enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Brokolinin Sağlığa Faydaları Nelerdir (Brokolinin Faydaları)

Brokoli, insan sağlığı için çok faydalı sebzelerden birisidir.

Brokolinin Sağlığa Faydaları Nelerdir (Brokolinin Faydaları)
22 Şubat 2022 12:36 | Son Güncellenme: 22 Şubat 2022 12:38
A+
A-

Brokoli Beslenme İstatistikleri Brokoli, çok düşük yağ içeriği (91g başına 0,4g) ile birlikte çok çeşitli vitaminler, mineraller ve sağlıklı makro besinlere sahiptir.

% 90 sudan oluşur ve porsiyon başına sadece 31 kaloriye sahiptir. İşte 100 g çiğ brokoli için bazı brokoli beslenme numaraları: 2.57 gr protein 6.0 gr karbonhidrat 2.4g diyet lifi Sadece 1.4g toplam şeker Mevcut karbonhidratlar ve şekerler esas olarak fruktoz ve glikozdan oluşurken, 100 gram brokolinin lif içeriği günlük gerekli alımınızın %10’unu karşılar. Brokoli protein içeriği çok yüksek olmasa da günlük protein alımınıza iyi katkıda bulunabilir. Sırada, brokoli sebzesinin zengin vitamin ve mineral içeriğine bir göz atın: C Vitaminleri – 91.3 mg K vitamini – 102 µg Folat- 65 µg Beta karoten- 93 µg Kalsiyum- 46 mg Potasyum, Selenyum, Fosfor, Manganez, Demir ve diğer vitaminler de mevcuttur. Son olarak, brokoli ayrıca kanser, kronik inflamasyon, alerji ve tansiyon gibi hastalıklar için risk faktörlerini azaltmada umut verici faydaları olan birçok bileşik içerir.

İşte Brokolinin Faydaları

Antioksidan Etkisi

Brokolinin bitki bileşikleri, antioksidan etkiye bağlanmıştır. Bu bileşiklerin oksidasyon ve hücre hasarından sorumlu olan serbest radikalleri uzaklaştırdığı gösterilmiştir. Antioksidatif brokoli faydaları da bir sonraki noktamızla bağlantılı olabilir.

 Enflamasyonu Azaltma ve Kanser İçin Risk Faktörlerini Düşürme

Brokolideki biyoaktif bileşikler antioksidan gibi davrandığından, sayısız çalışmada daha düşük kanser riski ile ilişkilendirilmiştir. Meme kanserinden kolorektal kansere kadar bir dizi kanser türünde kanser riskinde azalma görüldü. Bu brokoli faydası, turpgillerden sebze ailesinin diğer üyeleri tarafından paylaşılmaktadır. Benzer şekilde, Kaempferol gibi bileşiklerin (hayvan çalışmalarında) iltihabı azalttığı gösterilmiştir. Unutmayın, kanser ve iltihaplanma faydalarının çoğu test tüplerinde veya hayvanlarda araştırılmıştır, ancak veriler umut verici görünmektedir.

Kalp Sağlığı

Brokoli Faydaları Brokoli, kalp sağlığına yardımcı olan birkaç önemli faktörle bağlantılıdır. Brokoli gibi lif açısından zengin besinler uzun zamandır daha iyi sindirim ile ilişkilendirilmiştir. Bu yiyeceklerin düşük kalp hastalığı riski ile güçlü bir ilişkisi vardır. Ek olarak, brokolinin iyi kolesterol (HDL) üretimini uyarırken kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürdüğü gösterilmiştir. Daha önce bahsedilen antioksidan yararı, kalp krizi riskinin azalmasıyla da bağlantılıdır.

Bağışıklık Desteği

Bağışıklık sistemi, en iyi şekilde işlev görmek ve sizi istilacılardan korumak için birkaç besine ihtiyaç duyar. C vitamini bu önemli besinlerden biridir ve brokoli onunla doludur. Çok fazla C vitamini tüketmenin yok edilemez bir bağışıklık sistemini garanti etmediğini unutmayın. Ancak diyetinizi bu yararlı besinler açısından zengin tutmak vücudunuzun hazırlanmasına ve dirençli kalmasına yardımcı olabilir.

Potansiyel Faydalar

Düzenli olarak brokoli yemenin antioksidanlarından ve bitki bileşiklerinden kaynaklanan birçok başka potansiyel faydası vardır. Bunlar arasında hücre ölümünün azalması, daha yavaş yaşlanma süreci, daha iyi beyin fonksiyonu, iyileştirilmiş kemik ve eklem sağlığı sayılabilir.

 

Topluluk Tarafından Doğrulandı simgesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.