enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ak Parti Belediyecilikte “94 Ruhunu” Konya’da Niye Yakalayamıyor?

Ak Parti, 21 yıldır tek başına iktidar ve 2004’ten beri de belediyeleri de yönetiyor. Ama hep 94 ruhuna atıfta bulunuyor. Demek ki 20 yıldır kendine özgü bir “RUH” oluşturamamış…

Ak Parti Belediyecilikte “94 Ruhunu” Konya’da Niye Yakalayamıyor?
13 Şubat 2024 19:02 | Son Güncellenme: 13 Şubat 2024 19:23
A+
A-

Yerel seçimlere çok az biz zaman kaldı, ancak pekte seçim havası ve heyecanı oluşmadı henüz. Tüm Türkiye’de seçim var ama gözler Ak Partinin 5 yıl önce kaybettiği Ankara ve İstanbul’un üzerinde.

Ak Parti Ankara ve İstanbul’da seçim kazanmak için inanılmaz vaatlerde bulunuyor. 2019’a kadar hiç önem vermediği depremi bu seçimde hatırlayıverdi birden. İstanbul’a kentsel dönüşüm projesi sunuyor. Ama bana hiç inandırıcı gelmiyor. Nedeni de; Tamam İstanbul’da Ekrem İmamoğlu var, yapamadınız diyelim. Peki Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de 20 yıldır ne yaptınız da İstanbul’a deprem projesi sunuyorsunuz? Deprem bölgesinde yer alan ve hem Merkezi hem de Yerel hükümeti Ak Partili olan; Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de neden depremle ilgili projelerinizi yapmadınız? Topal Ördek olmadığınız bu illerde size kim engel oldu? Yoksa Ekrem İmamoğlu’mu?

BELEDİYE EMEKLİYE MAAŞ VERECEKMİŞ(!)

Yine diğer bir projeleri de enflasyona ezdirdikleri emeklilere her ay İstanbul’da 2.500, Ankara’da 5.000₺ vermek. Özrü kabahatinden büyük diye buna derler herhalde. 21 Yıldır tek başına iktidar, emekliyi perişan etmiş, elindeki devlet imkanları kullanmıyor da, belediye başkan adayları emekliye lütufta bulunuyor. Vay vay vay… Vallahi utanılacak bir durum. Emeklinin hakkını tek başına iktidar olan Ak Parti veremiyor da, Ak Partili belediyeler verecekmiş(!) Çok komik ve emeklilerle dalga geçmektir bu durum.!

Ayrıca; Hani iktidar emeklileri enflasyona ezdirmedik diyordu. Peki ezdirmediğiniz emekliye neden belediye olarak ek para vaat ediyorsunuz? Dedik ya; “Özrü kabahatinden büyük” diye.

Emekliler en ez 23-25 BİN alması gerekiyorken, sen TUİK ‘in açıkladığı yanlış enflasyon rakamlarıyla bu hakkını verme, emekliyi sadakaya muhtaç et, sonra belediye olarak VAAT ET!

Hadi yine soralım o zaman? İstanbul ve Ankara’yı kazanınca vereceğinizi vaat ettiğiniz o paraları, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’da neden vermiyorsunuz o zaman? Bu vb. uygulamalar pilot illerde başlar değil mi? Peki siz hangi ilde başlattınız? Emekliyi sadakaya muhtaç edeceksiniz, sonra da zor durumdaki emekliye sahip çıkacağız diye vaat edeceksiniz. Bu durum Ak Partili emeklilere bile hakarettir ama onlar, hakarette olsa, yine de alkışlarlar merak etmeyin.!

 

KONYA’DA NİÇİN 94 RUHU OLMUYOR?

1994’te Refah Partisinde Halil Ürün, 1999’da Fazilet Partisinde Mustafa Özkafa Konya’da seçimi kazanmışlar ve efsane hizmetler yapmışlardı. Konya bu dönemler belediyecilik yönünden her zaman Türkiye gündeminde yer alıyordu.

