enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Uluslararası MEB Robot yarışmalarında Kastamonu Rüzgarı Esti

16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilen, 17 Ülke ve 81 ilden 2687 Robot ve 6695 katılımcının yarıştığı 16. Uluslararası MEB Robot yarışmalarında Kastamonu finale adını altın harflerle yazdırdı.

Uluslararası MEB Robot yarışmalarında Kastamonu Rüzgarı Esti
21 Ekim 2024 12:58
A+
A-

MEB ROBOT YARIŞMALARINDA KASTAMONU RÜZGÂRI

Temel Seviye çizgi izleyen kategorisinde Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerimizden Salih Öztürk ve Ömer Seyfettin Erol rehberligindeki öğrencilerimiz  TULPAR adlı robotlarıyla Türkiye birincisi, İleri seviye çizgi izleyen kategorisinde TULPAR4 isimli robotlarıyla Türkiye birincisi TULPAR3 isimli robotlarıyla aynı kategoride Türkiye ikincisi oldu.

Temel seviye çizgi izleyen kategorisinde Taşköprü Bahri Alp Ortaokulu öğretmenlerimizden İsmail Mercan rehberliğinde öğrencilerimiz ROBOALP isimli robotlarıyla Türkiye altıncısı, Temel seviye Tozkoporan Robot kategorisinde ALPBOT ve ALPBOT-1 isimli robotlarıyla altıncı ve sekizinci oldu. Böylelikle ilimizden iki okulumuz iki kategoride en üst seviyede derece elde etti.

Kastamonu  İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş yaptığı açıklamasında ” Öğrencilerimizin ülkemizi daha ileriye taşıyacak vizyonu erken yaşlarda edinmeler ve bu dogrultuda başarılı çalışmalar gerçekleştirmeleri çok önemlidir. Geleceği bugünden okuyabilmek ve bunu İstiklalimizi ve İstikbalimizi ilelebet koruyacak doğrultuda uygulayabilmek yarınlarımızın daha güçlü olacağının bir göstergesidir. Gençlerimizin güçlü yarınlara en iyi şekilde hazırlanmaları için durmadan çalışıyor, onlara her zaman destek oluyoruz.

Kastamonu Bilim Şenliğimizi düzenlediğimiz bu hafta hem TEKNOFEST yarışmalarında hem de 16. Uluslararası Meb Robot yarışmalarında ilimiz öğretmen ve öğrencilerinin başarılar elde etmesi bizler için gurur vericidir. Süreçte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.