enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir?

Allah’ın canlılara sunduğu özel armağanlarından birisi olan üzüm aynı zamanda doğal bir antibiyotik ve gerçek bir sağlık ve şifa deposudur. Lezzetli olmasının yanı sıra, insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ise sayılamayacak kadar çoktur. Hatta bazı faydaları vardır ki, kanser hücreleri üzerinde çok etkilidir

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir?
2 Eylül 2022 13:06
A+
A-

“Ne olacak memleketin, ekonominin, vatanın milletin, dinin imanın hali?” sorusuna accık mola verelim. Çok yoruyor … “Tebdil-i gündemde ferahlık vardır” diyelim.

Şu ara tam da üzüm reçeli zamanı. Çekirdeksiz üzüm reçeli nedense pek bilinmez. Yaygın değildir. Oysa reçel için en ideal meyvelerin başında gelir. Çünkü zaten tatlıdır. Çekirdek kırıntı derdi yoktur.

3 kilo üzüme 1 kilo toz şeker oranı korunup miktarı istek ve ihtiyaca göre ayarlanarak çok basit bir şekilde kaynatılarak yapılabilir. Kaynayıp suyu buharlaştıkça rengi kızıla çalar.

 

Kıvam için püf noktası: Kahve fincanı tabağına suyundan bir tatlı kaşığı koyup bir – iki dakika soğumasını bekleyin. Tabağı yere 45 derece eğik tutun. Üzüm suyu şurubu kolayca akmayacak kıvama gelmişse iş tamamdır. Ocağı kapatıp reçeli kendiliğinden soğumaya bırakın ve kavanozlara aktarın. Hepsi bu. Malzemesi sadece üzüm ve şeker.

Mevsimi geçmeden ve fiyatı en uygun seviyede iken fırsatı değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Olağan reçel tadı arasına hafif pekmez tadı karışmış olacaktır. Muhtemelen daha önce deneyimlemediğiniz muhteşem aromalı bir lezzeti kaçırmayın derim.

Afiyet olsun

 

Mevlüt Geyikoğlu (Linkedin)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.