enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Doğalgazı Nasıl Kullanmalıyız ve Doğalgazda Nasıl Tasarruf Yapılır?

Doğalgaz kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Enerji kesintileri yaşadığımız şu günlerde verimli doğalgaz kullunamı nasıl olmalıdır. Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz), enerji tasarrufu yapılabilecek etkili uygulamalar hakkında tüketicileri bilgilendirdi.

Doğalgazı Nasıl Kullanmalıyız ve Doğalgazda Nasıl Tasarruf Yapılır?
10 Şubat 2022 07:27
A+
A-

Kargaz Genel müdürü Kasım Kahraman konutlarda doğal gaz kullanımında basit yöntemlerin uygulanmasıyla enerji tasarrufu sağlanabileceğini de ifade etti.

‘Kasım Kahraman doğal gazı verimli şekilde kullanabilirsek, yalıtım yaptırabilirsek, evdeki oda sıcaklığını 22 derecede tutarsak doğal gazı en verimli şekilde kullanmış olacağız’ dedi.
Bizim konfor sıcaklığımız çok yüksek. Biz 26 derece sobanın yanından kalkmış gelmişiz. Biz istiyoruz ki doğal gazı kullanırken de aynı sıcaklıkta oturalım. Bu zaten sağlık açısından da uygun değil. Konfor sıcaklığı 22 derecedir. Yani bizim de evde atletle dolaşmamız gerekmiyor, üşümeyecek kadar üzerimizde bir şey olsun. Kombileri kontrollü bir şekilde kullanalım.

İşte Çorumgaz ve bölgemizin doğalgaz hizmetlerini yapan Kargaz genel müdürü Kasım Kahraman’ın açıklamaları

Geçtiğimiz 15 gün içerisinde Türkiye’de ciddi manada bir doğal gaz kesintisi yaşandı sanayicilere verilen doğal gaz miktarında yüzde kırklık bir kısıntı uygulamasına gidildi yurtdışına ihracat yapan önemli sanayiciler ciddi mali zorluklarla karşılaştılar konularda: 4 TL’ye doğal gaz kullanılırken sanayinin kullandığı gazi 12 TL olan gazı çok daha yüksek fiyatları almaya razı oldular yeter ki bizim doğal doğalgazımızda kısıntıya gidilmesin denildi burada ancak ülkeye gelen gaz miktarında problem olduğu için her halükarda bu kısıntıya gidildi dün itibari ile de bu kısıntı sona ermiş oldu burada bizim ifade ettiğimiz en pahalı gaz olmayan bir gaz gazi bulamıyorsanız bunun bedeli bedeli ölçülemiyor buradaki onun için gazı çok daha uygun şartlarda kullanılması gerekiyor en ucuz gaz ise tasarruf edilen gaz verimli kullanılan gaz doğalgazı verimli bir şekilde kullanılması gerekiyor fatura miktarını da azalması için en uygun yöntem gazı tasarruflu kullanmak verimli bir şekilde kullanmak normal şartlarda baktığımız zaman biz daha fazla gaz sattığımızda daha fazla para kazanırız ancak biz burada kendi kazanacağımız paranın hesabını yapmıyoruz biz vatandaşımızın daha az doğalgaz faturasını daha az fatura bedeli ödemesini arz ediyoruz bu kapsamda insanlarımız Anadolu insanı sobayı bırakmış doğalgazı sobadan doğalgaza geçmiş şimdi kömürdeki pahalılıktan dolayı insanlarımız bize bir an önce doğal gaz gelsin diye bütün ilçelerden bütün bölgelerden çok yoğun talepler var biz Anadolu insanımıza bu doğalgaza götürmek için yoğun bir gayret sarf ediyoruz tabi Anadolu insanı evde sobanın başında oturuyor soba yanıyor insan içeriye girdiği zaman halılarle yanan bir soba onun yanında kediler o sıcaklıkta uyuyor insanlarımızda içeriye girdiği zaman soğuktan sobanın yanına girdiği zaman o sıcaklığı soba kültürünü alışkın insanımız orada uygulamaya başlıyor sobayı kaldırıp doğalgaza geçtiğinde insanlarımız aynı sıcaklığın olmasını arz ediyor yani eve girdiğimiz zaman o harılle yanan bir soba olsun böyle bir ateş olsun doğal gaz bağlandığı zaman da kombisini bu çerçevede açıyor bizim burada ifade etmeye çalıştığımız vatandaşın kombisini uygun şartlarda çalıştırsın 22°’den yukarıya çıkartmasın daha düşük sıcaklıklarda kullandığında daha az fatura bedeli ödesin evin içerisinde ben atletle dolaşacağım demezsin burada üzerinde daha soğuktan korunacak olan giysileri de giyinsin buradaki bizim söylemeye çalıştığımız vatandaşımıza daha az fatura gelmesi konusunda ki işlemler dolayısı ile biz burada herhangi bir şekilde yanlış bir ifade kullandığımı düşünmüyorum asla burada evde atletle kolan atletle dolaşmayın notası ön plana çıkarılarak bunun üzerinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ama biz yanlış yaptığımız hiçbir şekilde düşünmüyoruz doğru ifadeler kullandık o tamamen algı dönecek operasyondur bunun içinde bizim gönlümüz rahat kullandığımız ifadelerde gayet doğru ifadeler diye düşünüyoruz dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.