enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişinin Yıldönümü Mesajları

Hemen her bakımdan yeni bir yapılanmanın yaşandığı Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk, yurt gezilerine çıkmayı adeta gelenek haline getirmiştir. Atatürk, bu geleneği vefatından dört buçuk ay öncesine kadar da sürdürür. Yurdu gezmek yurdu tanımaktır. Yurdu gezmek, yurdun insanını, coğrafyasını, tanımaktır. Yurdu gezmek, yurdun insanıyla bilişmek, tanışmak, kaynaşmaktır. Yurdu gezmek, yurt için bir şeyler üretmektir. Atatürk, 23 Ağustos 1925’te Kastamonu ve İlçelerine ziyaretlerde bulunmak üzere şehrimize gelmişlerdir.

Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişinin Yıldönümü Mesajları
23 Ağustos 2022 11:29
A+
A-
Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Ağustos 1925’te Kastamonu ve ilçelerine ziyarete gelişinin yıldönümünde yayınlanana mesajlar…
Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın Yıldönümünü Mesajı
Bağımsız bir geleceğin kazanılması yolunda  büyük bedeller ödeyen Büyük Türk Devleti; yine bugünde  milletimizin  başardığı en şerefli zaferleri ile adından gururla söz ettirmektedir.
Vatan savunmasında  gösterdiği fedakarlık, azim, kararlılık ve güçlü  irade ruhu ile  cepheye mühimmat taşımada gönüllü olarak yer alan  Kastamonu evladı,  İstiklal Yolunun zafer kahramanları olarak tarihe geçmişlerdir.
O kara günlerde geleceğimizin teminatına imza atan Kahraman Kastamonu halkımız, 23  Ağustos günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk  tarafından İlimizde yapılan Şapka ve Kıyafet İnkılabı ile ödüllendirilmiştir.
Yenilmeyen ruhun, geçilmeyen sınırların ve bölünmeyen toprakların  adresi  Türk milleti ve devletinin  şanı ile değerlerimizin sonsuza dek güçlü kalacağına inanıyor, milli  mücadelelerin kahramanı  Kastamonu halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Tüm dünyaya bedel  inkılapların ev sahipliğini yapan Şehitler diyarı Kastamonu’lu hemşehrilerimin Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın yıldönümünü  kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, halkımıza sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.

    Kastamonu Valisi Avni Çakır

Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu’nun Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabı Mesajı

  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ve toplumsal kalkınma hedefiyle gerçekleştirmiş olduğu Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 97’nci yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Milli Mücadele’nin kahraman şehri Kastamonu’da ilan edilen Şapka ve Kıyafet İnkılabı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin en önemli adımlarındandır. Öyle ki mesele sadece kılık kıyafet inkılabı değildir. Burada mesele ekonomiden, eğitime, bilimden, kültür ve sanata güçlü bir Türkiye oluşturmaktır. Bu denli önemli bir inkılabın Kastamonu’da yapılmış olması ise ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize duyduğu güven ve verdiği önemin net bir göstergesidir. “Gözlemlerimin en kıymetli kısmı bu güzel bölgenin dostça, samimi çok aydın ve çok geniş ve yüksek bir anlayış sahibi olmalarıdır.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kastamonu’nun milli şuur bilincine topyekun sahip olduğunu da çok iyi bilmekteydi. Kurtuluş’un lojistik destanını yazan ve İstiklal Yolu’nu çizen aziz ecdadımızın birlikteliği ve kararlılığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelindeki en sağlam harçtır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına adım adım ilerlerken gönül rahatlığıyla söylemeliyim ki ecdadın ruhu bugün şehrimizde dün gibi canlı ve diridir.

23 Ağustos ayrıca Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olması sebebiyle tarihimizde önemli bir yeri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin başlangıcıdır. İstiklali için yekvücut olan bir milletin varoluş mücadelesinin nişanesidir.

Ülkemizin kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve toprağı vatan yapan kahramanlarımızı saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Gazilerimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 97’nci yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.