enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

CHP’nin TBMM’ne Verdiği Kanun “Başörtü Sorununu” Kökten Çözecek mi?

Başörtü meselesi her zaman tartışılmakta ve sık sık gündeme gelmektedir. Ak Parti iktidarında “Başörtü” meselesi çözülmüş gibi görünse de aslında yasal dayanağı olmadı maalesef.

CHP’nin TBMM’ne Verdiği Kanun “Başörtü Sorununu” Kökten Çözecek mi?
5 Ekim 2022 19:03 | Son Güncellenme: 5 Ekim 2022 19:05
A+
A-

Evet bazı yürürlük maddeleri değişti ama yarın bir gün her hangi bir rektör veya asker çıkar ve “BAŞÖRTÜ” ile girilemez diyebilir.

Nitekim Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi beyin yazdığı gibi, Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışının AK Parti’nin bu yönde bir çalışma yürüttüğü iddialarını duyması üzerine yaptığı iddiasını köşesine taşıdı.

Kulağıma gelen bir kulisi aktarmak istiyorum. Son dönemlerde başörtüsüyle ilgili iki olay yaşandı.

1- Biri Kayseri 2’nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun, yayınladığı bir iç emirle başörtüsüne yasak getirdi.

2- İstanbul’da ise üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut, staj için yönlendirildiği koleje, başörtülü olduğu gerekçesiyle kabul edilmemişti. Bu iki gelişme üzerine AKP’de, başörtüsü yasağını kaldıran düzenlemeyi güvence altına almak için bir düzenleme yapalım arayışı başladı. AKP yetkililerinin bir kısmı, “Yasal düzenlemeye gerek yok. Başınızı açacaksınız diye bir düzenleme yapılması doğru olmadığı gibi başınızı örtebileceksiniz diye düzenleme yapılmasına da gerek yoktur” görüşünü savundu. Bazı üyeler ise yasal düzenlemenin gerekli olduğu görüşünde ısrar etti” dedi.

Evet Ak Parti döneminde bu konuda bazı yönetmelikler değiştirilmiş olmasına rağmen aslında bir kanunsal boşluk vardı.

Nitekim Ak Partili kardeşlerimiz Ak Parti iktidardan giderse “Başörtü Yasağı” tekrar geri gelir görürsünüz diyorlardı. Bu ne demek peki? Başörtü yasağıyla ilgili bir boşluk var demek değil mi?

BU HAMLENİN CHP’DEN GELMESİ İYİ OLDU

CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu müthiş girişimini takdirle karşılıyor ve bundan sonra “ANAYASAYA KONACAK BİR KANUN” ile kimsenin keyfine bırakmadan hatta kimsenin yorumuna bile gerek kalmadan “BAŞÖRTÜ YASAĞI” bir daha bu Ülkenin gündemine gelmeyecek şekilde TBMM’de KANUNLAŞTIRILMALIDIR.!

CHP’ni; Toplumun değerleri ile savaşan bir parti olmaktan çıkaran sayın Kemal Kılıçdaroğlu beyi tebrik ve takdir ediyorum.

Erbakan hocamız; “Bu Milletin Küllerini Üflesen Altından İman Çıkar” demişti.

Bundan sonra, Herhangi bir kişinin veya bir siyasi partinin; Bu milletin imanıyla, inancıyla ve MİLLİ ve MANEVİ DEĞERLERİYLE oynamasına ve kullanmasına kesinlikle müsaade edilmemelidir.

Ben bu KANUN TEKLİFİNE hem Ak Partinin hem Mhp’nin EVET diyeceklerini düşünüyorum. Millet İttifakı zaten vereceğinden çok güzel bir sinerji ile bu sorun kanunlaşarak sorun olmaktan çıkacaktır.

TBMM’de Oy birliğiyle çıkacak bir kanunu da, bundan sonra kimselerinde değiştirmeye gücü yetmeyecektir diye düşünüyorum.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.