enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün 1961 yılında alınan bir kararla 27 Mart ‘Dünya Tiyatrolar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü
27 Mart 2022 23:01
A+
A-

27 Mart Dünya Tiyatrolar günü dolasıyla

Kastamonu Ağlı Kaymakamı Elif Yazıcıoğlu Kazanasmaz bir mesaj yayınladı.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

İşte o kuttlama Mesajı…

“Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün 1961 yılında aldığı bir kararla 27 Mart ‘Dünya Tiyatrolar Günü’ olarak her ülkede kutlanmaktadır. İnsanlığa ait her duyguyu içinde en çok barındıran sanat dallarından biri olan tiyatro, toplumsal duygu ve düşüncelerin en anlamlı aktarma araçlarından biri olmuştur. Yaşamın bir parçası, konusu bakımından da güzel sanatların en ilgi çekici kollarından olan ve insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip bulunan tiyatro, toplumların kültürel gelişmelerinde önemli bir rol oynayan, eğitimiyle, sevgisiyle, güzelliğiyle, aydınlık düşüncesiyle ve hoşgörüsüyle birleştirici bir güç olan ve insanlar arasında köprüler kuran, insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisidir.

Kültürel gelişimin ve toplumsal kalkınmanın mihenk taşlarından olan tiyatronun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocularımızın, tiyatronun kitlelere sunulmasında çaba sarf eden tüm sanatçılarımızın, sahne emektarlarımızın ve tiyatro severlerin ‘27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyor, esenlikler diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.