enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yaz Gribi Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Grip, influenza virüsünün neden olduğu oldukça bulaşıcı bir solunum yolu enfeksiyonudur. Virüs, sonbahar ve kış aylarında meydana gelen mevsimsel solunum yolu hastalığı salgınlarına neden olur. Grip aktivitesinin mevsimselliğine rağmen, birçok insan yaz aylarında grip benzeri semptomlar yaşar.

Yaz Gribi Nedir ve Belirtileri Nelerdir?
29 Haziran 2022 22:04 | Son Güncellenme: 30 Haziran 2022 00:07
A+
A-

Grip mevsimi ne zaman başlar?

Grip mevsimi, influenza aktivitesinin en yüksek olduğu zamandır. İnfluenza enfeksiyonu insidansı tipik olarak Ekim ayında artmaya başlar ve Aralık, Ocak veya Şubat aylarında kış aylarında zirve yapar. Gribin mevsimsel doğasının, kış aylarında mevcut olan daha soğuk, daha kuru iklim nedeniyle olabileceğine inanılıyor. Bu süre zarfında virüs daha kararlı olabilir. Gine domuzu modelinde yapılan bir Güvenilir Kaynak çalışması, influenza virüslerinin düşük nem ve düşük sıcaklıkta hayvanlar arasında daha etkili bir şekilde bulaştığını bularak bu fikri desteklemektedir.

Kış aylarında grip zirvesine katkıda bulunabilecek bir diğer faktör, insanların kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirmesi olabilir. Bu, onları enfekte kişilerle kapalı bir alanı paylaşma olasılıklarını artırır. Ek olarak, güneş ışığına daha az maruz kalma nedeniyle daha düşük D vitamini seviyeleri, enfeksiyona karşı duyarlılığın artmasına katkıda bulunabilir.

GRİP BELİRTİLERİ NELERDİR

Grip ve grip benzeri semptomlar Grip olduğunuzda, semptomlar genellikle aniden ortaya çıkar. Şunları içerebilirler:

1) Ateş

2) Titreme

3) Öksürme veya hapşırma

4) bbaş ağrısı 

5) Vücut ağrıları ve   burun akıntısı veya tıkalı burun

6)boğaz ağrısı

7)tükenmişlik

Grip belirtileri diğer hastalıkların da yaygın belirtileridir. Yılın daha sıcak aylarında grip benzeri semptomlar yaşıyorsanız, bunlar grip dışında başka bir hastalık veya duruma bağlı olabilir.

YAZ AYLARINDA GÖRÜLMESENİN NEDENİ NEDİR

Yaz aylarında grip benzeri semptomların olası nedenleri Yaz aylarında size grip benzeri semptomlar verebilecek bazı olası hastalıklar şunlardır: Nezle, soğuk algınlığı Soğuk algınlığı, çeşitli virüslerin neden olduğu başka bir solunum yolu enfeksiyonudur. Soğuk algınlığı semptomları ile burun akıntısı veya tıkanıklık, öksürme veya hapşırma ve boğaz ağrısı gibi grip semptomları arasında çok fazla örtüşme vardır. Bununla birlikte, gripten farklı olarak, soğuk algınlığı semptomları yavaş yavaş gelişir ve çoğunlukla daha az şiddetlidir. Soğuk algınlığı ve grip arasında başka farklılıklar da vardır.

Ne zaman doktora görünmeliyiz

Aşağıdakilerden herhangi birini yaşıyorsanız, grip benzeri semptomlarınız için doktorunuzu görmelisiniz:

1)39.4°C üzerinde ateş

2)sarı, yeşil veya kahverengi mukus içeren öksürük

3)nefes darlığı göğsünüzde ağrı, özellikle nefes alırken baş dönmesi,

4)baş dönmesi veya bayılma döküntü sürekli kusma

İyileşmeye başlayan ancak daha sonra geri dönen ve daha da kötüleşen grip benzeri semptomlar Grip komplikasyonları için yüksek risk altındaysanız derhal tıbbi tedavi almalısınız. Yüksek risk grupları şunları içerir: 5 yaşından küçükler (özellikle 2 yaşından küçük olanlar) 18 yaşında veya daha küçükseniz ve aspirin veya salisilat içeren ilaçlar alıyorsanız en az 65 yaşında hamileyseniz veya son iki hafta içinde doğum yapmışsanız en az 40 vücut kitle indeksine (BMI) sahip olmak  zayıflamış bir bağışıklık sistemine sahip olmak kalp hastalığı, akciğer hastalığı veya diyabet gibi ciddi bir kronik rahatsızlığınız varsa görünmenizde fayda var

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.