enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“10 Kasım Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz”

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolasıyla Kastamonu Valiliği ve İlçe Kaymakamları birer mesaj yayınladılar.

İşte o mesajlar

“10 Kasım Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz”
9 Kasım 2021 22:41 | Son Güncellenme: 9 Kasım 2021 22:49
A+
A-

Kastamonu Ağlı Kaymakamı Mehmet Akif TEMUR’un “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” Mesajı

Cumhuriyetimizin Kurucusu ve İstiklal Mücadelemizin Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılışının 83. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Başarılı bir komutan, engin görüşlü bir devlet adamı, veciz sözleriyle Türk ve dünya milletlerini etkileyen bir siyasetçi olmasının yanında kurtuluş mücadelemizi ele alan iyi bir tarihçi ve yazar, cehaletle savaşan bir başöğretmendir. Vatanseverliği, ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerine hakim oluşu, milli ve insani değerlere verdiği önem ve düşüncelerindeki evrensel boyut ATATÜRK’ü milletimizin yetiştirdiği en önemli liderlerinden biri yapmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını ilelebet yaşatmak ve ileri medeniyetler düzeyine taşımak üzerimize düşen temel sorumluluktur.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadele şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha büyük bir saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Kastamonu İhsangazi ilçe Kaymakamlığı da 10 Kasım Ulu Önder Gazi
Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı ile ilgili detayları paylaştı.

İşte o ayrıntılar

Programımız çelenklerin sunulması ve saat 09:05’te 2 (iki) dakikalık saygı duruşu ile birlikte sirenler çalınarak ve müteakiben İstiklal Marşımızın okunması ile birlikte tüm resmî ve özel kurumlarda göndere çekilmiş olan Türk Bayraklarının gün batımına kadar yarıya indirilerek ve ardından Anma Programı şeklinde icra edilecektir.

Ruhun şad olsun Aziz Atatürk.

Kastamonu Çatalzeytin Kaymakamı Mubin DEMİRKIRAN’ın “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı ise şu şekilde..

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 83. Yıldönümünde özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

Türk milletine öncülük eden, Cumhuriyet’i ilan ederek Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açarak yaşadığı çağa damgasını vuran, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk ulusuna olan inancından ve güveninden aldığını belirtmiştir.

Bizlere de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürerek, bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 83. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.