttı. Ezici rakipleri Brezilya gibi, Messi ve arkadaşları, 18 maçlık serinin tamamını yenilgisiz geçtiler.

EURO 2020 şampiyonu İtalya’yı harika bir performansla 3-0 mağlup ederek adeta bir gövde gösteri sergilediler. Bu zafer, Arjantin’in olağanüstü çalışmasını kısaca özetleyen, uluslararası futboldaki (23G, 10B) 33 maçlık şaşırtıcı yenilmezlik serisinin bir parçasını oluşturuyor.  2014 Dünya Kupası’nda kupayı finalde elinden kaçıran Messi, bu kez yeni Arjantin jenerasyonu ile bir kez daha bu kupayı kazanmayı deneyecektir.

#1 Belçika

Katar Dünya Kupası, Belçika’nın ‘altın neslinin’ potansiyellerini gerçekleştirmeleri için muhtemelen son fırsat olacak. Roberto Martinez’in yıldızlarla dolu kadrosu her zaman çok şey vaat etti. Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku güçlerinin zirvesindeler. Ancak ekibin geri kalanının kalitesini göz ardı etmek neredeyse imkansız. Bakalım Belçika’nın altın jenerasyonu belki de son fırsatını değerlendirebilecek mi?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.