enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Diş beyazlatma nedir? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi?

Tatil fotoğraflarınıza bakarken gülümsemenizin istediğinizden daha az parlak olduğunu fark edebilirsiniz. Bazı yiyecekler, içecekler, ilaçlar ve hatta yaralanmalar dişlerinizin rengini etkileyebilir ve bu da diş beyazlatma düşüncesini düşündürebilir.

Diş beyazlatma nedir? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi?
14 Mart 2023 09:31
A+
A-

DİŞ BEYAZLATMA NEDİR? 

Diş beyazlatma, lekeleri ve renk bozulmalarını giderirken dişlerinizi aydınlatır. Beyazlatma, dişlerin görünümünü iyileştirme kabiliyeti nedeniyle en popüler kozmetik diş işlemlerinden biridir.

DİŞ BEYAZLATMA DÜŞÜNÜYORSANIM İLK OLARAK NE YAPMALIYIM?

Dişlerinizi beyazlatmadan önce, özellikle evde bir beyazlatma ürünü düşünüyorsanız, ilk yapmanız gereken seçenekleri diş hekiminize danışmaktır. Diş hekiminiz dişlerinizi muayene sonrası sizin için en uygun yol haritasını önerebilir. Diş hekiminiz, dişlerinize kimyasal uygulamalar gerektirmeyen düzenli diş temizliği ile lekelerin giderilip giderilemeyeceğini de değerlendirebilir.

Diş beyazlatma nedir? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi?

DİŞ BEYAZLATMA KİMLERDEN KAÇINMALIDIR? 

Hamile kadınlar dişlerini beyazlatmamalıdır. Diş beyazlatma kozmetik bir işlemdir ve doğum sonrasına ertelenmelidir.

DİŞ BEYAZLATMANIN AVANTAJLARI NELERDİR? 

Diş beyazlatmanın en belirgin faydası kozmetiktir. Daha parlak bir gülümseme özgüveni artırabilir. Diş beyazlatma, insanların fark edebileceği bir işlemdir, ancak en önemlisi, o güzel gülümsemeye sahip olmak için kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Son olarak, tedavilerde pek çok renk ve seçenek vardır ve dişlerinizi beyazlatmanız durumunda dişlerinize zarar verme riski düşüktür.

DİŞ BEYAZLATMANIN EKSİLERİ NELERDİR? 

Diş beyazlatma ile ilgili en yaygın şikayetlerden biri hafif diş eti tahrişi ve diş hassasiyetidir. Ek olarak, daha uzun süreler boyunca bırakılan daha yüksek konsantrasyondaki ürünler hassasiyeti yoğunlaştırabilir. Ancak bunun genellikle geçici bir sorun olduğunu ve birkaç gün sonra azalacağını unutmamak gerekir.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.