enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bugün Hava Nasıl Olacak? (25 Ocak 2024 Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 25 Ocak hava durumu raporunu paylaştı. Son rapora göre Batı Karadeniz bölgesinde kar yağışı ve yer yer karla karışık yağmur beklenirken, ülke genelinde soğuk hava etkisini sürdürecek. Öte yandan Marmara ve İç Anadolu bölgeleri için sis ve pus uyarısı yapılırken, İç Anadolu’da buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Bugün Hava Nasıl Olacak? (25 Ocak 2024 Hava Durumu)
25 Ocak 2024 09:34 | Son Güncellenme: 25 Ocak 2024 09:35
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre: Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı, Güney Doğu Anadolu’nun batısı ile Yozgat ve Niğde çevreleri ve Antalya’nın doğu ilçeleri, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinde yağışlı hava bekleniyor.

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimlerinde, Kastamonu’nun kuzeyinin yüksek bölgelerinde, Sakarya’nın güney ve doğusunun yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları şeklinde olması öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görülecek, aynı bölgelerde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Hava sıcaklıklarının Marmara ile doğu kesimlerde artarak mevsim normallerine yaklaşması, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik göstermemesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI UYARISI

Akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu’nun kuzeyinin yüksek bölgeleri, Sakarya’nın güney ve doğusunun yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları beklenmektedir. Cuma gününden itibaren etkisini arttırması öngörülen kar yağışlarının, hafta sonu boyunca aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Bu nedenle ulaşımda oluşabilecek aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.