Temeli Kastamonu’da Atılan ve Bir Dünya Markası Olan “ALTINYILDIZ”
Kastamonu’lu Markalar
Aslında Altınyıldız markasının dünya yolculuğu, 1900’lü yıllarda Kastamonu Tosya ilçesinde tiftik ticareti ile uğraşan Osman Feyzi Boyner beyi ile başlamıştır. Ve Osman Feyzi Boyner ‘in 1926 yılında dünyaya gelen Kastamonu’lu ünlü işadamı hemşehrimiz Ali Osman Boyner ve Oğlu Cem Boyner‘in çaba ve gayretleriyle devam etmektedir.
Kastamonu‘da 1900’lerde Tiftik Ticareti başlayan ve 100 yıl içinde Dünya markası haline gelen “Altınyıldız” nasıl bir Dünya Markası haline geldi.
Bir Boyner Holding kuruluşu olan Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş. 1952 yılında faaliyete geçti. Türk kumaşını dünyaya tanıtan marka olma hedefiyle, ilk ihracatını 1956 yılında gerçekleştirdi. İplik ve kumaş (dokuma, boya, apre) ünitelerini bünyesinde barındıran ve 62.200 m2’lik kapalı alanda faaliyet gösteren Altınyıldız fabrikası, Avrupa’nın yünlü kumaş üretimindeki en büyük entegre tesislerinden biri…
1991 yılında halka açılan Altınyıldız, 1992 yılında Türkiye’de ISO 9001 Kalite Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk tekstil kuruluşu oldu. Ayrıca sektörün gelişmesindeki katkılarından dolayı 1996 yılında Australian Super Fine Wool Growers Association kuruluşuna kabul edilen ilk Türk firmasıydı.
5,5 megavat gücünde kendi Birleşik Isı ve Güç Santrali’ni 1997 yılında kuran Altınyıldız, bu tesisi 2011 yılında Çerkezköy’deki yeni üretim tesisine taşıdı.
Yurt içi yünlü kumaş piyasasında pazar lideri olarak en büyük satış hacmine sahip olan Altınyıldız, yurt dışı satışlarını Amerika, Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Rusya, Finlandiya, Avustralya ve İspanya”da bulunan satış temsilcilikleri aracılığıyla gerçekleştiriyor.
Bugün, yıllık 10.000.000 metre kumaş üretim kapasitesiyle iç pazarın lideri durumunda olan Altınyıldız, 2017 yıl sonu itibari ile yaklaşık 1.000 çalışanı ile ve 70 milyon doları aşan yıllık cirosu ile dünyanın önde gelen yünlü sanayi firmaları arasında yer alıyor.
Firma Misyonu Nedir?
Toplumsal sorumluluk ve etik değerlerimize aykırı hiçbir faaliyet içerisinde yer almadan; dinamik, öncü, uluslararası standartlara dayalı bir sistem anlayışını sürdürmek için gerekli olan proaktif yeteneklerini sürekli geliştiren; saygı, güven, açıklık, dürüstlük, bireysel sorumluluk ilkelerimize ve işbirliği esasına dayanan takım çalışmasını, süreç yönetimine dayalı organizasyon yapısı içinde sürdüren; değişimin gerekliliğine inanan kurumsal yapısıyla, en son bilgi, yönetim ve teknoloji araçlarını bilinçli şekilde kullanan; vizyonumuz doğrultusunda, çalışanlarımızın kendilerini geliştirmelerini, yetkinlik ve yeteneklerini arttırmalarını ve kurum içi sinerjiyi en üst düzeye çıkarmalarını sağlayacak; kurumsal ve bireysel kültür ortamını yaratmak.
Firma Vizyonu Nedir?
Müşterilerimiz, çalışanlarımız ve ortaklarımızın çıkar ve mutlulukları kadar, topluma ve çevremize karşı olan sorumluluklarımızın da hassasiyetle gözetildiği bir yönetim anlayışını ve başarının varılacak bir hedef değil, hiç bitmeyen keyifli bir yolculuk olduğu inancını benimseyen, karlı ve aynı zamanda sektöründe global ölçekte lider bir kuruluş olabilmek.
Kaynak: www.altinyildiz.com.tr