enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Charlie Chaplin Kimdir (Charlie Chaplin hakkında bilinmeyen bazı gerçekler Nelerdir?)

16 Nisan Charlie Chaplin’in Doğum Günü! 1879’da Londra’da doğan Charlie Chaplin’in hayatı doğduğu andan itibaren trajedi ve zorluklar ile başladı. Müzikal ve tiyatrolarda profesyonel oyuncu olarak çalışan anne ve babası ayrıldı. Anne ve babasının ayrılması Charlie Chaplin’in yaşadığı ilk boşluk hissiydi…

Charlie Chaplin Kimdir (Charlie Chaplin hakkında bilinmeyen bazı gerçekler Nelerdir?)
17 Nisan 2022 12:03
A+
A-

Charlie Chaplin hakkında bilinmeyen bazı gerçekler …

“Çok fazla düşünüp çok az hissediyoruz…”

Neden sessiz filmler yaptığına şu cevabı verdi.

Konuşursam beni sadece ingilizce bilenler anlayacak ama sessiz bir filmi herkes anlayabilir ve dünya İngiltereden ibaret değil diyerek kendi sessiz filmlerini çekebilmek için kendi yapım şirketini kuran Chalie Chaplin melon şapkası, dar ceketi ve büyük ayakkabıları ile pengueni anımsatan Şarlo karakteri ile tüm dünyada insanların kalbinde yer edinmeyi başardı.


📌Çocukluğu; Chaplin’in zor bir çocukluk geçirdiğini söylemek yetersiz kalır. Aynı zamanda bir şovmen olan babasıyla hiçbir ilişkisi yoktu ve maddi desteğinin olmaması, yoksul bir şekilde yetiştirilmesine neden oldu. Birkaç kez, hiçbir imkanı olmayan insanların uyumak ve çalışmak için bir yere gidebileceği bir çalışma evine gönderildi.

📌Başarılı Bir Müzisyendi: Bir film yapımcısı olarak efsaneliği dışında, Chaplin aynı zamanda kendi kendini yetiştirmiş bir müzisyendi. Bu nedenle, filmlerinde müzik söz konusu olduğunda en iyisini yapmaya çalıştı. Nota okuyamamasına rağmen eserlerinin notalarının çoğunu besteledi, bu nedenle fikirlerini yazılı hale getirmek için diğer bestecilerden yardım istedi. Bazıları bu bestecilerin övgünün çoğunu alması gerektiğini düşündü, ancak çalışanların çoğu nihai ürünün fikirlerinin bir sonucu olduğu konusunda ısrar etti.

📌Mükemmeliyetçiydi: Bu, İngiliz sinemacının belki de en bilinen özelliğidir. Filmleri tesadüfi başyapıtlar değildi. Chaplin her ayrıntıyı mükemmel hissedene kadar titizlikle planlayarak, ardından sayısız çekim yapardı. Setteki herkesten de aynı özveri ve profesyonelliği bekliyordu.

📌ABD’den Yirmi Yıl Boyunca Ayrıldı; 1952’de, yarı otobiyografik draması Limelight’ın galası için Londra’ya giderken, Başsavcı James P. McGranery, Charlie Chaplin’in yeniden giriş iznini iptal etti. Charlie Chaplin’e karşı iddia edilen Amerikan karşıtı faaliyetleriyle ilgili sağlam bir davası olduğunu iddia etti, ancak daha sonraki dosyalar bunun böyle olmadığını kanıtladı. Chaplin yeniden girme girişiminde bulunmadı ve günlerinin geri kalanını Avrupa’da geçirmekten çok mutluydu.

📌Tabutu Çalındı: Chaplin 1977’de seksen sekiz yaşında vefat etti. Sadece ertesi yıl, iki kişi mezarını kazdı ve tabutu çaldı. Sonunda failler yakalandı ve ceset tabutta bulundu. Cenazesi orijinal mezarlığa geri konuldu, ancak bu sefer böyle bir olayın bir daha asla yaşanmamasını sağlamak için etrafı betonla çevrildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.