enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ayetli, Hadisli, Resimli, Sözlü ve Yazılı En Güzel Hayırlı Cumalar ve Cumanız Mübarek Olsun Mesajları (Cuma Mesajları)

Cuma günü Müslümanlar için büyük bir önem ve maneviyat taşıyor. Cuma günü hakkında çok sayıda hadis-i şerif vardır. Hatta ayet ve hatta sure bile vardır. Cuma gününde tüm camilerde Cuma namaz kılınır, hutbeler okunur ve dinlenir. Cuma günü sabahtan itibaren hatta Perşembe akşamından mesajları gönderilmeye başlanır.

Ayetli, Hadisli, Resimli, Sözlü ve Yazılı En Güzel Hayırlı Cumalar ve Cumanız Mübarek Olsun Mesajları (Cuma Mesajları)
22 Şubat 2024 15:00 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2024 10:02
A+
A-

Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Kastamonu ve tüm ilçelerimizde ve köylerimizde Cuma gününün önemi çok farklıdır. İnsanlar ve hemşehrilerimiz sevdiklerine, arkadaşlarına ve dostlarına cuma mesajları göndermeye çalışırlar.

Orjinal Cuma mesajları; hem ayetli, hem hadisli, hem resimli, hem yazılı ve hem de videolu olarak gönderilebiliyor. Kastamonu Haber ekibimiz ayetli hayırlı cumalar mesajlarını sizler için derledi.

Müslümanlar Cuma gününe özel yaptığı ibadetlerin ı çok daha sevap olduğunu bilirler ve buna göre hareket ederler.

Aynı zamanda duaların kabul olmaya daha yakın olduğu gün, Cuma günüdür.

Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri rahmetinden mahrum bırakmasın İnşallah. Hayırlı Cumalar.

Bu mübarek cuma günü hürmetine evlerimizi aşsız, kalplerimizi aşksız, dillerimizi duasız bırakma Allah’ım! Evlatlarımızı hayırlı, bedenimizi sağlıklı, işlerimizi başarılı kıl. Fakirlere yardım et, zalimlere fırsat verme CUMANIN feyzi bereketi üzerinize olsun Hayırlı CUMALAR

ALLAH’ım
Cuma günü hürmetine ..
Kalbimizden geçen tüm hayırlı dileklerimizi kabul eyle.
Hayırlı olmayanları da hayra tebdil eyle.
Kısa ömrümüzü ebedi cenneti hak edecek kadar bereketli eyle. HAYIRLI CUMALAR

 

Ey Rabbimiz, bizi;
– Helâle Haram karıştırmamak için mücedele verirken,
– Haram’a, birazcık Helâl karıştırarak, vaziyeti idâre eder hâle gelmekten muhafaza eylesin…
Âmîyn… Hayırlı Cumâ lar…

Aslında Cuma günü Müslümanların Bayram günüdür.

“Mübarek Cuma hürmetine, bizi sevdiğin kullar arasına kat. Bizi çok sabreden, çok şükreden kullardan eyle. Seni çok analım; ömrümüz sevdiğin, razı olacağın işlerle (amellerle) geçsin. Sıhhat ve Afiyette daim eyle. Sevdiklerimiz bize bağışla. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter. Amin. Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.”

Sen onların doğru yola erişmelerine aşırı istek göstersen de şüphesiz Allah saptırdığı kimseyi doğru yola iletmez. Onların yardımcıları da yoktur. (Nahl Suresi 37. Ayet)
Cuma gününün hayrı ve bereketi üzerimize olsun.

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu

“Her çocuk İslâm fıtratı üzere doğar. (Yanlış eğitim sonucu) onu Yahudi, Hıristiyan, Mecusîleştiren ve doğru yoldan saptıran anne ve babalardır.”

Bize emanet olan biricik yavrularımızı Eğitim çağında din eğitiminden mahrum etmiyelim.

Cumanın feyzi üzerinize olsun.

‘Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem.‘ Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile Hayırlı Cumalar dilerim.

 

Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı Cumalar dilerim.

 

Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever.

(Âl-i İmrân, 3/134) Hayırlı Cumalar

Değerli Dostum

-Üzüldüğünüzde
-Hastalandığınızda
-Rızkınız azaldığında
-Kalbiniz daraldığında
-Evinizde huzur kalmadığında
-Çocuklarınıza söz geçiremediğinizde
-Sıkıntılar ve imtihanlar üst üste geldiğinde

Yalnızca Allah’a yönelin!

