enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bilgisayara Format Attıktan Sonra Yüklenmesi Gereken Programlar

Bilgisayarınıza format attıktan sonra hangi programların yükleneceği hakkında aşağıdaki yazıyı okumalısınız.

Bilgisayara Format Attıktan Sonra Yüklenmesi Gereken Programlar
10 Ekim 2022 14:09
A+
A-

Bilgisayarı biçimlendirdikten sonra kurulacak programların listesi:

Antivirüs Programı

Microsoft, yerel Windows 10 ve Windows 11’de güvenlik duvarını önemli ölçüde geliştirmiştir, ancak yinede ekstra program kullanmak isteyebilirsiniz. Bunun için ücretsiz antivirüs yazımıza göz atabilirsiniz.

Tarayıcı

Aslında bu alanda bir çok seçeneğe sahipsiniz. Google Chrome, Mozilla, Microsot Edge gibi bir çok modern tarayıcılar arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Dosya Sıkıştırma

Başka bir önemli program bir dosya sıkıştırıcıdır. Yine Windows, ZIP dosya sıkıştırma ve çıkarmayı destekler, ancak RAR dosyalarını ve diğer biçimleri desteklemez. 7-Zip, ZIP, RAR, GZ ve 7Z dahil olmak üzere çeşitli sıkıştırılmış dosya formatlarını destekleyen ücretsiz bir dosya sıkıştırıcıdır.

Sistem Bakımı

Bilgisayarınızı her kullandığınızda, sistem ve kullandığınız programlar tarafından geçici dosyalar oluşturulur ve bu dosyaları silmek için, sabit disk alanını boşaltmak için geçici sistem dosyalarını silmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunan CCleaner gibi bir programa ihtiyacınız vardır.

Ofis Paketi

Bir diğer vazgeçilmez program Office’tir ancak Microsoft Office ücretsiz değildir. LibreOffice, Office Word, Excel ve Power Point’e benzer bir kelime işlemci, elektronik tablo ve sunum dahil olmak üzere belgeleri düzenlemek için ihtiyacınız olan her şeyi sunan ücretsiz bir ofis paketidir.

PDF Okuyucu

PDF formatı, belgeleri dağıtmak için en çok kullanılanlardan biridir. Bu nedenle, bu tür dosyaları açmak için bir PDF dosya okuyucusu yüklemeniz gerekir. Adobe Reader en popüler PDF belge okuyucu programlarından biridir.

Ses Ve Video Oynatıcı

Windows Media Player, video izlemek ve müzik dinlemek için iyi bir programdır, ancak pek çok ses ve video formatını desteklemez. VLC, neredeyse tüm ses ve video formatlarını çalabilen ve ses ve video akışını destekleyen güçlü bir ücretsiz medya oynatıcıdır.

Bulut Depolama

Bulut depolama kullanmak isterseniz eğer yükleyebileceğiniz programlar Google Drive, Dropbox, İCloud, OneDrive gibi seçenekler mevcuttur.

Bonus

Format sonrası ilk iş olarak bilgisayar güncelleştirmelerini yapmanızı tavsiye ederiz. Bu hem performans hem de güvenlik açısından önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.