enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Çalışma saatleri ile ilgili kritik açıklama! Bakan Vedat Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinde bir kısalma olup olmayacağıyla ilgili soruları yanıtladı.

Çalışma saatleri ile ilgili kritik açıklama! Bakan Vedat Işıkhan açıkladı
6 Mart 2024 09:42
A+
A-

Çalışma saatlerinin 45 günden 40 güne düşeceği iddiaları, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendirirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan’ın çalışma saatleri ve ücretleri hakkındaki açıklamaları, kamuoyunda dikkatle takip ediliyor.

BAKAN IŞIKHAN TEK TEK AÇIKLADI

Bakan Işıkhan konuya ilişkin olarak; “Bakanlık olarak bir yandan Türkiye’nin büyümesine ve istihdamının yükselmesine katkı sağlarken bir taraftan da çalışanların refah seviyesini arttıracak ve güvenliğini koruyacak önlemleri hassasiyetle uygulamaktayız.

Bu bağlamda iş çalışma süreleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, refahta olmaları, kadın, çocuk ve gençlerin bir işte çalıştırılması, kayıt dışılık, işsizlik, istihdam ve iş gücü piyasası uygulamaları gibi konular gündemimizde önemli bir yere sahip.

Çalışma şartlarına ve ortamıyla alakalı bütün mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair, araştırma, inceleme ve denetlemeyi kapsayan teftiş faaliyetleri Bakanlığın iş müfettişleri tarafından yerine getirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.