enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Armutun Sağlığa ve Beslenmeye Faydaları

Armut, eski zamanlardan beri tüketilen tatlı, çan şeklindeki meyvelerdir.

Armutun Sağlığa ve Beslenmeye Faydaları
4 Nisan 2022 13:24
A+
A-

Sadece lezzetli değiller, aynı zamanda bilim tarafından desteklenen birçok sağlık yararı vardır.

İşte armutun  sağlığa faydaları;

Son derece besleyici

Orta boy bir armut (178 gram) ŞU besinleri sağlar: Kalori: 101 Protein: 1 gram Karbonhidrat: 27 gram Lif: 6 gram C Vitamini: Günlük Değerin  %12’si K Vitamini:  %6’sı Potasyum:  %4’ü Bakır:%16’sı Aynı porsiyon aynı zamanda az miktarda folat, provitamin A ve niasin sağlar. Folat ve niasin hücresel fonksiyon ve enerji üretimi için önemlidir, provitamin A ise cilt sağlığını ve yara iyileşmesini destekler. Armut aynı şekilde bakır ve potasyum gibi önemli mineraller açısından da zengin bir kaynaktır. Bakır, bağışıklık, kolesterol metabolizması ve sinir işlevinde rol oynar, potasyum ise kas kasılmalarına ve kalp işlevine yardımcı olur. Dahası, bu meyveler oksidatif hasara karşı koruma sağlayan mükemmel bir polifenol antioksidan kaynağıdır. Kabuğu etten altı kat daha fazla polifenol içerdiğinden, armudu bütün olarak yediğinizden emin olun.

Bağırsak sağlığını geliştirebilir

Armut, sindirim sağlığı için gerekli olan mükemmel bir çözünür ve çözünmez lif kaynağıdır. Bu lifler, dışkıyı yumuşatarak ve kabartarak bağırsak düzeninin korunmasına yardımcı olur.

 Armutun Sağlığa ve Beslenmeye Faydaları

Armutun Sağlığa ve Beslenmeye Faydaları

Antikanser etkiler sunabilir

Armut, antikanser özellikler sergileyebilen çeşitli bileşikler içerir. Örneğin, antosiyanin ve sinamik asit içeriklerinin kanserle savaştığı gösterilmiştir. Birkaç çalışma, armut da dahil olmak üzere meyveler açısından zengin diyetlerin akciğer, mide ve mesane kanserleri de dahil olmak üzere bazı kanserlere karşı koruma sağlayabileceğini göstermektedir. Bazı popülasyon çalışmaları, armut gibi flavonoid bakımından zengin meyvelerin meme ve yumurtalık kanserlerine karşı koruma sağlayabileceğini ve bu meyveyi kadınlar için özellikle akıllı bir seçim haline getirdiğini öne sürüyor. Daha fazla meyve yemek kanser riskinizi azaltabilirken, daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Armut, kanser tedavisinin yerine geçmemelidir.

Daha düşük diyabet riskiyle bağlantılı

Armut özellikle kırmızı çeşitleri diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Dahası, armuttaki lif sindirimi yavaşlatır ve vücudunuza karbonhidratları parçalamak ve emmek için daha fazla zaman tanır. Bu ayrıca kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir, potansiyel olarak diyabetin önlenmesine ve kontrolüne yardımcı olabilir.

Kilo vermenize yardımcı olabilir

Armutların kalorisi düşüktür, suyu yüksektir ve lifle doludur. Lif ve su sizi tok tutmaya yardımcı olabileceğinden, bu kombinasyon onları kilo vermeye yardımcı bir yiyecek yapar. Doyduğunuzda, doğal olarak yemeye devam etme eğiliminiz azalır. Ayrıca kalp sağlığının bir göstergesi olan lipid profillerinde iyileşmeler gördüler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.