enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanan sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, bu sonuçların Ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını ümit ederim.

Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun
30 Mayıs 2023 00:22 | Son Güncellenme: 30 Mayıs 2023 10:41
A+
A-

BALKON KONUŞMASI HOŞ OLMADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasından sonra; zafer konuşmasında rakibi hakkındaki alaycı ve hala seçim öncesi gibi bir dil kullanması bence yanlış oldu. Eskiden seçim kazanan liderler rakiplerinin de hukuklarını korurlar ve alaycı bir dil kullanmazlardı, keşke sayın Tayyip Erdoğan’da seçim zaferini 85 Milyonu birleştirici bir dil kullanıp rakibini de tebrik edebilseydi çok harika bir başlangıç olurdu, ama olmadı.  Sayın Cumhurbaşkanın, Partililere rakibini yuhalatması çokta iyi olmadı. Sayın Tayyip Erdoğan’ın; Zafer konuşmasına baktığımızda 85 milyonun değil %52’nin Cumhurbaşkanı olmaya devam edecek izlenimi verdi bana.

BAKANLAR KURULU SEÇİM SONUÇLARI KADAR ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim zaferini elde ettikten sonra artık bakanlar kurulunu kısa zamanda açıklaması bekleniyor. Bakalım bakanlar kurulu güçlü Prof. Dr. Mustafa Şentop, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Abdülhamit Gül, Mehmet Şimşek, İbrahim Kalın, Binali Yıldırım, Bülent Arınç vb. bir çok güçlü isimlerden mi yoksa bürokratlardan mı seçecek hep birlikte göreceğiz. Hatta sayın Cumhurbaşkanı bu son döneminde muhalefetten dahi güçlü bazı isimleri bakan yapabilirse çok daha faydalı bir iş yapmış ve güven kazanmış olur.

KEMAL KILIÇDAROĞLU BEYİ TEBRİK EDİYORUM

Millet İttifakı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu özellikle ikinci tur için gösterdiği samimi ve gayretli çalışmaları için tebrik ediyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu, gerçektende çok enerjik ve heyecanlı bir seçim kampanyası geçirdi. Babala Tv’deki performansı, dili, uslubu ve projeleri harikaydı. Diğer tüm vaatleri de gayet güzeldi inşallah hayata geçer.

• Kredi kartı faizleri silinip, 36 ay yapılandırılması .

• Emekliye 15 bin TL bayram ikramiyesi
• EYT’de kademeli sistem uygulanması
• En düşük memur maaşı NET 21.265 TL.
• Maçlar TRT’de şifresiz yayınlanması
• Gençlerin ilk otomobili ve ilk telefonu ÖTV’siz olması.
• 13 milyon sığınmacı 1 yıl içinde ülkelerine gönderilmesi

Bunlar harika projelerdi, inşallah sayın Cumhurbaşkanın Tayyip Erdoğan bu projeleri değerlendirir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun samimiyetine ve dürüstlüğüne ve de azmine hayran kaldım. Sonuçlar için üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Sonuçları kabul etmek ve bu sonuçlara göre hareket etmek gerekiyor. Seçim akşamı muhalefet liderlerinin ekran karşısına çıkıp konuşmaları çok iyi ve yerinde olmuştur.

PEKİ MUHALEFET NE YAPMALI

İstanbul, Ankara vb. Büyükşehirlerde seçimi muhalefetin önde bitirmesi ve farkı azda olsa açması yerel seçimler öncesi moral oldu. Tek moral de bu olsa gerek.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Temel Karamollaoğlu, Sayın Ali Babacan, Sayın Ahmet Davutoğlu, Sayın Meral Akşener ve Gültekin Uysal kısa zamanda sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ziyaret edip hem tebrik etmeli hemde önerilerini sunmalıdır. Çünkü bu Ülke hepimizin. Muhalefet bu şekilde bir adım atarak barış ortamını sağlaması ve gelecek günler için katkı sunmaları önem arz etmektedir. Böyle yaparsalar Ülkemizde oluşan gerginlik biraz olsun kaybolur ve bir rahatlama olur.

 

Tekrar seçimlerin Ülkemize huzur ve barış getirmesini ümit eder başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm liderlere başarılar dilerim.

Selam dua ile…

Yorumlar
  1. Hoca Köylü dedi ki:

    Ertuğrul Bey,
    Ben de sizi tebrik ederim.Seçimi kaybeden liderin yapamadığını yaptığınız için ( Kazananı tebrik ettiğiniz için)
    Cumhurbaşkanının alaycı ve seçim öncesi gibi bir dil kullandığı yönündeki yorumunuzu doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.
    Cumhurbaşkanına karşı yapılan 21 yıllık hakeretleri ve seçim öncesi muhtelif parti mensupları , yandaşları tarafından seçimi kazandıkları takdirde Cumhurbaşkanı için neler yapacaklarını ve neler düşündüklerini ifade eden açıklamalarını tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim

  2. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse,
    Yazınızda’Seçim sonrası Bakanlar Kurulu seçim sonuçları kadar önemli’ kısmında Cumhurbaşkanının son döneminde muhalefetten dahi güçlü bazı isimleri bakan yapabilirse çok daha faydalı bir iş yapmış ve güven kazanmış olur ifadenizi gülerek ve şaşkınlık içerisinde okudum.
    Gerçekten kafanızda muhalefetten bu makamlar için önerebileceğiniz kişiler var mıydı? Keşke isim vererek yazsaydınız.

    1. Ertuğrul dedi ki:

      Muhalefetten kastım sadece siyesiler değil, Ekonomist Bilge Yılmaz’da olur, Özgür Demirtaş’ta, Sinan Oğan’da olur, Ersan Şen’de vb. sadece seçim kazanmakla başkan olunmaz. Toplumu birleştirerek, bütünleştirerek ve eleştirileri de dikkate alınarak kazanılır. Bu ekonomi politikalarıyla bu memleket sittin sene başarılı olamaz. Hele birde Nebatiyle hiç olamaz. Toplumsal barış ve huzur gerekiyor. Son döneminde bunu başarırsa tebrik ederiz her zaman.

  3. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse,
    Seçimi kaybedenin, vaatlerini tek tek sıralayarak tüm vaatlerinin çok güzel ,harika olduğunu ve inşaallah hayata geçmesi , Cumhurbaşkanı tarafından değerlendirilmesi temennisinde bulunmuşsunuz.
    Sıralanan vaatleri tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim, hangisi özgün bir proje ?
    Sayılan vaatler arasında mevcut hükümet tarafından yerine getirilenler/getirilecekler yok mu sizce?

    1. Ertugrul dedi ki:

      Değerli Köylüm; İktidarın vaatlerini kazandıkları için zaten yaparlar diye düşünerek yazma gereği duymadım. Muhalefet kazansaydı iktidarın vaatlerini yazar bunları da hayata geçirirseniz iyi olur derdim. Kazanana vaatlerin bunlar demem doğru olmaz değil mi, zaten vaatlerini biliyorlar ve kazanmışlar uygulamak kendi ellerinde yani