Çünkü;

” Sizi bütün sıkıntılardan ancak Allah kurtarır ”
(Enam 64)

En kalbi muhabbetlerimle  Hayırlı Cumalar

Ey Rabbimiz! nurumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü senin her şeye hakkıyla gücün yeter.

(Tahrim,66/8) Hayırlı Cumalar

 

“İnanan ve salih amel işleyenler için, mutluluk ve güzel bir dönüş yeri vardır.”(Ra’d 29). CUMA’nın Hayrı Feyzi Bereketi İman Edenlerin Üzerine Olsun.

Sizde ailenize, dostlarınıza, arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize en güzel ve anlamlı Cuma mesajlarını göndermek istiyorsanız sizler için hazırladığımız 2023 Cuma mesajları haberimize göz atabilirsiniz ve mesajları değerlendirebilirsiniz.

SEVDİKLERİNİZ İÇİN HAYIRLI CUMALAR VE CUMANIZ MÜBAREK OLSUN MESAJLARI

Sevdiklerinize yazılı ve görsel olarak gönderebileceğiniz en güzel anlamlı cuma mesajlarını haberimizde sizin için bir araya getirdik. 2022 Cuma günü WhatsApp üzerinden kolayca iletebileceğiniz, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında da paylaşım yapabileceğiniz ayetlerle, hadislerle en anlamlı ve en güzel Cuma mesajları ve sözlerini siz müslüman kardeşlerimiz için hazırladığımız haberimizden kolayca ulaşabilirsiniz.

Dağıldık, bizi topla Allah’ım!
Ayrıldık, bizi birleştir Allah’ım!
Unuttuk, bizi kendimize getir Allah’ım!
CUMAMIZ mübarek olsun. Hayırlı Cumalar

 

“Yoksa insan, her istediğini elde edeceğini mi sanır.”? (Necm suresi 24.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

İnsanın hayatta iken yetişmek lazım feryadına,
Yoksa ne faydası var su dökmenin mezar taşına…
Hayırlı Cumalar

“İbrahim Ethem Hazretleri söyle dua ederdi :
ALLAH’ım beni, Senin haram kıldığın işleri yapmanın zilletinden, sana itaat etmenin İzzet ve şerefine ulaştır.”
Hayırlı Cumalar Selam ve Dua ile

 

Elbette işin sonu senin için öncesinden daha hayırlı olacaktır.
Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın. (Duhâ suresi 5.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın. (Duha Suresi 5.nci ayet) Cuma günümüzün hayr-ı, bereketi, affı ve mağfireti üzerimize olsun.

Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle beraber al.” (Â-li İmran suresi 193.ayet)Cuma gününün hayr-ı, bereketi, affı ve mağfireti üzerimize olsun.

Allah, insanlar için ne rahmet açarsa, artık onu tutacak (engelleyecek) yoktur. Neyi de tutarsa, bundan sonra onu gönderecek yoktur. (Fatır suresi 2.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

“Zulmedenlere meyletmeyin; yoksa size ateş dokunur…” (Hûd suresi 113.ayet) Mevlam! Tüm mazlum ve mağdurların yardımcısı olsun. Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

O mü’minler, kendilerine verilen her türlü emâneti, vazîfeyi dikkatle gözetir ve verdikleri sözleri tastamam yerine getirirler. (Meâric Suresi 32.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Allah (c.c) buyurdu ki! Ey iman edenler! Mallarınız da çocuklarınız da sizi Allah’ı anmaktan alıkoymasın. (Münâfikün suresi 9.Ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

 

Allah (c.c) buyuruyor ki! Halbuki kötülük tuzakları, kuranların ayağına dolaşır. (Fâtır suresi 43.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Allah bir güçlüğün ardından bir kolaylık sağlayacaktır.(Talak Suresi 7.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Allah (c.c) buyuruyor ki; Hiç kuşkusuz biz insanı zorluklarla mücadele etme gücüyle yarattık. (Beled suresi 4.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun

”Şüphesiz Allah, aşırı giden, yalancılık eden kimseyi doğru yola eriştirmez.”
(Mü’min suresi 28.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

”Rabbimiz! Bize katından rahmet gönder ve bize içinde bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster!” (Kehf suresi 10.ayet) Cumamız mübarek olsun.

