Doğal Kaynak Maden Suyunun Faydaları Nelerdir (Maden Suyu İle Soda’nın Farkı Var mı?)
Tüm canlı organizmaların hayatta kalmak için suya ihtiyacı vardır ve suyu vücudumuza almanın ana yollarından biri de onu içmektir. Maden suyu aynı zamanda kaynak suyu olarak da bilinir, çünkü yer yüzeyindeki bir açıklıktan hareketli yeraltı sularının çıktığı yerler olan doğal kaynaklardan gelir.
Maden suyu neye iyi gelir? Her gün maden suyu içilir mi? En iyi maden suyu nedir? Hangi marka maden suyu içilmeli? Doğal maden suyu faydaları nedir? En sağlıklı maden suyu mudur? What is mineral water good for? What are the disadvantages of mineral water? Is mineral water good for kidneys? Soda ve maden suyu farkı nedir? Maden suyu ZAYIFLATIR mı? Maden suyu faydalı mı? Sodyum, potasyum, magnezyum, fosfor, sülfat, bikarbonat vs. derken içinde neler var?Kalp hastaları içebilir mi? Kimler içemez? Günde ne kadar içebiliriz? Meyveli sodalar içilebilir mi?
Son Günlerde çok araştırılan ve tartışılan Maden Suyunun merak edilen yönlerini, özelliklerini, faydalarını ve yararlarını sizler için araştırdık….
Maden suyu, damıtılmış suya tuzlar eklenerek veya daha fazla karbonasyon oluşturmak için karbondioksit ile havalandırılarak yapay olarak da yapılabilir. Bununla birlikte, maden suyu doğal olarak değişen derecelerde karbonatlıdır.
Hem doğal hem de yapay maden suyunun besin içeriği büyük ölçüde değişir, ancak tipik olarak aşağıdakiler gibi yüksek bir mineral içeriğine sahiptir:
Kalsiyum karbonat
Magnezyum sülfat
Potasyum
Sodyum sülfat
Ayrıca aşağıdaki gibi gazlar içerebilir:
Karbon dioksit
Hidrojen sülfit
Maden Suyunun Sağlığa Faydaları ve Yararları Nelerdir?
Karbonatlaşma ve mineral içeriği nedeniyle, maden suyunun aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok sağlık yararı sağladığı bilinmektedir:
Maden Suyunun Kalp Sağlığına Faydası
Bir çalışmada, menopoz sonrası kadınlar her biri ikişer aylık iki dönem boyunca günde 1 litre maden suyu içtiler. Sonuçlar, maden suyu alımının kötü (LDL) kolesterol seviyelerini düşürdüğünü ve iyi (HDL) kolesterol seviyelerini yükselttiğini gösterdi.
Çünkü yüksek kolestorol riskinizi artırır kalp hastalığı ve diğer koşullar, maden suyu kalbinizin sağlıklı kalmasına ve düzgün çalışmasına yardımcı olur.
Kan Basıncının Düşürülmesi
2004 yılında yapılan bir çalışmada araştırmacılar, maden suyunun, hepsinde sınırda hipertansiyon (yüksek tansiyon) ve ayrıca düşük kalsiyum ve magnezyum seviyeleri olan denekler üzerindeki etkilerini değerlendirdi . Dört haftalık maden suyu içtikten sonra, bu insanların kan basıncında önemli bir düşüş kaydettiler.
Maden Suyu Kabızlığı Giderir mi
Dispepsi ( hazımsızlık ) ve kabızlığı olan kişiler için karbonatlı maden suyu kabızlığı azaltabilir ve semptomlarını önemli ölçüde iyileştirebilir. Ek bir fayda olarak, safra kesesi işlevini de iyileştirebilir.
Maden Suyunun Sağlığa Zararı Var mı?
Maden suyunu içmenin kendi başına herhangi bir sağlık riski olmamasına rağmen, onu plastik şişeden içmek belirli riskler taşıyabilir. (Kaynak:Webmdcom)
Maden suyu mu faydalı yoksa soda mı?
Dr. Fevzi Özgönül : “Ülkemizde maden suyu adı altında satılan sodanın içerisine katılan doğal olmayan aromalar, tatlandırıcılar ve aşırı bikarbonat içeriği nedeni ile zararı görülebilmektedir” oysa gerçek maden suyunun sodadan çok daha faydalı olduğunu belirtti.
Doçent Doktor Muhammet Keskin; Mineraller enzim reaksiyonları, uyarıların taşınması ve enerjinin kullanılmasında mutlak gereklidir. Ramazan ayındaki sıvı alımının azalması mineral eksikliğine neden olabilir.
Telafi etmek için iftardan sonra 1-2 şişe düşük sodyum, yüksek magnezyumlu maden suyu tüketmekte fayda olduğunu belirtti.
Doçent Doktor V. Özlem Bozkaya: Maden suyu tüketiminde ülke olarak çok geri kalıyoruz. Oysa günlük mineral ihtiyacını desteklemek için günde 1-2 şişe tüketmeliyiz
DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER
📌Soda değil maden suyu olacak
📌Aromalı,şekerli değil sade olacak
📌Nitrit içermeyecek
📌Tansiyon hastaları da tüketebilir(düşük sodyumlular da var)
‘1 şişe maden suyundaki sodyum miktarı, çok özel sodyum kısıtlayıcı diyeti yoksa, tansiyon hastalarında da sorun olmaz’ dedi.