enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bir devrin sonu: Ford, 2025’ten itibaren Focus üretimini durduracak

Otomobil üreticisi Ford, Saarlouis fabrikasındaki otomobillerin montajını durduracak. Fakat tesis, Focus’un farklı versiyonlarını 2025’in ortalarına kadar üretmeye devam edecek.

Bir devrin sonu: Ford, 2025’ten itibaren Focus üretimini durduracak
1 Temmuz 2022 17:54
A+
A-

Unutmayalım ki 2025’ten itibaren Ford, Almanya’da Köln’de üretilen Meb bazında iki modelle elektriğe odaklanacak, Valencia üretim tesisi ise Focus’un şu anda üretildiği Saarlouis’deki Alman’ın yerini alacak.

Haber, Avrupa şubesinin bir numarası Stuart Rowley tarafından resmileştirildi ve şunları söyledi: Valencia, özellikle ekonomik açıdan gelecek için daha iyi beklentiler sunuyor. Şimdi mümkün olduğunca çok sayıda etkilenen işçi için bir gelecek sağlamak için alternatifler bulmaya çalışıyoruz. Alman fabrikasının yaklaşık 6.200 kişiyi aldığını unutmayalım, bu nedenle belirli bir görev gücü oluşturulacak ve işçi temsilcileri ve yerel kurumlarla özel müzakereler başlatılacaktır.

Gerçek şu ki, elektrikli araçlar yapmak daha az insan gerektiriyor, diye ekledi Rowley. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Ford’un hedefi en azından Avrupa’da daha fazla elektriğe odaklanmak. Aynı şirket, 2026 yılına kadar 600.000’i Eski Kıta’da olmak üzere 2 milyon pille çalışan modelin satışını gerçekleştirmeyi hedef olarak belirlemiştir. Bu strateji, ABD’li üreticinin 2030 gibi erken bir tarihte Avrupa’da endotermik otomobillerin hem üretimini hem de satışını bırakma isteğini doğruluyor.

Özellikle, 2026’nın ortalarında, Blue Oval otomobil üreticisi en az bir eklenti veya Her model için elektrikli versiyon. Benzer bir strateji Ford ticari araçlarını da kapsayacak: 2024’e kadar üretici her model için elektrikli veya plug-in hibrit bir versiyon sunacak, 2030’da ise satışların üçte ikisi sıfır emisyon olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.