enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun (İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları)

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun! 30 Ağustos 1922’de ülkemizin toprakları Ulu Önder Atatürk komutanlığında düşmanların elinden alındı. Atatürk’ün başkomutanlığında yapılan Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edildi; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtuldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun (İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları)
30 Ağustos 2023 07:13 | Son Güncellenme: 30 Ağustos 2023 08:55
A+
A-

Ulu Önder Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere hediye ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili Kastamonu mülki amirleri 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayınladılar. Kastamonu Haber ekibimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajlarını sizler için araştırıp derledi.

İşte o güzel mesajlar…

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Değerli Kastamonulu hemşehrilerim,

Şanlı tarihimizin köşe taşlarından biri olan Büyük Taarruz Zaferi’nin 101. yıl dönümüne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Milletimizin ve siz değerli hemşehrilerimin her birinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

Büyük Taarruz, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 tarihinde başlamış, 4 gün süren göğüs göğüse çarpışmaların ardından, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin bir zafere ulaşmıştır. Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zafer, Türk Milleti’nin şehit kanlarıyla sulanan vatanı üzerinde hiçbir boyunduruğu kabul etmeyeceğini gösterdiği, kendisine ömür biçen emperyalist niyetleri kursaklarda bıraktığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna

Milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle, 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan komutasındaki Türk Ordusunun Malazgirt’teki zaferiyle bize yurt kıldığı bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir.

Bundan 101 yıl önce Dumlupınar’da şaha kalkan ve Büyük Taarruz’u zafere ulaştıran ruh, inanç ve irade, 101 yıl önce olduğu gibi bugün de aziz milletimize çok daha güzel bir istikbal yolunda ilham vermektedir.

Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını ve İnebolu ilçemiz üzerinden cepheye ulaştırdığı silah ve mühimmatla, Kurtuluş Savaşı’mızın zafere ulaşmasına büyük katkılarda bulunan Kastamonu’muzun yiğit ve fedakâr evlatlarını, vatanımız, bayrağımız, istiklâl ve istikbalimiz uğrunda can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla yâd ediyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

 

Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı;

“Sinesinden nice zaferler çıkaran Türk milleti, ezelden ebede mücadele ile neşrolmuştur. Asırlardır varlık mücadelesi göstermiş, kuşatmalardan imanın ve inancın zaferi ile çıkmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında gerçekleşen Büyük Taarruz sırasında kahraman ecdadımız çetin bir sınav vermiştir. Hürriyetine sevdalı Türk milleti, bu zaferle bir kez daha tarihe adını yazdırmış, şanlı ordumuz tüm dünyaya mücadele dersi vermiştir.

Büyük zaferimizin 101. yıl dönümünde; Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, isimsiz kahramanlarımızı, bu topraklar için canından geçen aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Mukaddes zaferimizin coşkusunu hep birlikte yaşamak için saat 20.00’da belediye önünde düzenleyeceğimiz Zafer Konserimize tüm halkımızı bekliyorum.

Ne Mutlu Türk’üm diyene”

 

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ün 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Yeni Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gümüş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, geçmişi kahramanlık ve zaferlerle dolu Aziz Milletimizin, vatan toprağı uğruna verdiği kurtuluş mücadelesini başarıyla neticelendirerek, Anadolu’yu ebedi vatanımız olarak bir kez daha tescillediği, Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdelediği, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan büyük zaferimizin 101. yıl dönümünü idrak etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.30 Ağustos 1922’de İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Aziz Milletimizin azmi, inancı ve kararlığıyla Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferi kazanılmıştır. Kazanılan bu zaferle, Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, milletimizin; vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını canı pahasına koruyacağı tüm dünyaya gösterilmiştir.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş

Ecdadımızın canlarını ortaya koyarak vermiş olduğu bu şanlı mücadele, daha güçlü yarınlarımız için bizlere ilham kaynağı olmaktadır. Bugün bizlere düşen görev ise, Aziz Milletimizin büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek, güçlendirmek ve payidar kılmaktır.Çok iyi bilinmelidir ki; dünya var oldukça, Türk Milleti varlığından, birliğinden, dirliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecek, şanlı ay yıldızlı bayrağımızı, bağımsızlığımızın simgesi olarak göklerde ilelebet dalgalandıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Milletimizin, Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

 

Kaynak: Kastamonu Valilik- Kastamonu Belediyesi – Kastamonu Milli Eğitim

Fotoğraflar: Kastamonu Valilik- Kastamonu Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.