enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun (23 Nisan mesajları)

Milli egemenliğimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin kurtuluş zaferi olan TBMM’nin kuruluşu ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı törenlerle kutlanıyor. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit ve gazilerimizi ve tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun (23 Nisan mesajları)
23 Nisan 2024 13:04 | Son Güncellenme: 25 Nisan 2024 15:46
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı birer mesaj yayınladılar.

İşte o mesajlar..

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı mesajı

Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi, milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimizin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Vatan topraklarının işgal edildiği bir dönemde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ düsturuyla 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, istiklal ve istikbal mücadelemizin öncüsü olmuş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda en önemli vazifeyi ifa etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi; vatan ve bayrak sevgimizin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin vücut bulduğu yerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan gününü dünya çocuklarına armağan etmiş olması çocuklara verilen değerin de en güzel tezahürüdür. Aziz Milletimizin huzuru ve refahı, devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi özgür irade sahibi bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur.Büyükleri olarak bizler de aziz milletimizin ve tüm mazlum milletlerin umut çiçekleri olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yaşaması, çağın gereklerinden ziyadesiyle istifade etmesi, donanımlı, yetenekli ve şuurlu nesiller olarak yetişmesi için her türlü tedbiri alacağız, onlara sorumluluklar vererek özgüvenlerini pekiştireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını” kutluyorum.

Kastamonu Milletvekili Halil Uluay’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı mesajı

“23 Nisan 1920, sadece Türk milletinin istiklal ve hürriyet mücadelesinin zaferi değil, aynı zamanda umutların ve ideallerin de yeşerdiği bir gündür.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünü çocuklara armağan ederek, geleceğe dair güvenini ve umudunu açıkça göstermiştir.
Çocuklarımız, vatanımızın ve milletimizin geleceğidir. Bu anlamlı günde bir kez daha Türk halkının, egemenlik ve bağımsızlık mücadelesinde göstermiş olduğu kahramanlık ve fedakarlıkları da anıyoruz.

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Gümüş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı mesajı

Özgür ve bağımsız yaşama irademizin sembolü, demokrasimizin güvencesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluşu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ata’mızın geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize olan sevgisi ve güveninin de nişanesidir.

Öyle ki Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden 23 Nisan’ı, milli egemenliğini sonsuza kadar koruyacak, yüceltecek geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan etmiştir.

Bundan ötürüdür ki çocuklarımızı fikri, vicdanı, irfanı hür olarak yetiştirmek, onlara muasır medeniyetlerin seviyesinin üstünde bir ülke bırakmak hepimizin sorumluluğudur.

Görevimiz, aydınlık geleceğimizin temel taşı olan çocuklarımıza daha müreffeh, huzurlu ve kalkınmış bir Türkiye ve Kastamonu bırakmaktır.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan devrimleriyle bunu başaracak, gelecek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin olacak Kastamonu’nun olacaktır.

Laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olarak tüm değerlerimiz etrafından birleşip ayırmadan, ayrışmadan şehrimizi kalkındırmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Ulusal egemenliğin hâkim olduğu, tüm çocukların özgürce çocukluklarını yaşadığı bir ülke ve dünya dileğiyle, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı kutlama mesajı

Bundan tam 104 yıl önce bugün aziz Türk milletinin, vatan toprakları üzerinde var oluş, yok oluş mücadelesi verdiği zor bir dönemde hür ve bağımsız iradesini tüm dünyaya ilan ettiği, aynı zamanda Cumhuriyetimizin ilanı ile sonuçlanacak muhteşem zaferin müjdelendiği, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu, mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, milletimizin kendi kaderini belirleyebilmek için esaret zincirlerini kırdığı, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Millî şuurla kurulan Meclisimiz kurulduğu günden bugüne milletimizin bekası için önemli kararlara imza atmış, ülkemizin yaşadığı en zor zamanlarda milletimize umut ışığı olmuş, olmaya da devam edecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin kuruluşunda önemli bir dönüm noktası olan Meclisimizin açılış tarihini çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi son derece anlamlıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Sevgili Çocuklar,

Bugün bütün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve zulümden arındırılmış bir dünya olduğunu düşünürsek, 23 Nisan’ın dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına, dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayram olduğunun önemini kavrarız.

En büyük gayemiz, sizleri milli ve manevi değerlerine bağlı, araştıran, sorgulayan, aydınlık bakış açısına sahip, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi özümsemiş fertler olarak yetiştirmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde Türkiye Yüzyılı’nda ülkemiz, bugünün çocukları yarının gençlerinin omuzlarında her yönden güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna erişecektir.

Bu vesileyle, bu anlamlı günde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, geçmişten günümüze vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Halkımızın ve yaşama sevincimizin kaynağı tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.