enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Abana – İnebolu son dakika haberleri: Dağ kaydı, yol ulaşıma kapandı

Abana – İnebolu son dakika haberleri… Biriken karın erimesi ile birlikte Abana – İnebolu karayolu üzerine dağ kaydı. Dağın büyük bölümünün kaydığı bölgede yol ulaşıma kapandı.

Abana – İnebolu son dakika haberleri: Dağ kaydı, yol ulaşıma kapandı
10 Nisan 2022 11:12
A+
A-

Abana – İnebolu son dakika haberleri… Abana – İnebolu karayolu üzerinde karın erimesi ile birlikte dağın büyük bölümü kaydı. Dağdan kayan toprak kütlesi yola düşerken İnceyazı köyü yolu ulaşıma kapandı.

Heyelan Abana – İnebolu karayoluna da yaklaştı. Yaşanan heyelan sonucu ekipler, yolu ulaşıma açabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Biriken karların şiddetli yağmur sonucu erimesi ile birlikte heyelanın oluştuğunu söyleyen Bayram Metin, “Karayolu ekipleri uzun bir çalışma sonucu yolu kontrollü ulaşıma açmış, heyelan tehlikesi devam etmesinden dolayı kepçeler bölgede beklemektedir” dedi.

DAĞIN BÜYÜK BÖLÜMÜ ABANA – İNEBOLU YOLUNA KADAR İNDİ

Dağın büyük bir bölümün koparak Abana İnebolu yoluna kadar indiğini belirten Bayram Metin, “Abana-İnebolu karayolu üzerindeki yoldayız. Görüldüğü üzere dağın büyük bir bölümü koparak yola kadar gelmiştir. Toprak ve ağaçlar, aşağıya doğru kaymaya devam ediyor. Bu dağın altında da hemen Abana İnebolu karayolu bulunuyor. Abana İnebolu karayolunun Bozkurt İnceyazı köyü mevkiinde bulunuyoruz. Buralara daha öncesinden şiddetli bir şekilde kar yağmıştı. Havaların ısınmasıyla birlikte karlar eridi. Hemen ardından yağmurla birlikte toprak kaymaya başladı. Bu yüzden Abana ve İnebolu arasındaki karayolu sık sık bu heyelanlar sebebiyle ulaşıma kapanıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.