enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Zincir Marketlerin Suçu Ne? (Üç Harfli Marketler Sonunda Patladı)

Her gelen zamlardan sonra suçlanan, kimine göre zincir marketler kimine göre üç harfli marketler sonunda sürpriz bir şekilde patladı. Peki gelen zamlardan bu marketlerin suçu var mı yok mu?

Zincir Marketlerin Suçu Ne? (Üç Harfli Marketler Sonunda Patladı)
3 Aralık 2022 07:26 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2022 10:42
A+
A-

Marketler yasasını kim neden çıkarmıştı? BİM üst düzey yöneticisi Galip Aykaç’ın açıklamaları ne anlama geliyor? Zincir marketler iktidara mı yakın yoksa muhalefete mi?

Şunu açıkça ve baştan ifade edeyim ki BİM marketler zinciri ve diğerleri siyasi görüş olarak kesinlikle AK PARTİYE yakınlar. Hatta 2 ve 3.ncü partileri de yoktur.

BİM, Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın maddi manevi en büyük destekçisi bir ailenindir. Bu destekte Cumhurbaşkanlığıyla falan alakası da yoktur. Taaa ezelden gelir. Ve bu durumu da herkes bilir.


ZAMLARDAN DOLAYI ZİNCİR MARKETLERİ SUÇLAMAK YANLIŞTIR

Gelen zamlardan dolayı zincir marketleri suçlamak kesinlikle hedef saptırmak ve tribünlere oynayıp algı yapmaktan başka bir şey değildir. Zamların sebebi 3 harfli marketler değil iktidarın ta kendisidir.

Zincir marketleri tekelleştiren ve bakkalları zayıflatan ve bu konuda yasalar çıkaran iktidar da AK PARTİ İKTİDARIDIR.!

Zincir marketler olarak bilinen 3 harfli tüm marketlerin yönetimi hem Ak Partiye hem de Cumhurbaşkanı sayın Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden ve ailelerden oluşuyor. Bu marketlerin muhalefete destek olmalarının mümkünatı yoktur.

3 HARFLİ MARKETLER BU İKTİDARA DÜŞMANLIK EDEMEZ!

Zincir marketleri suçlayanlar önce TARIM KREDİ MARKETLERİNE gidip baksın bakalım. Arada ne kadar fiyat farkı var. Hepimiz biliyoruz ki bir çok ürünün fiyatları TARIM KREDİ MARKETLERİNDE çok daha pahalı. Hatta DEVLET arkasında olmasına ve indirim yapmasına rağmen fiyatlar ya daha pahalı veya birbirleriyle çok yakın. Hal böyleyken zincir marketleri suçlamak suç bastırmaktan ve düşman aramaktan başka bir şey değildir.

Zaten İktidar kanadı, kendilerine bir DÜŞMAN oluşturmasa seçim kazanamayacağını çok iyi biliyor. Onun için bugüne kadar tüm seçimlerde bir düşman oluşturup o seçimi lehlerine çevirmeyi başarmışlardı. Artık muhalefet bu tuzaklara kolay kolay düşmediğinden iktidar kanadı farklı düşmanlar bulma gayretleri artarak devam ediyor.

Örnek; Çaykur devletin kurumu değil mi? Evet devletin kurumu; çıksın açıklasın biz çayı zincir marketlere şu fiyata veriyoruz onlarda fahiş fiyatlarla satıyor desin de bizde anlayalım.

Sorunun zincir marketler olmadığını hepimiz biliyoruz ama yönetenlere toz konduramadığımız için ya stokçuları ya zincir marketleri suçluyoruz maalesef. Ayrıca yandaş medya bu marketlerden çarşaf çarşaf reklam alıp birde bunları suçlaması tam komedi yani.

Bırakalım zincir marketleri bugün semt pazarlarına gitsek bile fiyatlar hep aynı. Hatta pazarda 10 TL’den aşağı patates bulamazken zincir marketlerde çok rahat 6 ile 10 TL arası alınabiliyor. Ayrıca Sebze fiyatlarını zincir marketler belirlemiyor ki suçlusu bu marketler olsun.

Hadi Tarım Kredi marketlerinde tüm ürünleri yarı fiyatına falan alsak işte o zaman zincir marketleri suçlayabiliriz.

Ekmeği fırından daha ucuza alsak zincir marketleri suçlayalım.

Kasaplık ürünleri kasaplardan veya Et ve Süt kurumundan çok ucuza alsak zincir marketleri suçlayalım.

Ancak bunların hiç biri böyle olmuyor ki zincir marketleri suçlayalım.

Benzini, mazotu Zincir marketler satmıyor peki neden fiyatlar artıyor o zaman?

Enflasyon yüzde 85 ilan edip sigorta ücretlerine yüzde 127 oranında zam mı zincir marketler yapmadı ki!

ZAMLARIN ASIL SEBEBİ ÜRETMEMEKTİR!

Yıllardır zamlardan dolayı, yok stokçuları suçlamak, marketleri suçlamak milleti kandırmaktır. Zamların esas sebebi üretmemektir. Yıllardır paraları betona gömmektir. Akp tarafından çıkarılan marketler veya hal yasasıdır. Bunun dışında suçlu aramak abesle iştigaldir.

İktidar ve destekçileri 2018 yılında da stokçuları falan suçlamış sokaklara tanzim satışlar açmış uzun uzun kuyruklar oluşmuştu. Peki ne oldu fiyatlar düştü mü? Kesinlikle hayır. Hatta o güne göre 3’e 4’e katlamış oldu. Demek ki teşhis yanlış olunca tedavi de sonuç vermiyor. Hatta daha sonra sokaklarda ki satışları götğremeyen iktidar tanzim satışları da zincir marketlere devretmek zorunda kalmıştı. Zabıtalarla, yerel yöneticilerle marketleri denetlemek ipe un sermekten başka bir şey değildir.

PEKİ GALİP AYKAÇ HAKLI MI HAKSIZ MI?

Tüm bunlara rağmen BİM’in CEO’su Galip Aykaç’ın sert açıklamaları, siyasileri ve parti liderlerini, sayın Bahçeli’yi hedef alması son derece yanlıştır. Ayrıca bu üslupla haklıyken haksız duruma düşmüştür. Sen siyasi gibi davranamasın ki ve buna hiç hakkın da yok zaten. Ha bir yanlışlık var ise; sayın Cumhurbaşkanından ve siyasi liderlerden randevu alırsınız, gider meramınızı anlatırsınız olur biter. Siyasi parti lideri gibi bir tavır ve üslup haklı olsanız da yanlıştır. Acilen çıkın ve bu yanlışınızı özür dileyerek düzeltiniz.

Sayın Galip Aykaç’ın bu tavrı, bu üslubu ve tehdit vari açıklamaları iktidarın işine gelmiş gibi olabilir ancak artık bu milletin bu algılara da karnı toktur. Sayın Galip Aykaç şimdi eleştirdiği siyasileri, keşke Marketler/hal yasasını çıkarırken bakkalların haklarını düşünebilseydi ve karşı çıksaydı şimdi bu duruma düşmezdi.

 

Bu dönemde zincir marketler olmasaydı çok daha farklı durumlar ortaya çıkabilirdi diye düşünüyorum. İktidar kanadı eğer gerçekten de bu marketlerden şikayetçi ise buyursun marketler yasasını hemen değiştirsin ve bakkalları güçlendirsin görelim bakalım. TBMM’de çıkarılan bu yasayı da zincir marketler engellemiyor ya.!

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.