“Çocuklarınıza Birşeyler Bırakmak İstiyorsanız Kastamonu’ya Yatırım Yapın”
KASKON’un ev sahipliğinde Kastamonu STK’larının katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında konuşan Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu, “Kastamonu’nun kalkınması için çalışmalar yapmalısınız. Çocuklarınıza bir şeyler bırakmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Kastamonu’ya yatırım yapın” dedi.
Kastamonu Konfederasyonu (KASKON) tarafından İstanbul’da istişare toplantısı düzenlendi.
Programa eski bakanlarımzdan Murat Başesgioğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, KASKON Genel Başkanı Mehmet Alver, KASKON Başkanlar Kurulu Başkanı Ali Tekin, KAS-DER Onursal Başkanı Yavuz Ballık, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, KASDERFED Genel Başkanı Fatma Kıranoğlu, KASİAD Genel Sekreteri Cemal Şenol, Kastamonu Toplumsal Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ali Muhittin Tığlı, Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, Ümraniye Belediyesi Meclis 2.Başkan Vekili Orçun Şekercioğlu, İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Kubilay Salihvatandaş, KASKON’a bağlı federasyon başkanlarının yanı sıra şube başkanları ve davetliler katıldı.
KASKON Genel Başkanı Mehmet Alver, “KASKON’a talip olurken, birlik ve beraberlik önceliğimiz diyerek aday olmuştum. Bugün bu birliğin ilk adımlarını atıyoruz. 465 aktif faal derneğimiz ile bir araya gelmek en büyük hayalim. Önümüzdeki süreçte; bu derneklerimizle büyük bir organizasyon ile bir araya geleceğiz. Saygı, sevgi olursa bu birliği sağlayacağımıza inanıyorum. İyi çalışmalar yaparak, örnek olacağız. İstanbul dışında Ankara, İzmir gibi illerimizde hemşerilerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Kastamonu’yu her toplantıda sahiplenmek ve birbirimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.
“ORTAK AKILLA HEMŞEHRİLERİMİZİ ÖNE ÇIKARMALIYIZ”
KASİAD Genel Sekreteri Cemal Şenol, ise şunları söyledi: “Bizim birlik ve beraberliğimiz var. Burada yaptığımız konuşmaların hepsi nitelikli ve nicelikli insanlarımızı bir yere taşıyamamızdan geliyor. Bir başarı elde edemedik, elde etsek bu konuşmalardan vazgeçeceğiz. Kurumlarda temsil noktasında olmadığımız için bu faaliyetlerimizi yapmamız gerekiyor. Siyasi partilerde yönetici büyüklerimiz yok. Ortak akıl çözümü ile neler yapabiliriz onu konuşmamız gerekiyor. Her bir değerimiz; İstanbul’da belediye başkanlığı, doktorlarımız hastanelerde başhekimlik yapabilir. Emniyetteki arkadaşlarımızın da görevlerinde yükselmesi son derece önemlidir. Ortak akılla bu arkadaşlarımızın yerini sağlamlaştırmak, bir adım öne çıkmalarını sağlayabilirsiniz. 20 yıldır Kastamonulu bugün bir valimiz yok. Bunları hep birlikte dile getirmemiz gerekiyor. Eksikliklerimizi gidermemiz lazım, gidermezsek hep konuşuyor olacağız. İstanbul’da hemşerilerimize sahip çıkmak adına tüm Kastamonulu STK’larımız bu konuda ciddi adımlar atması gerekiyor ve ortak çözüm üretmesi gerekiyor.”
Kastamonu Toplumsal Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ali Muhittin Tığlı, “Artık sözün bittiği yerdeyiz, artık eylem zamanı. Önümüzdeki süreçte Kastamonuluların birlik ve beraberliği için eylem zamanıdır. Bunu gerçekleştirecek; enerjimiz, dinamizimiz var. Birlikte beraberce bu yolu yürüyebilir, bu yolun onurunu ve gururunu yaşayabiliriz. O yüzden KAS-KON yeni yönetimine başarılar diliyorum. Umuyorum ki, KASKON, KAS-DER, KASİAD hep beraber ortak hareket ederse bunu başarabiliriz. Bundan sonraki süreçte hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için olmalıyız” dedi.
