enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” Kastamonu İnebolu’dan start aldı

Her yıl geleneksel olarak büyük bir heyecanla gerçekleştirilen 95 kilometrelik “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” programı açılış töreni İstiklal Marşının okunması ve protokol konuşmaları ile başlamış oldu.

“Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” Kastamonu İnebolu’dan start aldı
10 Haziran 2023 12:22 | Son Güncellenme: 10 Haziran 2023 12:25
A+
A-

“Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu milletvekili Avukat Halil Uluay, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve il ve ilçe protokollerinin geniş katılımı ile Kastamonu’nun Yiğit İnebolu ilçesinde başladı.

Destansı mücadelenin başladığı Kastamonu İnebolu İlçesine verilen Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası, vatan, millet,  devlet uğruna  dünyada eşi benzeri olmayan fedakarlığın, azmin, cesaretin  tescillendiği belgedir diye sözlerine başlayan Valimiz Sayın Avni Çakır; Ülkemizin kültür ve medeniyeti yolunda mücadeleden vazgeçmeyen İlimizin, İnebolu ilçemizin  9 Haziran Kahramanlık ve Şeref  Günü’nü kutladı. Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andı.


İnebolu Belediyesi Heyemola Halkoyunları gösterisi, Cephanenin kayıklarla karaya çıkarılması  ( Temsili ) Deniz Gösterisi ve Sahil Güvenlik Botu tarafından protokolün selamlaması ile devam eden programda Kahramanlık Türküleri Dinletisi gerçekleştirildi.
Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın da katılımı ile İnebolu İlçesinden Kastamonu’ya kadar dört gün sürecek olan, Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü  Nevşehir JAKEM Atlı Birlikleri eşliğinde başladı.
Kastamonu Valiliğinin, 2008 yılında başlattığı İstiklal Yolu Projesi Türkiye’nin en uzun trekking parkurları arasında yer alıyor.
Bu özel haberi Kastamonu Haber ekibimiz Kastamonu Valilik Basın Yayından alarak sizlere hazırlamıştır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.