enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Coğrafi İşaret Belgesi Alan Kastamonu Maroon Marinace Mermeri Özellikleri Nelerdir?

Coğrafi İşaret Belgesi Alan Kastamonu Maroon Marinace Mermeri; Dünyanın her bölgesine hitap edebilen özel bir üründür. Maroon Marinace ağırlıklı olarak iç mekanlarda tercih edilmektedir. Ana taş olarak kullanılabilmekle beraber, dekor taşı olarak ta diğer taşlara uyum sağlamaktadır.

Coğrafi İşaret Belgesi Alan Kastamonu Maroon Marinace Mermeri Özellikleri Nelerdir?
9 Ocak 2023 12:59 | Son Güncellenme: 9 Ocak 2023 13:41
A+
A-
Kastamonu Haber
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasının 8 Mart 2021 tarihli başvurusuyla, Kastamonu maroon marinace mermeri, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret olarak tescil edilmesinin ardından, Kurşunluhan Resteaurant’ta tanıtımı yapıldı.
Tanıtım programına Kastamonu Valisi Avni Çakır, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, firma yetkilileri katıldı.
Böylelikle Kastamonu’da coğrafi işaretli ürün sayısının 30’a ulaştı. Maroon marinace mermeri, Kastamonu’nun Azdavay ve Pınarbaşı ilçeleri arasında bulunan hattaki maden ocaklarından çıkarılıyor. Mermerin ayırt edici özelliği ise koyu gri ve haki renk olması.
Kastamonu Maroon Marinace mermerinin Özellikleri Nelerdir?
Sadece coğrafyamızda bulunan Mermerimiz; Azdavay, Pınarbaşı ilçeleri arasında bulunan hattaki mermer ocaklarında çıkarılan koyu gri-haki renklerden oluşan ve yumuşak bir yapıya sahiptir.
Mermerimiz blok olarak başta Çin olmak üzere Hindistan, Tayvan, Japonya, İtalya, Endonezya, Singapur, Mısır, Tayland ve Vietnam’a ihraç edilirken, plaka haline getirilerek ( işlenerek ) tüm dünya pazarına ihraç edilmektedir.
Tescillenmeden önce İstanbul Havalimanı kapalı alanlarında ve dünyanın dört bir yanında kullanılmıştır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.