enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Seydiler’de 43 Öğrenci İçin Coşkulu Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde düzenlenen 4. Hafızlık İcazet Merasimi’nde 43 öğrenci hafızlık eğitimini tamamlayarak icazet belgelerini aldı. İl Müftüsü Bekir Derin, hafızların toplum için umut kaynağı olduğunu vurguladı.

Kastamonu Seydiler’de 43 Öğrenci İçin Coşkulu Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi
17 Ağustos 2025 11:12
A+
A-

Seydiler ilçesinde gerçekleştirilen 4. Hafızlık İcazet Merasimi’nde 19’u kız, 24’ü erkek toplam 43 öğrenci Kur’an-ı Kerim’i hıfz ederek icazet belgelerini aldı. İl Müftüsü Bekir Derin’in katıldığı programda büyük bir manevi coşku yaşandı.

Seydiler’de Hafızlık Sevinci

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 43 öğrenci için 4. Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. Hacı Sadık Özkan Kız Kur’an Kursu ve Seyyid Zülfikar Vakfı Mehmet Naim Karaman Hafızlık Ortaokulu’nda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 19’u kız, 24’ü erkek öğrenci, Seydiler Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programla icazet belgelerine kavuştu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, aileler, hocalar ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Merasim boyunca hem öğrenciler hem de aileleri büyük bir manevi coşku yaşadı.

Müftü Derin: “Hafızlarımız Toplum İçin Bereket Kaynağı”

Törende konuşan Kastamonu İl Müftüsü Bekir Derin, hafızlığın İslam toplumları için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Kur’an-ı Kerim’i hıfzeden gençlerimiz, toplumumuz için birer umut ve bereket kaynağıdır. Onları yetiştiren ailelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

Müftü Derin, hafızlık eğitiminin sadece bir ezber süreci olmadığını, aynı zamanda gençlerin ahlaki ve manevi gelişiminde önemli bir yol gösterici olduğunu ifade etti.

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi

Program, Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında gerçekleştirildi. Bu proje ile öğrenciler hem akademik derslerine devam ederken hem de hafızlık eğitimini tamamlama imkânı buluyor. Merasimde öğrencilere icazet belgelerinin yanı sıra çeşitli hediyeler de takdim edildi.

Katılımcılar arasında bulunan aileler, çocuklarının bu anlamlı başarıya ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, program sonunda yapılan dualarla hafızlar için hayır temennilerinde bulunuldu.


Kastamonu’da Hafızlık Geleneği Yaşatılıyor

Kastamonu, tarih boyunca dini eğitimde öncü şehirlerden biri olmuştur. Seydiler’de düzenlenen bu icazet töreni de şehrin hafızlık geleneğinin güçlü bir şekilde sürdüğünü gösteriyor. Kastamonu Haber ekibimiz tarafından takip edilen program, hem bölge halkı hem de çevre illerden gelen davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.