 

Elbette işin sonu senin için öncesinden daha hayırlı olacaktır.
Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın.(Duhâ suresi 5.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir. (Ali İmran suresi 104.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Ey rabbimiz! “Bize mutluluk getirecek eşler ve çocuklar bahşet; bizi günahtan sakınanlara öncü yap!” (Furkan suresi 74.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

De ki: “Herkes kendi mizaç ve karakterine göre iş yapar.” Rabbiniz kimin doğru bir yol tuttuğunu çok iyi bilmektedir. (isra suresi 84.ayet) Ey Rabbimiz! Bizleri her türlü hastalık ve musibetlerden muhafaza eyle!
Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Allah ve melekler peygambere salât ediyorlar; ey iman edenler, siz de ona salât ve selâm okuyun.(Ahzap suresi 56.ayet) Zor günler geçirdiğimiz bu günlerde ülkemizin ve dünyanın, sağlık ve huzur bulması duası ve ümidiyle.. Cumamız mübarek olsun.

Ve şöyle dua et: “Rabbim! Girilecek yere doğrulukla girmemi, çıkılacak yerden de doğrulukla çıkmamı sağla, bana tarafından yardımcı bir güç ver!” (İsra suresi 80.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur. (Ra’d suresi 28.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Dünya tatlı, göz kamaştırıcı ve çekicidir. ALLAH, onu sizin kullanmanıza verir ve nasıl davranacağınıza bakar. Dikkat edin! Dünyaya aldanmaktan sakının. (Hadis-i Şerif) Dualarda buluşmak üzere Hayırlı Cumalar

 

Allah’ım bizim ahlakımızı güzel eyle biz aciz kullarının günah ve kusurlarımızı bağışla.. Bizleri af eylediğin kullarından eyle.. Bizi senden gayrısına muhtaç eyleme..Biz aciz kullarına sağlık sıhhat afiyetler içerisinde hayırlı huzurlu bereketli uzun ömürler nasip eyle..((AMİN))..Cuma günümüz mübarek olsun.. Hayırlı Cuma’lar

Rabbim Bizleri nimetlerine şükreden, takdirine rıza gösteren, belâ ve musibetlere sabreden, korktuklarından emin, umduklarına nail olan bahtiyar kullarından eyle Dilimizden ve gönlümüzden adını eksik eyleme Amin.

Cumanız ve Cumamız mübarek olsun inşallah. Rabbim sağlıklı ve huzur dolu günlerde birlik ve beraberlik içinde nice cumalar da buluşmayı nasip etsin inşallah.

Cuma Günü duası

Hayırlar feth ola. Şerler def ola. Gönüller şâd ola.. Akıl başa gele, fitne taşa gele! Devletimiz pâyîdâr ola!

••••••
Birlik ve dirlik daim ola! Milletimiz selâmet bula! Düşmanlarımız kâhr-u perîşân ola, Oyunları bozula, boyunları büküle!.

•••••
Kalplerimiz mesrûr, sırlarımız mestûr, zahirimiz mâmûr, bâtınımız pür nûr ola. Cenâb-ı Hakk dert verip derman aratmaya.

•••••
Hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva, gönüllerimize imân vere, kalplerimizi musaffa eyleye. Zümre-i salihinden ve gürûh-ı naci’den eyleyip, dualarımızı dergâh-ı izzetinde kabul ve makbul eyleye,

nefesimiz Hakk, nutkumuz can bula. Gönlünüz haneniz huzur dola… Cumanız Cuma’mız Mübarek olsun.

Rabbim sağlıklı huzurlu dolu günlerde birlik ve beraberliğimizi daim etsin inşallah.

Cumanız ve Cumamız mübarek olsun. Rabbim sağlıklı ve huzur dolu günlerde birlik ve beraberliğimiz daim olsun inşallah.

Allah’ım;
Yaraları saran sensin,
Hüzünleri gideren sensin,
Acıları dindiren sensin,
Kalplere huzur veren sensin, Hastalara şifa, dertlilere deva veren sensin,
Tevbeleri kabul eden sensin, Bu cumayı hepimizin affı ve mağfireti için hayırlara vesile kıl…
Cumanız ve Cumamız mübarek olsun. Selam ve dua İle.

Ey insanlar! Şüphesiz Allah’ın va‘di gerçektir. Öyleyse sakın dünya hayatı sizi aldatmasın! Hayırlı Cumalar


Ne güzel demiş Mevlana; akıp giden zaman içinde bir kafesteyim, her türlü amelde çok ahesteyim. Kabrim beni bekliyorken, dünyalık hevesteyim. Uyandır artık Ya Rab! Belki de son nefesteyim… Hayırlı Cumalar

 

Cumanız ve Cumamız mübarek olsun inşallah. Rabbim sağlıklı ve huzur dolu günlerde birlik beraberliğimizi daim etsin.

