enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Kapıda

Dolar kurunun hızla yükselmesi sonrası akaryakıt fiyatlarında zam söylentileri başladı. Bir ayda 5 defa zam yapılan motorin, benzin ve LPG fiyatlarına zam kapıda…

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Kapıda
23 Kasım 2021 18:16
A+
A-

Eşel Mobil sistemi gereği akaryakıt fiyatları için uygulanan ÖTV’den karşılama limitinin dolması ve dolar kurundaki artışın ardından akaryakıt kalemlerinden benzine 52 kuruş, motorine ise 50 kuruş, Otogaz’a (LPG) ise 45 kuruş zam gelmişti. Pazartesi gününü salı gününe bağlayan gece 19 kuruş daha zamlanan LPG 8 TL’ye dayandı.

Yapılan zamlar sonrasında benzin 8.64, motorin ise 8.72 TL’den satılmaya başlandı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA ÇİFT HANELİ DÖNEM BAŞLIYOR

Dün akşam saatlerinde 11.50 TL seviyesine dayanan dolar kurunun bugün önce 12.50 ardından ise 13.50 TL’ye çıkması sonrasında akaryakıt fiyatlarında yeni zam söylentileri dolaşmaya başladı. İddialara göre bir ayda 5 defa zam yapılan motorin, benzin ve LPG fiyatlarına kontak kapattıracak zam kapıda…

Akaryakıt fiyatlarında çift haneler için daha önce tabela hazırlıkları başlamıştı. Kasım ayının sona gelmesiyle Aralık ayında akaryakıt fiyatlarının çift haneleri göreceği, hatta benzin ve motorinin 11 TL’nin üzerine çıkacağı söyleniyor.

HEM BENZİN HEM MOTORİN HEM DE LPG ZAMLANACAK

Dolar kurunun artmasına paralel olarak benzin ve motorinin litre fiyatının çok daha fazla artabileceğine dair öngörülerde gündeme gelirken, yakın bir zamanda hem benzine hem de motorine 60’ar kuruş zam bekleniyor.

Yeni zamların çarşambayı perşembeye bağlayan geceden itibaren geçerli olması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.