enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İkinci el araba piyasasında yeni bir dönem başlayabilir

Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından ikinci el araba piyasasında yeni bir süreç başladı.

İkinci el araba piyasasında yeni bir dönem başlayabilir
8 Kasım 2023 09:32
A+
A-

Ülke genelinde yaşanan enflasyon zamlarından en büyük etkilenen sektörlerden biri olan ikinci el araba piyasası karışıklığa sürüklendi. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 30’dan yüzde 35’e yükseltmesi, ikinci el araba piyasasında yeni bir sürecin başlamasına neden oldu.

Oto galeri işletmecileri, bu kararın ikinci el otomobil satışlarını artıracağına inanıyor. Özellikle son dönemde yaşanan ikinci el araba satışlarındaki durgunluk, Merkez Bankası’nın bu kararıyla sona erebileceği beklentisini taşıyor. Ancak uzmanlar, yükselen faiz oranlarının talep azlığına bağlı olarak ikinci el araba fiyatlarının gerilemesine neden olabileceği konusunda uyarıyor.

İKİNCİ EL PİYASASI YENİ DÖNEME GİRİYOR

Oto galericiler, finans sektöründeki faiz artışının, bankaların mevduat faizlerini artırma ihtimali nedeniyle, yatırımcıların bu alternatife ilgi gösterebileceğini öngörüyor. Bu durumun, ikinci el otomobil pazarında talep eksikliği yaratarak fiyatların yaklaşık yüzde 30 oranında gerilemesine yol açabileceği düşünülüyor.

Oto galeri sahiplerine göre, vatandaşlar artık paralarını ikinci el arabalara yatırmak yerine, faiz getirisi sağlayan mevduat hesaplarını tercih etmeye başladı. Artan faiz oranlarının ikinci el araba piyasasına olan etkisi oldukça belirgin.

Son üç ay içinde özellikle yüzde 10’luk bir gerileme yaşandığını ifade eden oto galeri sahipleri, bu düşüşün ilerleyen dönemde yüzde 30’lara kadar çıkabileceği beklentisinde. Bu gelişmeler, ikinci el araba piyasasının yeni bir döneme girdiğini gösteriyor ve alıcılar için daha uygun fiyatlarla karşılaşabilecekleri bir dönemin başlangıcını işaret edebilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.