enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yağ Yakmanıza Yardımcı Olan 5 Sağlıklı Gıda

Metabolik hızınızı artırmak, vücut yağını kaybetmenize yardımcı olabilir.

Yağ Yakmanıza Yardımcı Olan 5 Sağlıklı Gıda
18 Mart 2022 11:39
A+
A-

Bununla birlikte, piyasadaki çoğu “yağ yakıcı” takviyeler ya güvenli değil, etkisiz ya da her ikisi birden. Neyse ki, birkaç doğal yiyecek ve içeceğin metabolizmanızı artırdığı ve yağ kaybını desteklediği gösterilmiştir.

İşte yağ yakmanıza yardımcı olan 5 sağlıklı yiyecek;

Yağlı Balık

Yağlı balık lezzetli ve sizin için inanılmaz derecede iyi. Somon, ringa balığı, sardalye, uskumru ve diğer yağlı balıklar, iltihabı azalttığı ve kalp hastalığı riskini azalttığı gösterilen omega-3 yağ asitleri içerir. Ek olarak, omega-3 yağ asitleri vücut yağını kaybetmenize yardımcı olabilir. Dahası, balık mükemmel bir yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Proteini sindirmek, daha fazla tokluk hissine yol açar ve metabolik hızı, yağ veya karbonhidratları sindirmekten önemli ölçüde daha fazla artırır. Yağ kaybını artırmak ve kalp sağlığını korumak için haftada en az iki kez diyetinize en az 100 gram yağlı balık ekleyin.

Kahve

Kahve, dünya çapında en popüler içeceklerden biridir. Ruh halini iyileştirebilen, zihinsel ve fiziksel performansı iyileştirebilen harika bir kafein kaynağıdır. Ayrıca, yağ yakmanıza yardımcı olabilir. Dokuz kişiyi kapsayan küçük bir çalışmada, egzersizden bir saat önce kafein alanlar, kafeinsiz gruba göre yaklaşık iki kat daha fazla yağ yaktı ve %17 daha uzun süre egzersiz yapabildi. Araştırmalar, kafeinin, tüketilen miktara ve bireysel tepkiye bağlı olarak metabolik hızı %3-13 gibi etkileyici bir oranda artırdığını göstermiştir.

Yumurta

Yumurta bir beslenme merkezidir. Yüksek kolesterol içeriği nedeniyle yumurta sarısından kaçınılsa da, bütün yumurtaların hastalık riski yüksek olanlarda kalp sağlığını korumaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Ek olarak, yumurtalar öldürücü bir kilo kaybı gıdasıdır.  Yumurtalar aynı zamanda harika bir yüksek kaliteli protein kaynağıdır ve çeşitli araştırmalara göre yemekten sonraki birkaç saat boyunca metabolizma hızını yaklaşık %20-35 oranında artırır. Aslında, yumurtaların bu kadar doyurucu olmasının nedenlerinden biri, protein sindirimi sırasında meydana gelen kalori yakımının artması olabilir. Haftada birkaç kez üç yumurta yemek, sizi tok ve tok tutarken yağ yakmanıza yardımcı olabilir.

Yeşil Çay

Yeşil çay, sağlık için mükemmel bir içecek seçimidir. Araştırmalar, kalp hastalığı riskini azaltmaya ve belirli kanser türlerine karşı korunmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Yeşil çay, orta düzeyde kafein sağlamanın yanı sıra, yağ yakımını ve göbek yağı kaybını destekleyen mükemmel bir kaynaktır. Öte yandan, bazı araştırmalar yeşil çay veya yeşil çay ekstraktının metabolizma veya kilo kaybı üzerinde çok az veya hiç etkisi olmadığını bulmuştur. Günde dört fincana kadar yeşil çay içmek, yaktığınız kalori miktarını potansiyel olarak artırmak da dahil olmak üzere bir dizi sağlık yararı sağlayabilir.

Yoğurt

Tam yağlı  yoğurt son derece besleyicidir. İlk olarak, mükemmel bir protein, potasyum ve kalsiyum kaynağıdır. Araştırmalar, yüksek proteinli süt ürünlerinin yağ kaybını artırabileceğini, kilo verme sırasında kasları koruyabileceğini ve kendinizi tok ve tatmin hissetmenize yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ayrıca probiyotik içeren yoğurt, bağırsağınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir ve kabızlık ve şişkinlik gibi irritabl bağırsak sendromu semptomlarını azaltabilir.  Ancak yağsız ve az yağlı süt ürünleri çok az veya hiç konjuge linoleik asit içermediğinden sade, tam yağlı  yoğurt seçtiğinizden emin olun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.