enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Akne nedir ve nasıl tedavi edilir?

Akne, ergenlerde en sık görülen sorunlardan biridir. Hemen hemen tüm gençler bir noktada bu sorunla karşılaşacaktır.  Akne nasıl tedavi edilir? İşte korunma yöntemleri…

Akne nedir ve nasıl tedavi edilir?
2 Haziran 2022 10:00 | Son Güncellenme: 3 Haziran 2022 11:41
A+
A-

Akne, ergenlerde en sık görülen sorunlardan biridir. Hemen hemen tüm gençler bir noktada bu sorunla karşılaşacaktır. Aslında, %85’i normal eklem aknesi dediğimiz şeye sahiptir. Ancak% 15’inde daha fazla “agresif” sivilce var, bu da bir dermatologun görüşüne ihtiyaç duyarken, aynı zamanda bazı özel tedavileri takip etmelidir.

Sivilce sadece gençleri değil, aynı zamanda genç sivilcelerinin onları asla terk etmediğini veya 30 yaşında aniden yüzlerinde sivilceler olduğunu görmekten çok üzülen birçok yetişkini de etkiler.

AKNE NEDİR VE AKNE NASIL GEÇER?

Ama sivilce nedir? Akne, cildin yağ bezlerinin ve sebum adı verilen içeriklerinin cilt yüzeyine kanalize edildiği gözeneklerin bir hastalığıdır. Bu bezler esas olarak yüz, sırt ve göğüste bulunur. Ayrıca, akneye artan yağ üretimi eşlik ettiği için akneli kişiler genellikle yağlı ciltten şikayet ederler.

Akne esas olarak ciltteki insanları etkiler, örneğin sivilceler, çoğunlukla siyah nokta veya ciltte küçük beyaz yumrular. Akne durumunda irin içeren sivilceler. Sivilce ciddi bir sağlık riski oluşturmaz, ancak psikolojik etkileri vardır ve kalıcı iz ve iz kalmasına neden olabilir.

AKNEYİ AZALTAN TEMEL KORUMA ÖNLEMLERİ

Sivilceleri azaltan ve kalıcı iz kalma olasılığını azaltan temel koruma önlemleri şunlardır:

  • Sivilceler, sivilceler yükselirken kırılmamalı, elle alay edilmemeli ve uzman profesyoneller tarafından temizlenmemelidir.
  • Tüm yıl boyunca güneşe maruz kalmaktan ve güneşten korunmaktan kaçının
  • Kirleri çıkarmak için sabah – akşam yüzünüzü yıkayın
  • Yüz havlusu ve yastık kılıfının sık değiştirilmesi
  • Stres azaltma

Akneye meyilli ciltler için uygun topikal ürünlerin doğru seçiminin oynadığı önemli rolü de unutmuyoruz. Yani akne ile mücadele cildin etkili temizliği ile başlar. Temizleme jelleri, sabunlar ve kaliteli akne losyonları kullanabilirsiniz. Cildinizin zaman zaman ölü deri hücrelerini yok eden ve yenilenmesini hızlandıran eksfoliyasyona ihtiyacı vardır. Alkolsüz cilt temizleyicileri tercih edin çünkü cildi tahriş etmez ve kurutmazlar. Son olarak, gün içerisinde temizlenmiş cilde sebepsiz yere dokunmanın yasak olduğunu unutmayınız. Bunun nedeni, istenmeyen bakterilerin sivilce lekelerine bulaşma riskinin artmasıdır.

Temizlenmiş bir cilt de çok iyi nemlendirme gerektirir. Bunu sivilceler için özel yüz kremleri veya serumlar ile sağlayabilirsiniz. Haftada bir kez cildinize gerekli besinleri vermek için sivilce için bir yüz maskesi uygulayın. Şiddetli akne semptomları için, sadece sivilceleri tedavi etmekle kalmayıp aynı zamanda istenmeyen yara izlerinin oluşmasını da önleyen yoğun düzeltme ürünleri vardır. Son olarak cilt tonunuzu eşitlemek için sivilce rengine sahip bir krem ​​kullanarak günlük bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.