Allah’ım bizim ahlakımızı güzel eyle biz aciz kullarının günah ve kusurlarımızı bağışla..Bizleri af eylediğin kullarından eyle..Bizi senden gayrısına muhtaç eyleme..Biz aciz kullarına sağlık sıhhat afiyetler içerisinde hayırlı huzurlu bereketli uzun ömürler nasip eyle..((AMİN))..Cuma gecemiz mübarek olsun.. Hayırlı Cuma’lar..DUA İLE..

“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.” (Cuma Suresi 9. Ayet) Cumanın feyzi bereketi üzerinize olsun.

Güzel bir söz ve bağışlama, arkasından incitme gelen sadakadan daha iyidir. Allah zengindir, halimdir. (Bakara suresi 263.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

 

Ey insanlar! Rabbinizden size bir öğüt, kalplerdeki hastalıklara bir şifa, inananlara bir rehber ve rahmet gelmiştir. (Yunus suresi 57.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

De ki: “Herkes kendi mizaç ve karakterine göre iş yapar.” Rabbiniz kimin doğru bir yol tuttuğunu çok iyi bilmektedir.(isra suresi 84.ayet) Ey Rabbimiz! Bizleri her türlü hastalık ve musibetlerden muhafaza eyle!
Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Allah kimseyi kendi verdiğinden fazlasıyla yükümlü tutmaz. Allah bir güçlüğün ardından bir kolaylık sağlayacaktır. (Talak Suresi 7.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun. Mevlam hepimize şifa versin.

Ve şöyle dua et: “Rabbim! Girilecek yere doğrulukla girmemi, çıkılacak yerden de doğrulukla çıkmamı sağla, bana tarafından yardımcı bir güç ver!” (İsra suresi 80.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Rabbinize yalvara yakara ve gizlice dua edin. Bilesiniz ki O, haddi aşanları sevmez.
(A’raf suresi 55.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun. Ayasofya Caminin açılışı da hayırlara vesile olsun.

 

Hakkımızda her şeyin hayırlısını ver Allah’ım. Amin! Hayırlı Cumalar.

Allah’ım, ‘kin, kibir ve kim ne der’ hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

Allah’ım! Senden bu günün ve yarının bildiğim ve bilmediğim ne kadar hayır varsa hepsinden isterim. Senden cenneti ve cennete yaklaştıracak söz ve amelleri isterim. Cumanız mübarek olsun.

“Ya Rab, kusurumuzu affet. Bizi Kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl.” Amin! Hayırlı cumalar.

Allah’ım beni senin sevginle, Seni sevenlerin sevgisiyle ve Sana yaklaştıracak davranışların sevgisiyle rızıklandır. (Hadis-i Şerif) Hayırlı cumalar.

 

‘Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem’ diyen Sevgilinin (s.a.s.) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Hayırlı cumalar dilerim.

Allah’ım rızkımıza bolluk, kalbimize ferahlık, ömrümüze bereket ver! Amin. Cumanız mübarek olsun.

Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun! Cumanız mübarek olsun.

Bizleri nimetlerine şükreden, takdirine rıza gösteren, belâ ve musibetlere sabreden, korktuklarından emin, umduklarına nail olan bahtiyar kullarından eyle Allah’ım! Amin. Cumanız mübarek olsun.

Allahım, Seni umuyor ve Sana dua ediyorum. Beni hayırlı umutlarıma kavuştur. Günahlarımı bağışla. Senin her şeye gücün yeter.. (amin) Hayırlı Nurlu Cumalar.

‘Şüphesiz (bilsinler) ki O Allah, bizzat rızkı veren kuvvet ve kudret sahibidir. Hiç kuşkusuz o zulmedenlere de, (geçmiş) arkadaşlarının (azaptaki ) payı gibi bir pay vardır. Şimdi gelmesi için acele etmesinler. ‘ (Zariyat ~58,59) Cuma Gününüz Bin Mübarek Olsun. Dua eder, Dua beklerim. Selamlar.

Allah’ım! Bana kendi sevgisini ve senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. (Tirmizî, Deavât,73.) Cumanız mübarek olsun…

Allah’ım gecemizi sehere; seherimizi secdeye; secdemizi de sana ulaştır. Cumanız mübarek olsun.

Allah’ım! Aklıma ilim ve hikmet; fikrime, feraset ve basiret; bedenime sıhhat ve afiyet; ruhuma da, tekamül ve metanet ihsan eyle. Amin! Cumanız mübarek olsun.

Allah’ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı Cumalar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.