Şimdi sıkı durun; Fazilet Partisi kapatılınca, Ak Partiye değil de, Saadet Partisine geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Mustafa Özkafa bey idi. 2001 krizi çıkınca, Anasol-M hükümeti para bulamadığı günlerde, tüm Türkiye’ye gündem olan bir durum olmuştu. Saadet Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, Başbakan Bülent Ecevit’e mektup yazarak, belediye kasalarında fazla para olduğunu ve devlete borç verebileceklerini söylüyordu. Sayın Mustafa Özkafa, daha sonraki yıllarda bu durumu Bağcılar’da bir konferansta da anlatmıştı.

94 Ruhlu Konya belediyesi, T.C Devletine borç vereceğini açıklamıştı. 20 Yıldır Ak Parti hem Türkiye’yi, hem de Konya’yı kendi yönetiyor. Peki Konya Belediyesinin kasasında kaç lira var acaba? Bu Ülke bu iktidar döneminde de krize girdi, para bulamadı, borç buldu. Ama Konya belediyesinden bizim kasada para var, sayın Cumhurbaşkanım size borç verelim mektubu falan duymadık. Peki siz duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü O Konya belediyesinden eser yok artık. Konya Belediyesi borç içinde artık. Borç veren olsa da borçlarımızı ödesek diyordur eminim. Çünkü 3-5 yıl önce şahit olmuştum, bir çok firma belediyeden hak edişlerini bile senelerdir alamadıkları için kriz çıkmıştı.

Geçmiş Yıllardan “Türkiye’nin En Borçlu Belediyeleri” haberi

Hadi son 5 yılda, Ankara’da ve İstanbul’da Chp var, anladık diyelim. Yüzde 70 ile kazandığınız Konya’da size ne engel oldu da, projelerinizi yapamadınız, kasayı boşalttınız ve belediyeyi borca esir ettiniz?

Şimdi burada bir soru da Konya Halkına; Saadet Partili Mustafa Özkafa, neyi eksik yapmıştı da koşa koşa Ak Partiye oy verip Belediyeyi bu duruma getirttiniz acaba? Peki bunun vebali olmayacak mı size? Devlete BORÇ veren bir belediye başkanından ne istediniz de yapmadı veya yapamadı ?

20 Yıldır Konya’da hem iktidar hem Belediye Ak Parti de de ne hayrını gördünüz acaba? 20 Yıldır Metro sözü veriliyor ama bir türlü yapılamıyor. Neden? Çünkü kasa bomboşta ondan. Ama olsun, bu seçimde de yüzde 70 verir ödüllendirirsiniz o belediye başkanını. Ya insan hiç olmazsa Erbakan’ın hatrına Mustafa Özkafa beye oy verirdi. Tuncelilerin Kamer Genç’e gösterdiği ahde vefayı siz Konyalılar neden Necmeddin Erbakan’a göstermedi ki?

HANGİ AK PARTİLİ BELEDİYE BORÇSUZ?

Türkiye’de il, ilçe ve belde olmak üzere en az 1.000 belediye vardır. Bu 1.000 belediyenin en 350-400’ünü belki de yarısını Ak Parti yönetiyordur büyük ihtimal. Peki bir tane Ak Partili belediye çıksın ve “Bizim Belediyenin Borcu Yok” desin, “Bizim kasamızda şu kadar fazla para var” diyebilsin ben oyumu Ak Partiye vereceğim. Vallahi diyemezler, billahi diyemezler. Çünkü hepsi ama hepsi borç batağındalar. Hatta 2019’da Elazığ’ın bir ilçe veya beldesini Saadet Partisi kazanmıştı. Başkan bir röportajında hiç borcumuz yok demişti. Ancak daha sonra Ak Partiye katılmıştı. Gidin sorun, kesinlikle borç içindedir o belediye şimdi. Adım gibi eminim buna..

