enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dizüstü bilgisayar satın alma rehberi: Satın almadan önce bilmeniz gereken ipuçları

Bu dizüstü bilgisayar satın alma kılavuzunu kullanarak bütçenize göre en iyi size en uygun olanı seçin.

Dizüstü bilgisayar satın alma rehberi: Satın almadan önce bilmeniz gereken ipuçları
26 Temmuz 2022 13:54
A+
A-

Dizüstü bilgisayarlar, yanınızda taşıyabileceğiniz kadar kompakt, ancak zorlu uygulamaları çalıştıracak kadar çok yönlüdür. Defterler, ister evde, ister yolda veya bir üniversite sınıfında olun, ciddi işler yapmak veya oyun oynamak için en iyi araçtır.

Bağımsız tabletler ve akıllı telefonlar her zaman popüler olsa da, çoğu insan bir araştırma makalesi yazmaktan videolara ve oyunlara kadar her şeyin bir dizüstü bilgisayarda daha iyi çalıştığını biliyor. Peki ne tür bir dizüstü bilgisayar almalısınız? Size yardımcı olması için bir dizüstü bilgisayar satın alma rehberi hazırladık.

En iyi dizüstü bilgisayarı seçmeyi zorlaştıran çok çeşitli boyutlar, özellikler ve fiyatlar vardır . Bu yüzden ihtiyaçlarınızın ne olduğunu bulmanız gerekiyor. Ayrıca, yenilenmiş bir dizüstü bilgisayar satın almanız gerekip gerekmediğini de düşünmek isteyebilirsiniz.

Hızlı ipuçları

Bunlar, yeni bir dizüstü bilgisayar seçerken göz önünde bulundurulması gereken önemli şeylerdir . Daha fazla ayrıntı için aşağıdaki bölümlere bakın.

12,5 ila 14 inç ekranlar , kullanılabilirlik ve taşınabilirlik arasında en iyi dengeyi sunar. Çok seyahat etmiyorsanız daha büyük ekranlar iyidir ve daha küçük modeller çocuklar için harikadır.
Core i5 veya Ryzen 5 CPU 1920 x 1080 ekran 8 GB RAM ve sabit sürücü yerine SSD Depolama.
Dizüstü bilgisayarınızı herhangi bir yere götürmeyi planlıyorsanız, 9 saatten fazla pil ömrü idealdir.
Dizüstü bilgisayarınızı tablet olarak kullanmak istiyorsanız 2’si 1 arada bir dizüstü bilgisayar (geri bükülebilir veya çıkarılabilir) düşünün . Değilse, standart bir kapaklı dizüstü bilgisayar daha iyi bir seçim olabilir.
Chromebook’lar çocuklar ve öğrenciler için iyidir ve işlevleri hızla genişlemektedir.

1. Boyut

Bir dizüstü bilgisayarın en iyi özelliklerinden biri, bir dizüstü bilgisayar çantasına sığıp dünyayı sizinle birlikte dolaşabilmesidir. Taşınabilirlikle ilgileniyorsanız, daha küçük ekran boyutuna ve ince, hafif tasarıma sahip dizüstü bilgisayarlara bakmak en iyisidir. Bu tür dizüstü bilgisayarlar genellikle Ultrabook olarak pazarlanır, bu nedenle bu kelimeye dikkat edin.

Veya daha spesifik olarak, ekranı 12 ile 13,3 inç arasında olan ve ağırlığı 1,5 kg’dan daha az olan bir cihazı tercih edin.

Dizüstü bilgisayar satın alma rehberi: Satın almadan önce bilmeniz gereken ipuçları

2. RAM

RAM (rastgele erişim belleği) bilgisayar performansının anahtarıdır, özellikle dizüstü bilgisayarınızda çok sayıda çoklu görev yapıyorsanız – örneğin fotoğrafları düzenleyin, sözcük belgeleri yazın ve aynı anda web’de gezinin. Ne kadar fazla RAM’e sahipseniz, dizüstü bilgisayarınız verilere o kadar hızlı erişebilir ve herhangi bir anda daha fazla uygulamayı sorunsuzca çalıştırabilirsiniz. 4 GB RAM minimumdur. Çok sayıda yüksek güçlü yazılım kullanıyorsanız, 8 GB veya daha fazlasını arayın.

