enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yeme İçme Sektöründen “Tam Kapanma” Çağrısı

Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan ramazan kısıtlamalarının vaka sayılarında, önemli bir etki göstermemesi üzerine restoran işletmecilerinden tam kapanma çağrısı geldi.

Yeme İçme Sektöründen “Tam Kapanma” Çağrısı
26 Nisan 2021 12:19
A+
A-

Ramazandan sonra tam kapasite hizmet verebilmek için ramazan ayı boyunca tam kapanma çağrısı yapan Turizm Restaurant Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), sosyal medya platformlarında “#TamKapanmaŞart” etiketi ile bir etkinlik başlattı.

Yaz ayları da riskte

Mevcut vaka sayıları ile yaz sezonunun riske girdiğini öngördüklerini söyleyen TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’a şu açıklamayı yaptı:

“Biz yeme-içme sektörünün turizm ayağını temsil ediyoruz. 2021 yılında 21 milyar dolar turizm geliri ve 30 milyon turist hedefimiz var. Vaka sayıları mevcut durumda iken bu hedefleri yakalayamayız. Biz istiyoruz ki Ramazan Bayramı’na kadar tam kapanma önlemleri alalım ve vaka sayılarını 10 binin altına düşürelim. Böylece Dışişleri Bakanımız ile Turizm Bakanımız, başta Rusya olmak üzere İngiltere ve Orta Avrupa gibi güçlü turist eklentisinin olduğu ülkeler ile görüşerek uçuşları tekrar başlatabilsinler”

Bugün yapılacak kabine toplantısından ümitli olduklarını da aktaran Demirer, “TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştük, o da ortak kanı buysa bu talebi Ankara’ya taşıyacağını söylemişti. Biz turizmin bütün paydaşları adına hayırlı olacak böyle bir kararı bekliyoruz. Aksi takdirde bugüne kadar verdiğimiz feragatlerin karşılığını bu yaz alabileceğimizi sanmıyoruz” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.