enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Çamaşır Makinesi Satın Alacaklara Tavsiyeler: Çamaşır Makinesi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çok sayıda çamaşır makinesi özellik bakımından farklılık gösterir.. Bunların arasında seçim yapmak ise çoğu zaman zor olabiliyor.

Çamaşır Makinesi Satın Alacaklara Tavsiyeler: Çamaşır Makinesi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
21 Temmuz 2022 09:01 | Son Güncellenme: 21 Temmuz 2022 09:09
A+
A-

Çamaşır makinesi artık vazgeçilmez bir ev aleti haline geldi, ancak sizin için doğru olanı nasıl bulacaksınız? Bu kılavuz, evinizin ve ailenizin ihtiyaçlarına uygun mükemmel çamaşır makinesini seçmenize yardımcı olacak bazı ipuçları sağlar.

Ne tür bir çamaşır makinesine ihtiyacınız var? Bağımsız çamaşır makinesi Kendi başına oturan bir makine istiyorsanız, bağımsız bir çamaşır makinesi harika bir seçenektir. Bağımsız bir makineyi alan ve bağlantı olan her yere yerleştirebilirsiniz.

İşte Çamaşır Makinesi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler;

1-) Size uygun olan modeli seçin

Biliyor musun? Çamaşır makineleri ve çamaşır kurutma makinelerinin tümü standart yükseklik ve genişliktedir, değişen tek ölçü, tamburun boyutuna göre derinliktir.

Çamaşır makinenizin veya çamaşır kurutma makinenizin ön ve ortada olmasını mı yoksa düzgün bir şekilde gizlenmesini mi istiyorsunuz? Doğru uyumu seçmek, mutfağınızı veya yardımcı odanızı mükemmel bir şekilde tamamlamasını sağlayacaktır.

2-) Davul boyutunuzu seçin

Çamaşır makineleri genellikle standart bir yükseklik ve genişlikte gelir, ancak tamburun boyutu genellikle değişir.

Çamaşır makinesi tamburu;

6kg

Bu, mevcut en küçük tambur kapasitelerinden biridir ve az ve sık yıkamayı tercih ediyorsanız idealdir. Bir veya iki kişilik bir ev için mükemmel boyuttadır ve gerektiğinde tek boyutlu bir yorganı tutabilir.

7-9kg

Bu beden muhtemelen bir çift kişilik yorgan içine sığar. Orta boy bir aile için harikadır ve muhtemelen birçok aile için en popüler seçenektir.

+10kg

Bu davul, içine bir kral yorgan sığar. Kalabalık bir aileniz varsa veya düzenli olarak daha büyük çamaşırları yıkamanız gerekiyorsa, bu beden sizin için en iyisidir.

Çamaşır Makinesi Satın Alma Rehberi: Çamaşır Makinesi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler..

3-) Dönme hızı

Bir çamaşır makinesi satın alırken kontrol etmeyi düşündüğünüz ilk şey sıkma hızı değildir, ancak yine de önemlidir. Yüksek sıkma hızları, döngü sonunda giysilerinizden daha fazla suyu etkili bir şekilde uzaklaştıracak ve bu da daha hızlı kurumasına yardımcı olacaktır.

Tersine, daha düşük sıkma hızları hassas kumaşlar için idealdir. Maksimum 1200 ila 1600 RPM arasında seçim yapabileceğiniz iyi bir sıkma hızı aralığına sahip olduğunuzdan emin olun.

4-) Elektrik tüketimi

Yüksek enerji faturaları ödemek istemiyorsanız, elektrik tüketimi dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Tahmini yıllık elektrik kullanımını kontrol edin ve karşılaştırın ve Energy Star Sertifikalı modellere de bakın.

Energy Star derecesini taşıyan herhangi bir şey, genellikle olmayanlardan %10-20 daha fazla enerji verimlidir. Enerjiyi daha verimli kullanan bir çamaşır makinesi bulmak, uzun vadede esasen size para kazandıracak ve çevre için de daha iyi olacaktır.

5-) Gürültü

Çamaşır makinenizin günlük konuşmaları kesintiye uğratmasını istemiyorsanız, gürültü de kontrol edilmesi gereken bir diğer özelliktir. Çamaşır makineleri, özellikle döngünün son aşamalarında sıkarken çok fazla gürültü oluşturabilir. Sonuç olarak, ne zaman çalıştıracağınız konusunda kısıtlısınız – misafirleriniz varken raket yapmasını istemiyorsunuz.

Çamaşır Makinesi Satın Alacaklara Tavsiyeler: Çamaşır Makinesi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bununla birlikte, bazı çamaşır makineleri o kadar sessizdir ki, sabahın erken saatlerinde evi uyandırmadan çalıştırılabilirler; bu, çamaşırlarınızı yıkamak için en ucuz zaman olabilir. ‘Sessiz teknoloji’ ile karşılaştırabileceğiniz titreşim azaltma ve gürültü derecelendirmelerine sahip tasarımlara dikkat edin.

6-) Program Çeşitliliği

Elbette, çamaşır makinenizin yeterli ayar ve devirle geldiğinden emin olmak isteyeceksiniz. Çok sayıda ayar size daha fazla çok yönlülük sağlarken, yalnızca ihtiyacınız olanı aldığınızdan emin olun – çok fazla ayar kontrol panelini karıştırabilir ve muhtemelen yine de kullanılmayacaktır.

Sanitasyona önem veriyorsanız, buhar seçeneklerine dikkat edin. Hassas cildiniz varsa ekstra durulama programları da yararlıdır.

Çamaşır Makinesi Satın Alacaklara Tavsiyeler: Çamaşır Makinesi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hızlı yıkama ayarları da aynı derecede önemlidir. Ayar ne kadar kısa olursa, bir yükü aceleyle o kadar hızlı durulayabilirsiniz, ancak hızlı yıkama ayarını kullanmanız ve kullanmamanız gereken bir zaman olduğunu unutmayın.

Elektrik ve su tüketiminden tasarruf etmek istiyorsanız, Eco ayarları daha yaygın olarak kullanılabilir hale geliyor, ancak bunların çalışması standart döngülerden daha uzun sürüyor.

7-) İncelemeler

Bir çamaşır makinesi seçmeden önce her zaman çevrimiçi incelemelere göz atın. Bu size lekeler üzerindeki yıkama performansının yanı sıra makinenin tutarlılığı ve güvenilirliği hakkında bazı bilgiler verebilir.

Tekrar eden hatalara veya sorunlara dikkat edin ve sizin için bir sorun teşkil edip etmeyeceklerini düşünün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.