94 RUHU 20 Yıldır kesintisiz yönettiğiniz Konya- Bursa- Samsun- Kocaeli-Sakarya- Düzce- Malatya- Maraş- Adıyaman, Trabzon, Rize, Urfa vb. şehirlerde getirin, İstanbul ve Ankara’ya getireceğinize de inanalım.

Ama getiremezsiniz çünkü;

• Ak Parti demek ‘borç’ demek,
• Ak Parti demek ‘borçlandırmak’ demek,
• Ak Parti demek ‘Faiz’ demek,
• Ak Parti demek ‘işsizlik’ demek,
• Ak Parti demek ‘betonlaşmak’ demek,
• Ak Parti demek ‘İsraf’ demek,
• Ak Parti demek ‘Şatafat’ demek,
• Ak Parti demek ‘Rant’ demek

 

  94 Ruhu geçmişte sadece İstanbul’da yoktu ki; Aslında 94 RUHU , 1989 Yılında başlamıştı. Konya’da Halil Ürün, Urfa’da Halil İbrahim Çelik, Maraş’ta Ali Sezal, Sivas’ta Temel Karamollaoğlu, Çorum’da Arif Ersoy, Kütahya’da Süleyman Canan , Van’da Fethullah Erbaş, İstanbul Eminönü Lütfi Kibiroğlu, Üsküdar Yılmaz Bayat… kısaca 94 Ruhu her yerde vardı her yerde. Hem de iktidar da Refah Partisi değil, ANAP olmasına rağmen. Eee hani sizin 94 Ruhunuz? Demek ki merkezi hükümetle falan hiç bir ilgisi yok 94 Ruhunun! Peki ne ile ilgisi olabilir? Sadece “MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ İLE”

22 Yıldır Devletin tüm imkanlarına rağmen, sen hala bir RUH ortaya koyamamışsın, bu saatten sonra sittin sene koyamazsın.!

Ama gidin Adıyaman Kahta ve Giresun Çanakçı belediyesine, 1 kuruş borcu yoktur buna eminim. Çünkü bu belediyeleri “94 RUHLU” Saadet Partili başkanlar yönetiyor.

‘GERÇEK’ BELEDİYECİLİK NE DEMEK?

Ak Parti seçim sloganında “Gerçek Belediyecilik” sloganını kullanıyor. Gerçeğin zıt anlamı nedir. Olsa olsa “SAHTE” olur değil mi? Hadi bu sloganı Ankara ve İstanbul’da kullanıyorsun diyelim, ya Cumhur ortağın Mhp’nin belediye başkanı olduğu Kastamonu’da niçin kullanırsın ki? Yani ORTAĞIN da mı SAHTE BELEDİYECİLİK yapıyor, ne demek istiyorsun? Ak Parti bence ayıp ediyor. Aslında 94 Ruhuna geri döneceğiz derken, aslında kendisinin de “GERÇEK BELEDİYECİLİK” yapamadığını itiraf etmiş oluyor ama, yine de ortağı Mhp’nin olduğu yerlerde bu sloganı kullanması hoş olmuyor. O zaman adama sorarlar; Madem senin olmadığın yerlerde “Sahte ve Yalan” belediyecilik var, neden bir soruşturma yapmıyorsun?

GERÇEK BELEDİYECİLİK NASIL MI OLUR?

• “Belediye Kapısına “Rüşvet alanda verende Mel’undur” yazabilirsen olur.

• İsrafı ve Şatafatı bitirirsen olur.

• Adam kayırmacılık yapmazsan olur.

• Faizsiz bir sistem kurarsan olur.

• Adaleti sağlarsan olur.

• İhaleleri Şeffaf yaparsan olur.

Bunları yapmayıp, yönettiğin tüm beledileri gırtlağına kadar borçlandırırsan; GERÇEK Belediyecilikte yapamazsın, 94 RUHUNU da yakalayamazsın:!

 

Vesselam

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Analiz süper 👍

  2. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse,
    Lafı eğip bükmeden,özlemini duyduğunuz 94 ruhuna uygun belediyecilik yapacak İstanbul Belediye Başkan adayınıza karar verdiniz mi?