enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Nar cilde ne kadar faydalıdır? İşte cevabı

narın cilt üzerindeki mucizevi bileşenlerine olan bilimsel ilginin son yıllarda sürekli artması tesadüf değil. C vitamini, K, folik asit, potasyum, mineral ve lif kaynağıdır.

Nar cilde ne kadar faydalıdır? İşte cevabı
20 Mayıs 2022 14:55
A+
A-

Son yıllarda, nar bir süper gıda olarak tanımlandı, ancak gerçek şu ki, antik çağlardan beri zengin faydaları biliniyor, çünkü birkaç antik metinde ona birçok atıfta bulunuluyor. Aslında birçok kültürde bolluğun, şansın ve bolluğun sembolüdür!

Modern bilimsel araştırmalar, bu kırmızı sulu meyvenin sağlığa birçok faydası olduğunu göstermiştir. Anti-kanser ve anti-inflamatuar etkiye sahip olduğu ve kronik hastalıklarla savaştığı bulunmuştur. İnsan vücuduna sunduğu birçok faydasının yanında aynı zamanda özellikle cilt için de faydalıdır.

Ne de olsa narın cilt üzerindeki mucizevi bileşenlerine olan bilimsel ilginin son yıllarda sürekli artması tesadüf değil. C vitamini, K, folik asit, potasyum, mineral ve lif kaynağıdır. Araştırma çalışmaları, narın güçlü bir antioksidan olduğunu, kırmızı şaraptan daha üstün olduğunu ve belki de yeşil çaydan daha iyi olduğunu göstermiştir.

Antioksidanlar açısından zengin : Günlük C vitamininin sadece %48’ini içermez, aynı zamanda antosiyaninler, ellagik asit ve tanenler gibi diğer antioksidanları da içerir. Tüm bu antioksidanlarla, cilt yaşlanmasına bağlı serbest radikallere karşı mücadelede kesinlikle büyük bir müttefikiniz var.

Hücre yenilenmesi : Cildin korunmasına ve cilt hücrelerinin yenilenmesine , dokuların onarılmasına ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Güneşten korunma : Güneş yanığını giderdiği ve güneş hasarı belirtilerini azalttığı için iyileştirici özelliklere sahiptir.

Yaşlanma karşıtı: Erken yaşlanmaya karşı koruma sağlayarak, kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi cilt yaşlanmasının belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Nar ayrıca hiperpigmentasyon ve yaşlılık lekelerinin önlenmesine yardımcı olur.

Genç cilt : Kollajen ve elastin üretimini artırarak pürüzsüz ve sıkı bir cilt elde etmeye yardımcı olur.

Kuru cilt: Nar içeriği cildin derinliklerine nüfuz edebildiğinden ve yapabildiğinden, kuruluğun tedavisinde son derece faydalıdır. Nem kaybını önleyen ve nemlendiren bir Omega-5 yağ asidi olan punik asit içerir. Omega-5, nar çekirdeği yağında bulunan esansiyel bir yağ asididir ve doğadaki en güçlü antioksidanlardan biridir! Aslında, üzüm çekirdeği ekstraktından en az altı kat daha güçlü antioksidan olduğu tahmin edilmektedir.

Yağlı cilt: Nar yağı yağlı ciltlerde bile işe yarar ve özellikle yağlı ve hassas ciltler için kullanılan cilt bakım ürünlerinde kullanımı faydalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.