enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Türkiye’de bu hafta hava nasıl olacak? Yağışlar devam edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporuna göre, Türkiye’nin büyük bir kısmı önümüzdeki hafta boyunca yağışlı bir hava etkisi altında olacak. Özellikle bazı bölgelerde yağışların şiddetli olabileceği ve olumsuz etkilere neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Türkiye’de bu hafta hava nasıl olacak? Yağışlar devam edecek mi?
26 Mart 2024 17:09
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahminlerine göre, önümüzdeki hafta Türkiye’nin geniş bir kesimi yağmurlu havanın etkisi altında olacak. Özellikle bazı bölgelerde yağışların şiddetli olabileceği ve sel, su baskını gibi risklerin artabileceği uyarısı yapıldı.

Öne çıkan hava durumu bilgileri şu şekilde:

  • Genel olarak yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.
  • Bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar olacak.
  • Marmara ve Ege bölgelerinde yer yer toz taşınımı yaşanabilir.

Hava sıcaklıklarında batı kesimlerde artış, iç ve doğu kesimlerde ise azalış bekleniyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek, ancak Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Özellikle sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi risklere karşı önlem alınması tavsiye ediliyor. Ayrıca, çığ tehlikesi bulunan bölgelerde de dikkatli olunması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.