enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dünyanın En Önemli Futbolcularından Galatasaraylı Maura Icardi Kimdir, Nasıl Biridir

Görünüşe göre Mauro Icardi, dünyada, hem saha içinde hem saha dışında kendini kanıtlamış efsane bir isimdir. Saha içi ve saha dışı fırtınalı yılların ardından Türkiye’nin bir numaralı kulübü Galatasaray formasıyla ve attığı muhteşem gollerle tekrar zirveye oturan Icardi, taraftarların attığı gollerden sonra statta çaldığı “Aşkın Olayım” şarkısıyla kariyerinin en mutlu günlerini yaşıyor.

Dünyanın En Önemli Futbolcularından Galatasaraylı Maura Icardi  Kimdir, Nasıl Biridir
9 Mayıs 2023 19:09 | Son Güncellenme: 30 Mayıs 2023 22:31
A+
A-

¿Quién es Mauro Icardi? Icardi Galatasaray’da kaç gol attı? Mauro Icardi kaç golü var? Icardinin kaç golü var 2023? Mauro Icardi Galatasaray’da kalacak mı? Mauro Icardi ve Erden Timur,
Icardi kaç kez gol kralı oldu?

  Mauro Icardi; 19 Şubat 1993 tarihinde fakir bir ailenin çocuğu olarak Arjantin’in Rosario kentinde doğdu. 9 yaşında futbol yeteneğini göstererek İspanya’nın Gran Canaria şehrinde bir çocuk takımında (Unión Deportiva Vecindario) oynama fırsatını yakaladı. İşte bu durum; Paris Saint-Germain FC’de forvet pozisyonuna ulaşmasını sağladı.

Gol atma yeteneği ona Águila takma adını kazandırdı, Kanarya takımı için 100’den fazla gol attı. Bu, İspanya’daki birkaç kulübün ve futbol işadamlarının ilgisini çekmesine sebep oldu. Son olarak, 2008’de FC Barcelona, ​​Arjantin’linin hizmetlerini elinde tutmayı başardı. Gelecek vaat eden oyunculardan biri oldu, ancak bir süre sonra Pep Guardiola, üst ligde yeteneğini göstermesine izin vermeyince satın alma opsiyonuyla Sampdoria’ya transfer oldu.

Icardi, sözleşmede belirtilen 400.000 Euro’ya satın alındıktan sonra 2011’in başında İtalya’ya taşındı, Sampdoria takımında yeteneğini göstermek için çok istekli davrandı. Profesyonel çıkışını yapmadan bir yıl geçirmesine rağmen. Ertesi yıl profesyonel olarak ilk golünü attı ve Icardi’nin golüyle takım Serie A’ya yükselmiş oldu.

Juventus’a karşı oynadığı bir maçta yaptığı asistler ve iki golle maçın kahramanı oldu. Böylece Icardi, taraftarların en sevdiği oyunculardan biri oluvermişti.

Inter de Milano Nerazzurri takımına 13 milyon euro’ya transfer oldu. Birçok maçta forvet olarak görev yaptı. En heyecan verici maçlardan biri önceki takımı Sampdoria’ya karşıydı ve Icardi’nin penaltı golüyle 1-0 kazandılar. 22 Nisan 2017’de Fiorentina’ya karşı hat-trick yaptı, skor 5-4 oldu. Sezon önemli istatiklerle sona erdi: 11 gol, üç asist ve Milan’a karşı bir hat-trick.

2 Eylül 2019’da Paris Saint-Germain’e transfer oldu. En düzensiz sezonlarından birinin ardından ve PSG ile 24 maçta 4 gol attıktan sonra geçen yıl Eylül ayında Türkiye’ye geldi . Ancak sahne değişikliğinden sonra Arjantinli seviyesini geri kazandı ve mevcut maçlarda şimdiden 25 maçta 21 gol attı ve 7 asist yaptı. İcardi’nin, Sezon sonuna kadar 25 gole ulaşması bekleniyor.

Arjantin Milli Takımı 2017’de 4 yıl sonra Jorge Sampaoli tarafından Uruguay ve Venezuela ile oynanan 2018 Dünya Kupası Eleme maçlarından önce Brezilya ve Singapur ile yapılan hazırlık maçları için tekrar çağrıldı. 10 Ekim 2017’de, 2018 Futbol Dünya Kupası elemelerini belirlemek için Ekvador’a karşı ikinci maçına çıktı . Oyuncu, Gonzalo Higuaín ve Sergio “Kun” Agüero’yu tercih ettiği için çağrılmadı.

Mauro Icardi, Türkiye’nin en güçlü takımı Galatasarayın en golcü oyuncusu ve Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı attığı klasik gollerle gösterdiği performans sayesinde, 2019’dan beri şampiyonluk heyecanı yaşayamayan Galatasaray taraftarının gözdesi. Galatasaray taraftarının sevgilisi olan ve her attığı golden sonra statta bulunan 50.000 kişi Sanatçı Simge’nin şarkısı olan “Aşkın Olayım” şarkısını hep birlikte söylüyor. Süper golcü Galatasaraylı taraftarlardan ve “Aşkın Olayım” şarkısından çok memnun görünüyor

PSG’de sözleşmesi 2024’te sona erecek olan Mauro İcardi; “İstanbul’da kalmayı çok istiyorum. Paris’te dünyanın en iyileriyle birlikteydim ama sokakta hiçbir şey hissetmedim.

Galatasaray ve İstanbul’da kendime büyük ilgi ve alaka görüyorum” diyor ve Galatasarayda kalmak istediğini her fırsatta belirtiyor.

Bakalım Mauro Icardi ve Galatasaray taraftarlarının aşkı ne kadar daha sürecek?

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.