enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Burun Ameliyatı Rinoplasti Nedir?

Burun ameliyatı burnun işlevlerini yerine getiremediği ya da etkilendiği zamanlarda ve kişinin yaşam kalitesini etkileyecek bir görünümde olduğu noktalarda yapılır.

Burun Ameliyatı Rinoplasti Nedir?
29 Mayıs 2023 18:52
A+
A-

Tıptaki ismi Rinoplasti halk arasında ise burun ameliyatı gibi isimlerle anılan burun estetiği, estetik operasyonlar içerisinde günümüzde neredeyse en sık uygulananlar operasyonlardan bir tanesidir.

Burunda doğuştan beri var olan ya da oluşan veya travmalara bağlı olarak ortaya çıkmış olan şekil bozukluklarının giderilmesi amacıyla yapılır.

Burun ameliyatı açık ve kapalı olarak 2 ayrı şekilde yapılır. Bu sebeple burun estetiği fiyatları uygulamaya göre değişir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun ameliyatı burnun işlevlerini yerine getiremediği ya da etkilendiği zamanlarda ve kişinin yaşam kalitesini etkileyecek bir görünümde olduğu noktalarda yapılır. Burun estetiğinin kullanıldığı diğer bir alan ise estetik olarak güzel ve iyi bir görüntü elde etmektir. Burun görünümünden rahatsız olan kişi burun estetiği yaptırarak bu bozukluğu düzeltip daha farklı bir buruna sahip olabilir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun kemik yapısı eğri olanlar, burnun kıkırdak yapısında şekil bozukluğu olanlar, Burnun büyük olanlar, tüm bu sebeplerle ve burundaki yapıların bozukluğu sebebi ile nefes almada zorluk çekenler burun estetiği fiyatları bütçelerine uygunsa bu ameliyatı yaptırabilirler.

Burun Estetiği Öncesi Hazırlıklar

Ameliyattan önceki gün yorumlamak için yavaş tempofa sınırlı fiziksel aktivitede bulunmanız faydalı olacaktır. Ameliyata 6 saat kala herhangi bir yiyecek ve içecek alımı yapmamanız gerekmektedir. Çünkü ameliyatta anestezi alınacağı için mide boş olmalıdır. Ameliyat günü cilde herhangi bir makyaj yapılmamalı, tırnaklara dahi oje sürülmemelidir.

Burun Estetiği Sonrasında Bilinmesi Gerekenler

Genizden kan sızıntısı olması burun estetiği sonrası olağan bir durumdur. Fakat bu kanama istenmeden yutulursa mide bulantısı ve kusmaya sebep olur. Kanlı kusma ve ameliyat sonrası koyu ya da siyah renkli dışkı görülme ihtimali vardır. Eğer kişinin operasyondan 6 saat sonra mide bulantısı yoksa su içebilir ve sıvı gıdalar yavaş yavaş tüketilmeye başlar.

Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nedir?

Burun ameliyatı sonrası iyileşme süreci yavaş ilerleyen bir süreçtir. Hastalar burun estetiği sonrası ilk 6 saatte ayaklanabilir ve durumlarına göre yemek yemeye başlayabilir.  Bazı hastalar aynı gün taburcu edilirken, bazıları 1 gün müşahade altında tutulur. Ameliyat sonrası yerleştirilen tamponlar 1-2 gün sonra çıkartılır. İstenilen estetik burun görünümünün son hali için tamamen iyileşme süreci yaklaşık 6-12 aydır.

Burun Estetiğinde Burun İçi Tampon Konulur mu?

Burun ameliyatında burun içi tampon yerine göre kullanılmayabilir. Misal eğer nefes alma ile ilgili burnun orta ve arka bölgelerini ilgilendiren işlemler yapılmayacaksa, sadece burun ucu ile ilgili işlemler yapılacaksa burun içine tampon konulmayabilir. Bu durum burun estetiği fiyatları durumunda yukarı yönlü çıkarabilir.

Tamponsuz Burun Estetiği

Tamponsuz burun estetiği özellikle ağrı eşiği düşük ve ameliyat sonrasındaki ağrıdan tedirginlik duyan kişiler için önemli bir ameliyattır. Son birkaç yıldır burun ameliyatı yapılırken tampon gerekli değilse konulmuyor. Yerleştirilen tampon hem kişiyi olumsuz etkiliyor hem de tamponun çıkarılma sürecinde yüksek derecede acıya neden oluyordu.

Bu yıllardan sonra yenilikçi teknolojinin gelişmesi ile tamponsuz burun ameliyatları uygulanmaya başlandı ve hastanın rahat ve konforu üst düzeye çıkarıldı. Bu durum burun estetiği fiyatları konusunda biraz artışa da neden oldu.

Ameliyat Sonrası Ne Zaman Taburcu Olabilirim?

İyileşme süreci burun estetiği operasyonunda birkaç gün ile sınırlı değildir aşamalıdır. İlk gün hasta yavaş yavaş yemek yemeye ve ayaklanmaya başlar. Hasta genelde ameliyat sonrası aynı gün taburcu edilir ancak bazı durumlarda 1 gece daha hastanede kalabilir.

Estetik Sonrası Çok Ağrı Olur mu? Morluk ya da Şişlik Olur mu?

Burnun durumuna ve alerjik olup olmamasına bağlı olarak şişlik ve morluklar oluşabilir. En fazla bir on gün sonra tamamen geçmektedir.

Burun Estetiği Fiyatları

En sık tercih edilen estetik ameliyatlarından biri burun estetiği fiyatları kullanılacak yönteme göre değişir. Bunun için kendi burun yapınıza uygun bir tedavi için doktorunuzla görüşün.

Rinoplasti hakkında daha fazla detay için https://www.ozanbalik.com/burun-estetigi/ adresini inceleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.