3. Ekran Kalitesi

Çoğumuz gibiyseniz, muhtemelen her gün saatlerce dizüstü bilgisayarınızın ekranına bakıyor olacaksınız. Bu nedenle, gözleri yormayan bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar tercih ettiğinizden emin olun. Daha parlak ekranlar çevredeki ışığı yansıtma eğilimindedir, bu yüzden bunu aklınızda bulundurun. Ayrıca dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarların parlak bir ekrana sahip olacağını unutmayın, bu nedenle artıları ve eksileri tartın.

Dizüstü bilgisayarınızı nasıl kullanacağınıza bağlı olarak ekran çözünürlüğü de önemli olacaktır. 1920×1080 tam FHD ekrandır. Bu size harika bir görüntü kalitesi ve pencerelerinizi görüş alanında tutmak için bolca alan sağlayacaktır.

Son olarak, dizüstü bilgisayar ekranı seçeneklerini keşfetmeye gelince, bir bilgisayar mağazasına gidip bizzat kontrol etmek iyi bir fikirdir. Teknik özellikler, gerçek kullanıcı deneyimi hakkında her zaman net bir fikir vermez.

Dizüstü bilgisayar satın alma rehberi: Satın almadan önce bilmeniz gereken ipuçları

4. İşlemci

CPU’yu (merkezi işlem birimi) dizüstü bilgisayarınızın kalbi olarak düşünün. CPU söz konusu olduğunda, Intel’in Core tabanlı serisinden daha iyi olamazsınız. Yeni dizüstü bilgisayarlar büyük olasılıkla Core i3, Core i5 veya Core i7 içerecektir.

Core i3’ü giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlarda bulacaksınız.
Core i5’i orta sınıf dizüstü bilgisayarların çoğunda bulacaksınız.
Core i7’yi üst seviye dizüstü bilgisayarlarda bulacaksınız. Core i7 en iyi performansı sunarken, cihazın altından oldukça fazla ısı çıkmasına neden olabilir. Dizüstü bilgisayarınızı kucağınızda kullanmayı planlıyorsanız bunu aklınızda bulundurun.

5. Depolama

Sadece depolama miktarını değil, aynı zamanda depolama türünü de dikkate almanız gerekecek. Bir zamanlar, sabit disk sürücüleri favoriydi. Moda olan daha ince, daha hafif dizüstü bilgisayarlar ile sabit diskler o kadar popüler değil. Bunun yerine, birçok dizüstü bilgisayar sahibi, daha hızlı, daha sessiz ve tahmin ettiğiniz gibi SSD tercih ediyor.

6. Pil Ömrü

Yine, taşınabilirlik sizin için önemliyse (bu, dizüstü bilgisayarınızı masanızdan yatağınıza taşımak anlamına gelse bile!), pil ömrü dikkate değer bir şeydir. Bir dizüstü bilgisayarın pil ömrü gerçeği, genellikle kutunun üzerinde yazandan oldukça farklıdır. Ekran parlaklığı ve çalıştırdığınız program türleri gibi değişkenler pilin ne kadar süreceğini etkiler.

Üreticinin belirttiği saat sayısına odaklanmak yerine, pilin Watt-saat (Wh) veya miliamper-saat (mAh) cinsinden değerine bakın. Sayı ne kadar büyük olursa, pil o kadar uzun süre dayanır.

Dizüstü bilgisayar satın alma rehberi: Satın almadan önce bilmeniz gereken ipuçları

7. USB 3.0 Bağlantı Noktaları

USB 3.0 bağlantı noktaları, harici sabit sürücüler, fare ve klavyeler gibi çevre birimlerini takıp kullanmak istiyorsanız, yeni bir dizüstü bilgisayarda olmazsa olmazlardandır. Bazı yeni aygıtlar, yeni Macbook Pro’lar da dahil olmak üzere USB 3.0 bağlantı noktaları içermez. Devam etmeden ve satın almadan önce bunu aklınızda bulundurun.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.