enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

D Vitamininin Maksimum Emilimi İçin Faydalı İpuçları!

D vitamini, kalsiyum ve fosfor emilimini düzenlediği, bağışıklık sisteminin işleyişini kolaylaştırdığı ve kemik ve dişlerin düzgün gelişimi için gerekli olduğu için vücut için gerçek bir hazinedir. 

D Vitamininin Maksimum Emilimi İçin Faydalı İpuçları!
20 Mayıs 2022 15:55 | Son Güncellenme: 20 Mayıs 2022 14:56
A+
A-

D vitamini, kalsiyum ve fosfor emilimini düzenlediği, bağışıklık sisteminin işleyişini kolaylaştırdığı ve kemik ve dişlerin düzgün gelişimi için gerekli olduğu için vücut için gerçek bir hazinedir. Bir kez aldığımızda, yeterince emilmesini ve böylece mümkün olan maksimum sonuçların alınmasını nasıl sağlayabiliriz?

Süt ürünleri yeriz

Vücudun ihtiyacı için önerilen günlük D vitamini miktarını desteklemek için günde iki ila üç porsiyon süt ürünü (süt, yoğurt, peynir) tüketiyoruz. Önemli: Bu vitamin özellikle ergenlik, hamilelik ve emzirme gibi artan ihtiyaç dönemlerinde gereklidir.

Güneşte dışarı çıkıyoruz

Hepimiz güneş ışığına kontrolsüz maruz kalmanın tehlikeli olabileceğini biliyoruz. Ancak sabah (09:00 – 11:00) ve öğleden sonra (17:00 – 19:00) en az 15-20 dakika güneşte kalmamız önerilir. Vardiyalı veya karanlık yerlerde çalışanlar, dini veya diğer nedenlerle vücudunu tamamen kapatanlar, vejetaryen olanlar veya süt alerjisi olanlar D vitaminini daha düzenli kontrol etmelidirler.

Diyetimize çeşitli yiyecekler dahil ediyoruz

D vitamini açısından zengin ancak aynı zamanda yüksek düzeyde A vitamini içeren morina balığını beslenmemizde mutlaka bulunduruyoruz. D vitamini içeren diğer besinler arasında somon, uskumru, ringa balığı ve sardalya gibi yağlı balıklar, zenginleştirilmiş kahvaltılık gevrekler, süt veya portakal suyu ve yumurta sarısı.

D vitamini ve magnezyumu birleştirin

Amerikan Osteopatik Derneği’nin (JAOA) resmi dergisinde yayınlanan yeni bir bilimsel araştırma, iskelet sağlığını iyileştirmede D vitamini ve magnezyum arasında bir sinerji olduğunu gösteriyor. Bulgulara göre vücuttaki magnezyum depoları yeterli değilse D vitamini metabolize edilemez ve vücutta hareketsiz kalır. Bu yüzden doktorumuza danışıyoruz ve buna göre ikisinin kombinasyonu ile ilerliyoruz!

Vücudumuzu kontrol ediyoruz

Gastrointestinal problemlere ve çölyak hastalığına neden olan tiroid, birçok vitamin ve mineralin emilim bozukluğuna neden olan Kron hastalığı ve kistik fibrozis gibi birçok hastalık. Bu nedenle, yukarıdakilerden herhangi birinden muzdarip olursak, D vitamini alımını buna göre düzenlemek için vücudumuzu kontrol etmek iyidir.

İlaçlarımız hakkında konuşuyoruz

D vitamini eksikliği genellikle antidepresanlar veya antiepileptikler gibi yaygın olarak kullanılan ilaçlarda görülür. Herhangi bir tedavi alırsak, D vitaminini belirlemek ve muhtemelen artırmak için gerekli görürse doktorumuzla görüşürüz.

Gerekirse takviye kullanıyoruz

Çoğu zaman, diyet veya güneşe maruz kalma yoluyla D vitamini almak yeterli değildir. D vitamini takviyesi almak günlük ihtiyaçları karşılamak için çok iyi bir çözümdür, aynı zamanda ciddi eksiklik durumunda hızlı iyileşme sağlar.

Doğru D vitamini takviyesi almak

Yemeklerimizden biriyle birlikte D vitamini takviyesi almak , muhtemelen aç karnına almaktan daha iyi sonuçlar verecektir. Ancak D vitamininin etkinliği için daha önemli olan, günlük olarak yeterli bir süre boyunca alınmasıdır, böylece kandaki seviyelerin istenilen noktaya gelmesi sağlanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.