enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

ChatGPT nedir? (ChatGPT ne işe yarar?)

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen son teknoloji dil işleme yapay zeka modelidir.

ChatGPT nedir? (ChatGPT ne işe yarar?)
28 Ocak 2023 14:52 | Son Güncellenme: 28 Ocak 2023 14:57
A+
A-

ChatGPT  insan benzeri metin üretme yeteneğine sahiptir ve dil çevirisi, dil modelleme ve sohbet robotları gibi uygulamalar için metin oluşturma dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalara sahiptir. 175 milyar parametre ile bugüne kadarki en büyük ve en güçlü dil işleme AI modellerinden biridir.

ChatGPT  ne yapabilir?

175 milyar parametresi ile GPT-3’ün ne yaptığını daraltmak zor. Romantik komediler hakkında şiirler yazmaktan, kuantum mekaniğini basit terimlerle açıklamaya veya tam uzunlukta araştırma makaleleri ve makaleler yazmaya kadar  yapabilir. Oldukça geniş bir yetenek yelpazesine sahiptir.

Bir AI’nın kötü stand-up komedi senaryoları yazmasını veya en sevdiğiniz ünlüler hakkındaki soruları yanıtlamasını sağlamak için OpenAI’nin yıllarca süren araştırmasını kullanmak eğlenceli olsa da, gücü, hızında ve karmaşık konuları anlamasında yatmaktadır.

Kuantum mekaniği üzerine bir makale araştırmak, anlamak ve yazmak için saatler harcayabileceğimiz yerde, ChatGPT saniyeler içinde iyi yazılmış bir alternatif üretebilir.

ChatGPT Nasıl Çalışır?

ChatGPT gibi yapay zeka yazma modelleri, insan tarafından oluşturulan büyük bir metin veri kümesini analiz etmek ve bunlardan öğrenmek için makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak çalışır. Bu veri seti, modeli metinde kullanılan dilin kalıpları ve yapılarının yanı sıra kelimeler ve kelime öbekleri arasındaki anlamlar ve ilişkiler konusunda eğitmek için kullanılır.

Model bir kez eğitildikten sonra, belirli bir istemi veya girdiyi takip etmesi en olası sözcükleri veya tümcecikleri tahmin ederek yeni metin oluşturmak için kullanılabilir. Model, tahminlerine rehberlik etmek ve stil ve yapı olarak eğitim verilerine benzer metinler oluşturmak için eğitim verilerinden öğrendiği kalıpları ve yapıları kullanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.