Android ve iPhone’da hiç kullanmadığınız varsayılan uygulamalardan kurtulun!
Android ve iPhone’da hiç kullanmadığınız varsayılan uygulamalardan kurtulun. İşte ipuçları
Akıllı telefonunuza önceden yüklenmiş olarak gelen, kesinlikle istemediğiniz ve muhtemelen istemediğiniz uygulamaları tanımlar. Genellikle üreticiler tarafından varsayılan olarak akıllı telefon tarafından sunulanlar yerine kendi uygulamalarını ve hizmetlerini tanıtmak için kullanılırlar.
Terim, başlangıçta, bir dizi üçüncü taraf programı olan Windows bilgisayarlarına atıfta bulunmak için kullanıldı. Durum son yıllarda düzeldi, ancak bugün bile Windows ile yepyeni bir dizüstü bilgisayar açabilir ve birçok farklı uygulamanın, yardımcı programın, antivirüs ve ofis araçlarının birçok deneme sürümünü bulabilirsiniz.
Android’de bloatware’i kaldırın
Üreticiler hayal edebileceğiniz her türlü uygulamayı koymaktan çekinmediğinden, Bloatware Android’de daha büyük bir sorundur. Yapabileceğiniz en basit şey ayarları açıp uygulamalar bölümüne gidip ihtiyacınız olmayanları kaldırmak. Bunları kaldıramazsanız (ilgili bir seçenek yoktur), Unistall yerine Devre Dışı Bırak’ı seçebilirsiniz, bu, uygulamayı çalıştırır ve önemli miktarda kaynak tüketir.
Ancak devre dışı bile olmayan uygulamalarla karşılaşırsanız, burada bulacağınız Android stüdyo geliştirici aracını indirmelisiniz . Telefonunuzun geliştirici modunda olması gerekir; bunu Telefon Hakkında’ya gidip Yapı Numarası’na yedi kez basarsanız etkinleştirebilirsiniz. Bu, Sistem Bölümünde USB Hata Ayıklamayı etkinleştirmeniz gereken yeni bir Geliştirici Seçenekleri menüsünü etkinleştirecektir.
Artık akıllı telefonunuzu PC’nize bağlayabileceksiniz. Ardından, Android Debug Bridge’in genellikle C: \ Users \ <user> \ AppData \ Local \ Android \ Sdk \ platform-tools olduğu Android Studio klasöründen PowerShell’i açarız; burada user, hesabınızın adıdır. Shift’e basın ve klasörün içine sağ tıklayın ve PowerShell penceresini burada aç’ı seçin.
Açıldıktan sonra bağlanmak için “.\Adb devices” komutunu ve ardından cihazın kontrolünü ele geçirmek için “adb shell” komutunu çalıştırın. İhtiyacınız olan komut “pm uninstall -k –user 0 <appname>” dir , burada appname kurtulmak istediğiniz uygulamanın paket adını koyarsınız. Elbette daha fazla bilgiyi mükemmel XDA Geliştiricileri kılavuzunda bulabilirsiniz.
iPhone’un durumu
IPhone’ların bloatware ile daha az sorunu var. Safari ve Mesajlar gibi önceden yüklenmiş bazı uygulamalar kaldırılamaz. Ancak Apple, kullanıcıların Hesap Makinesi, Takvim, Pusula, Kişiler, FaceTime, Ev, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Haritalar, Müzik, Haberler, Notlar gibi ihtiyaç duymadıkları birçok stok uygulamasını kaldırmalarına izin verir. Podcast’ler, Hatırlatıcılar, Hisse Senetleri, İpuçları, Videolar, Sesli Notlar, Saat ve Hava Durumu. Tek yapmanız gereken uygulama simgesine dokunmak ve ardından Uygulamayı sil’i seçmek. Tekrar ihtiyacınız olursa App Store’da bulabilirsiniz.