enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

CHP’nin yeni A Takımı belli oluyor!

CHP’nin kurultay sonrasındaki ilk Parti Meclisi toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantı, CHP Lideri Özgür Özel’in başkanlığında düzenlenecek ve yeni parti yönetimi belirlenecek.

CHP’nin yeni A Takımı belli oluyor!
11 Kasım 2023 11:20
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38. Olağan Kurultayı’nın ardından yeni Parti Meclisi’ni belirledi.

Yeni Parti Meclisi üyeleri, CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirecek. Toplantıda, yeni dönem siyaseti değerlendirilecek ve yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri belirlenecek.

Parti Meclisi toplantısını, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında düzenlenecek. Toplantının gündeminde, kurultayın değerlendirmesi yapılacak. Ayrıca, Yargıtay krizine karşı CHP’nin attığı adımlar, yeni dönem siyaset stratejileri, yerel seçimlere hazırlık ve yeni parti yönetiminin oluşturulması gibi konular ele alınacak.

CHP Lideri Özgür Özel, Parti Meclisi toplantısının ardından yeni MYK’yi açıklayacak. Özel, partiyi danışmanlarla değil genel başkan yardımcıları ile yönetmek istediğini belirtti. Bu çerçevede, çeşitli alanlarda uzman yardımcılar atanacak. Özellikle Selin Sayek Böke’nin Genel Sekreter, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacağı ifade ediliyor. Ayrıca, Parti Meclisi üyelerinden Prof. Dr. Yalçın Karatepe ekonomi, Prof. Dr. İlhan Uzgel ise dış politika alanlarında sorumlu olacak. Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İstanbul Milletvekilleri Gökan Zeybek ve Suat Özçağdaş, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, gazeteci Ali Haydar Fırat ve emekli tümamiral Yankı Bağcıoğlu gibi isimler de PM üyeleri arasında yer alacak.

CHP Parti Meclisi’nin 60 üyesinin 50’si, Genel Başkan Özgür Özel’in listesinden seçilirken, dokuz isim eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Oğuz Kaan Salıcı tarafından hazırlanan anahtar listeden seçildi. Parti Meclisi’ne listede yer almayan tek isim ise CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.