Bir iş toplantısının ortasında mideniz gurulduyor . Sessizliği kullanmak, başkalarının açlık ağrılarınızı duymasını engellese de, sürekli aç hissetmek sinir bozucu olabilir.
Sürekli acıkamak, diyetinizdeki protein, lif ve yağ eksikliğinden kaynaklanabilir. Yeterince uyumamak veya stresli olmak da iştahınızı etkileyebilir.
İşte sürekli acıkmanın 5 sebebi;
İlk başta vücudunuz açlığı adrenalin adı verilen bir hormonla bastırır. Ancak endişeleriniz bir süre devam ederse, sisteminiz başka bir hormon olan kortizol seviyelerini yükseltir. Bu, gördüğünüz her şeyi yemek istemenize neden olabilir. Stres geçtiğinde kortizol seviyeleri düşer ve iştahınız genellikle normale döner.
Bazen yemek yemeniz gerektiğini düşündüğünüzde, aslında susuz kalırsınız. Bu yüzden belki önce biraz su içmeyi deneyin. Eğer hala kendinizi acıkmış hissediyorsanız bu, bir şeyler yemeniz gerekebileceğini bilmenizi sağlar. Ve o suyu içmiş olduğunuz için, fazla yeme olasılığınız daha düşük olabilir.
Çörek, hamur işleri veya normal soda gibi tatlı veya nişastalı karbonhidratlar yediğinizde, bir kerede sisteminize çok fazla şeker gönderirler. Böylece vücudunuz insülin hormonunu salgılar ve bu da hücrelerinizin onu yakıt olarak kullanmasına veya daha sonra kullanmak üzere saklamasına yardımcı olur.
Ancak bu şeker seli vücudunuzun ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla insülin yapmasına neden olabilir. Bu kan şekerini çok fazla düşürebilir ve sizi acıktırabilir.
Yemeğinizi yiyip bitirdiğinizde, vücudunuza doyduğunuzu fark etmesi için yeterli zamanı vermeyebilirsiniz. Yavaş yemek de daha tatmin edicidir, bu nedenle daha az yersiniz. Odaklanmaya yardımcı olabilir: Daha küçük ısırıklar alın, iyice çiğneyin ve yemeğinizin tadını çıkarın. Yaklaşık 20 dakika verin ve hala aç olup olmadığınıza bakın.
Uykusuzluk, açlık hormonlarının (leptin ve ghrelin) dengesini, daha fazla yemek yeme isteği uyandıracak şekilde değiştirebilir. Ayrıca, bu dürtüyü tatmin etmek için daha fazla kalori ve daha fazla yağ içeren atıştırmalıklara ulaşma olasılığınızı artırabilir.