“SİYASİLER BİZİM PEŞİMİZDEN KOŞMALI”
KAS-DER Onursal Başkanı Yavuz Ballık da, “Ben diyorum ki, biz öyle toplanmalı ve birleşmeliyiz ki biz siyasilerin peşinde değil, onlar bizim peşimizden koşmalı. Onları biz seçiyoruz. Kastamonu dernekleri birleşince, o zaman istediğimiz sonucu alırız. Kastamonu o zaman kalkınır. Eğer dağınık hareket edersek, Kastamonu bir araya gelemez” dedi.
KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen de “Kendi siyasi menfaati için dernekleri kullananları aramızdan ayıklamak zorundayız. Bizim partimiz Kastamonu Partisi’dir. Kastamonu adına çalışırsak başarılı oluruz. Dayanışma ve yardımlaşmada önemli olan güçtür. Güç ise siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından geçiyor. Siyasette, bürokraside ve iş dünyasında olmayan Kastamonu’dan bir şey olmaz. Mutlak olarak hep beraber yürümeli, siyaset, bürokrasi ve iş dünyasında yer almalıyız. Birlikteliği sağladığımız takdirde başarıya gidebiliriz” dedi.
Toplantıya katılan Devlet eski bakanı Murat Başesgioğlu ise şunları söyledi:
“Kurumsal projelerle bir araya gelmeliyiz. Derneklerimizin fiziki birleşmesine gerek yok. Misyon’da ve hedefte birliktelik sağlarsak başarı sağlarız. Her kuruluşumuz kendi ayakları üzerinde durmayı ve gelişmeyi denesin. Kastamonulular olarak hedef ve misyon birlikteliği içerisinde olmalıyız. Siyaset başka kuruluş istemez. İsterler ki; bütün kurumlar arka bahçe olsun. Bugün her partiden arkadaşımız burada var. Bu farklılıkların güzelliğini ortaya çıkarıyor. Onun için STK – Siyaset ilişkisini iyi ayarlamak lazım. Siyaset akademisi mantığında bir çalışmayla başta benim gelip size bunu anlatmam lazım. Önümüzde seçim süreci başlamıştır. Seçim baskısı arttıkça üzerinizdeki baskılar da artar. Siyaset yapan arkadaşlarımıza yardımcı olmamız lazım. Oy vermeseniz bile; makamlarda görev alan arkadaşları ziyaret edip, onlara destek olmak lazım. Bir hemşerimize haksızlık yapıldı mı ona mutlaka sahip çıkmamız lazım. Haksızlığa uğrayan hemşerimizin yanında saf tutmak lazım. Otorite boşluğumuz eksik. Birisi Kastamonu ismini kullanmak istiyor. Siyaset ve ticarette bunu kullanmak istiyorsa, vilayetin içerisinde olduğu üst kuruldan izin alması lazım. Kastamonu’nun geleceğine yönelik kararlarda üst kurulun karar vermesi, sizin aranızdaki anlaşmazlıkları da hal yoluna koymak için bir kurumsal yapıya ihtiyaç var. Gönüllü iştirak merkezi olmalı. Bu kurulda İstanbul dışındaki teşkilatımızın olduğu yerlerde olmalı. Böylelikle Kastamonu’nun gündemini Türkiye genelinde belirlemek mümkün olur.
Dünya yeni bir düzene girdi. Pandemi ile birlikte hiç bir şey eskisi gibi değil. Kendimizi, ailemizi, memleketimizi ve örgütlerimizi korumak zorundayız. Yoksa her şeyi kaybederiz. Bizim korumak zorunda olduğumuz bir memleketimiz var. Kastamonu’yu unutturmayacağız. Kastamonu’yu unutmak demek misyonsuzluk ve kimliksizliktir demektir. O bizim tarihi köklerimizdir. Bizi daha çok kurtuluş savaşında Türkiye İnebolu’dan Ankara’ya cephane taşıyan vasfımızla tanır. Kadınıyla, çocuğuyla İstiklal Savaşı’nda milli mücadeleye yaptığımız katkıdır. O yoldan biz sadece silah ve cephane taşımadık. Can ve kan taşıdık… Kendinizi, ticaretlerinizi ve iş dünyanızı bu yeni teknolojiye uyarlayın. Bu kritik süreçte; mali müşavirlerimiz iş dünyasındaki hemşerilerimizi toplayıp bu süreci anlatsınlar. Bankacı arkadaşlarımızda dâhil olmak üzere yol göstersinler, herkes bu belirsizlik sürecinde ne yapacağını şaşırmış durumda…Sizlerden ricam Kastamonu’nun kalkınması için çalışmalar yapmalısınız. Çocuklarınıza bir şeyler bırakmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Kastamonu’ya yatırım yapın” diye konuştu.