enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Bir Yokmuşuz Bir Varmışız”

“Bir Yokmuşuz Bir Varmışız”
29 Kasım 2021 12:17
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencileri tarafından Fakülte Sergi Salonu’nda “Bir Yokmuşuz Bir Varmışız” isimli İllüstrasyon Sergisi açıldı.

Serginin açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Serkan İlden, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Küratörlüğünü Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Dr. Cihan Canbolat’ın yapmış olduğu İllüstrasyon sergisinde Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Naki Tezel tarafından derlenen Peynir Tulumu isimli Anadolu Masalının dijital teknikle resimlenen sahneleri, karakter tasarımı maketleri ile masal kitap tasarımları yer alıyor.

 

Bu çalışmaların yanı sıra Türk Grafik Sanatının sanatçılarından; Mesut Manioğlu, Mengü Ertel, Mustafa Aslıer, Yurdaer Altıntaş, Selçuk Demirel, Tevfik Fikret Uçar, Emrah Yücel, Nazan Erkmen ile önemli illüstratörlerinden Sedat Girgin, Ethem Onur Bilgiç, Uğur Erbaş gibi sanatçıların dijital portreleri sergileniyor.

Sergi esnasında Müzikoloji Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden Osman Özdamarlar ve Murat Kola tarafından bir açılış dinletisi gerçekleştirildi.

“Bir Yokmuşuz, Bir Varmışız” İllüstrasyon Sergisi 06 Aralık 2021 tarihine kadar izleyiciye buluşmaya devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.