enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Cumhuriyetin kuruluşunun 98.nci yılı münasebetiyle Kastamonu ilçe Kaymakamları mesaj yayınladı.

İşte o mesajlar;

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun
28 Ekim 2021 16:05 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2021 09:51
A+
A-

Abana Kaymakam Tuğçe Yılmaz’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan Kurtuluş Destanı’nın ardından “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz.

Bir Milletin her türlü imkânsızlıklara rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin adı olan Cumhuriyet: milli egemenlik çatısı altında; ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan milletin kendi egemenliğini kullandığı devlet yapısı, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünü, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimidir.
Milletimiz vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vermiş, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşını başlatarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış ve 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri daima hatırlamalı, Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde ülkemizi eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda geliştirerek Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürümeli, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek bize göstermiş olduğu yolda ilerlemeliyiz
Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, yurt içinde ve sınırlarımız dışındaki istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle, minnetle yâd ediyorum.
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Pınarbaşı Kaymakamı İbrahim GÖKMEN mesajında

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde, büyük Türk Milletinin şanlı tarihinin dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşamaktayız.

Atalarımızın üstün gayret ve fedakârlığıyla kazanılan kurtuluş savaşı sonrası ilan edilen Cumhuriyet, milletimizi yarının dünyasına şekil verecek milletler arasına dâhil ederek, özünü akıl ve bilimden alması sebebiyle ülkemizi aydınlık yarınlara ulaşmasını sağlayacaktır. Bu sebeple milletimizin ortak değeri olan cumhuriyetimize sahip çıkıp muhafaza etmek hepimizin müşterek vazifesidir.

Bu tarihi gün münasebetiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anarken, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum dedi.

 

Azdavay Kaymakamı Zafer ŞAHİN’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Milletimizin, bağımsızlığını ve istiklalini korumak amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde topyekûn mücadele sonucunda elde ettiği büyük ve emsalsiz zaferin taçlandırılması sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.
Büyük Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.

 


Yüce Milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içerisinde yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışmaya devam ederek geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içerisindedir.
Büyük bir coşku ve sevinç içerisinde olduğumuz bu mutlu günde, başta millet olarak çok şey borçlu olduğumuz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm v

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.