enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Can Feda Cumhurbaşkanıma:” Ak Parti Çamlıdere Adayından Çok Tehlikeli Sözler

Ak Parti Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanında adeta coşmuş ve ilginç şeyler söylemiş.

“Can Feda Cumhurbaşkanıma:” Ak Parti Çamlıdere Adayından Çok Tehlikeli Sözler
25 Ocak 2024 07:00 | Son Güncellenme: 25 Ocak 2024 07:16
A+
A-

  AK Parti Ankara Çamlıdere Belediye Başkan adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da yapılan AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda başkent Ankara’nın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. 31 Mart seçimlerinde AK Parti Ankara Çamlıdere Belediye Başkan Adayı Hazım Caner Can mikrofonu eline alınca adeta kendinden geçmiş ve;

Çamlıdere’de hedefim yüzde 90,

İstemiyorum bir tane noksan!

Ak Partiye de bu yakışır!

Cumhurbaşkanımıza da bu yakışır!

Can feda Ak Parti’ye!

Can feda Cumhurbaşkanıma!

Başkan neşeli birine benziyor. İddialı sözlerine bir şey diyemeyiz elbette. Şiirine, kafiyesine, redifine ve mısralarını eleştirecek durumda da değiliz. Siyasette coşku da, motivasyonda olması gerekiyor. Ancak coşku vereceğim diye “müdahane” ye kaçması sıkıntılı bir durumdur.

MÜDAHANE NEDİR?

İslam ahlak kültüründe dalkavukluk kavramını karşılayan en uygun terim “müdâhene”dir. Arapça olan bu kelime “yağ” anlamındaki “dühn”den gelir; Türkçe’deki tam tercümesi “yağlama/yağcılık” demektir.

 

Adayın şu son cümleleri çok ama çok tehlikeli değil mi sizce de?

Can feda Ak Parti’ye!

Can feda Cumhurbaşkanı’ma!

Biz bu cümleleri, inancımıza göre sadece “Yaratan” ve Allah’ın, en çok sevdiği ve “Sen olmasaydın Alemleri Yaratmazdım” dediği bir kul olan, iki cihan serverimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) için kullanıyoruz.

Ashabı kiramın konuşmasına başlarken; “Anam, babam ve Canım sana Kurban olsun Ey Muhammed” diye giriş yaptığı sıkça anlatılır sohbetlerde.

  Hz. Ömer (r.a) Müslüman olduktan kısa bir süre sonra; “Seni Canımdan başka her şeyden daha çok seviyorum Ya Muhammed” deyince, Peygamber efendimiz hemen uyarır ve “Ya Ömer, beni canından daha fazla sevmedikçe olmaz” buyurur. Hz. Ömer; Azıcık düşünür, kalbini yoklar ve “Evet Ya Muhammed, Ben seni canımdan daha çok seviyorum” der.

Hz. Peygamber (s.a.v) efendimiz; “Tamam şimdi oldu Ya Ömer” buyurur.

Bu sözler halk arasında bilinçsizce kullanılabiliyor. Ancak göz önünde bulunan ve rol model olan sayın Cumhurbaşkanı için kullanılması çok tehlikelidir. Bunu gören başka biri bu durumu bir adım ileriye taşımak isteyebilir. Allah muhafaza, çok tehlikeli sular bu alanlar. “Silah ve Din” ile kesinlikle ‘ŞAKA’ dahi yapılmaz, yapılmamalıdır da…

Bu vb. sıkıntılı konuşmalara, Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan kesinlikle müsaade etmemelidir. canlı yayın vb. ani durumlarda konuşulduysa bile derhal düzeltmelidir. Ki bu konuda başkalarına fırsat vermemeli ve kesinlikle ön açmamalıdır.

BU KONULARDA NECMEDDİN ERBAKAN VE OĞUZHAN ASİLTÜRK GİBİ ÇOK HASSAS OLMAK GEREKİR!

İstanbul Fetih Şöleni için Kocaeli Stadyumu tıka basa dolu ve kürsüye Merhum Oğuzhan Asiltürk büyüğümüz çıkıp, kalabalığa hitap ediyor. Tabi Gençlik heyecanlı ve Oğuzhan bey konuşurken başlıyor slogan atmaya…

• Bu gençlik seninle gurur duyuyor!
• Bu gençlik seninle gurur duyuyor!

Doğal olarak tribünlerde bu slogana katılıp tempo tutuyorlar…

Peki hangi siyasetçi bu slogandan veya bu durumdan hoşlanmaz? Hatta hiç hak etmediği halde hiç kimse bu durumdan rahatsız olmaz değil mi?

Oğuzhan Asiltürk bey konuşmasını kesiyor ve mikrofondan gençleri biraz sertçe de uyararak durun bir dakika bakalım!

Sizin bu sloganız inancımıza terstir. Ne demek! “Bu gençlik seninle gurur duyuyor!“ Bir daha böyle bir slogan atmayınız.

Çünkü bir Müslüman “GURUR” duymaz.!
Ve nefse hoş gelen sloganı susturup hassasiyetini hemen orada gösteriyordu.

RECAİ KUTAN: ERBAKAN’A HOŞ GELDİNİZ ŞEREF VERDİNİZ EFENDİM!

Saadet Partisinin ilk yılları, Prof. Dr. Necmeddin Erbakan siyasi yasağı bittiği gün, Saadet Partisine katılım töreni düzenlenir. Tören bazı TV’lerden canlı yayınlanır.

   Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan konuşmasında, yanında bulunan efsane Başbakan ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’a ithafen; “Davamıza Hoşgeldiniz, Şeref Verdiniz” deyince, Erbakan hoca hemen sözü alır ve; Bu DAVAYA kimse “ŞEREF VEREMEZ.” Erbakan’da katılsa ancak “ŞEREF BULUR” diye konuşmayı hemen düzeltir. Ne kadar hassas ve ince konular değil mi?

Liderler işine gelsede, gelmesede her zaman örnek olmalıdır. Toplum onların gözünün içine bakıyor. İnancımıza ters düşen her yanlış, hemen, derhal ve acilen düzeltilmelidir. Düzeltilmezse çok büyük sıkıntılar çıkma ihtimali olur maazallah.!

Son söz: Peygamber efendimiz buyurdular ki:

“Övgüde ölçüyü kaçıranları gördüğünüzde yüzlerine toprak atın!” (Buhârî, Müslim).

 

Selam ve dua ile…

Yorumlar
  1. Mahmut Aydın AKDEMİR dedi ki:

    Ertuğrul Bey sizin anlattıklarınız Allah cc gönderdiği İslami kurallar Bunların yaptığı papalığın ve ABD nin istediği ılımlı islam