enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Balkabağının Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kabak, yaygın olarak bir sebze olarak görülse de, tohum içerdiği için bilimsel olarak bir meyvedir. Bununla birlikte, sebzelere meyvelerden daha besleyicidir.

Balkabağının Sağlığa Faydaları Nelerdir?
24 Eylül 2022 13:45
A+
A-

Lezzetli tadının ötesinde balkabağı besleyicidir ve birçok sağlık yararı ile bağlantılıdır.

İşte balkabağının 7 etkileyici beslenme ve sağlık faydası

Beta Karoten Desteği

Portakal kuzenleri havuç ve tatlı patates gibi, balkabağı da beta karoten bakımından zengindir. Vücudunuz bu antioksidanı A vitaminine dönüştürür. Görmek, mikropları uzak tutmak ve üreme sisteminizin olması gerektiği gibi çalışması için A vitaminine ihtiyacınız vardır. Ayrıca kalbinizin, akciğerlerinizin, böbreklerinizin ve diğer organlarınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Görüşünüzü Keskinleştirir

Bir fincan balkabağı size önerilen günlük A vitamini alımınızın %200’ünü sağlayabilir. Alırsanız, gözleriniz size teşekkür edecek. A vitamini, özellikle düşük ışık koşullarında sağlıklı gözlere sahip olmanıza ve daha net görmenize yardımcı olur.

Bağışıklığınızı Güçlendirir

Beta karotene ek olarak, balkabağı C vitamini, E vitamini, demir ve folat içerir bunların tümü bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Diyetinizde daha fazla balkabağı, bağışıklık hücrelerinizin mikropları savuşturmak için daha iyi çalışmasına ve bir yara aldığınızda iyileşmeyi hızlandırmasına yardımcı olabilir.

Hipertansiyona Yardım

Balkabağının zengin turuncu rengi de potasyumla dolu olduğunun bir işaretidir. Bu, kan basıncını düşürmek için çok önemlidir. Tuzsuz kabak çekirdeği aynı zamanda HDL kolesterol seviyelerini yükselten (“iyi” tür) mineraller ve bitki sterolleri ile doludur ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Daha Sağlıklı Uyku

Kabak çekirdeği, serotonin adı verilen bir kimyasalın yapılmasına yardımcı olan bir amino asit olan triptofan içerir. Serotonin, kendinizi iyi hissetmenize ek olarak, iyi uykuyu teşvik etmede de önemli bir oyuncudur.

Cildi yatıştırır

Kabaktaki beta karotenin antioksidan gücü, yaşlanmanın cildiniz üzerindeki etkileriyle savaşmaya çalışır. Ayrıca cildinizi ve vücudunuzu daha sakin ve mutlu tutan iltihabı hafifletmeye yardımcı olur.

Kalbinize Faydalıdır

Lif alımınız arttıkça kalp hastalığı olasılığınız azalır ve balkabağı onunla yüklenir. Ancak cildinizin bakımını yapan sadece lif değildir: Diyetinize balkabağı eklediğinizde aldığınız A vitamini ve potasyum da kalp sağlığında rol oynar.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.